Sköna Helena, drottningen av Sparta

Till mitt förra läsarfrågeinlägg kom ytterligare en fråga om concealer, mer specifikt om vilken som är min favorit när det kommer till mer heavy duty täckning av röda partier och finnar, utan att vara kakigt eller uttorkande. Det finns bara ett svar på den frågan, svaret är Helena Rubinstein Magic Concealer. Kunde jag räkna gångerna jag hetsat vänner till att köpa denna… jag borde fan få provision från tillverkaren.

MEN ACK – SKÖNA HELENA! DENNA UNDERBARA PRODDE.

helena rubinstein magic concealer

När jag och Veronica bodde i Barcelona hade hon en Magic Concealer, som var på tok för ljus för mig egentligen, men som jag ändå lånade då och då. När vi pratade om den kallade vi den bara för Helena. ”Får jag låna Helena?”, ”Jag måste köpa en ny Helena”, ”Jag hittar inte Helena”. Det finns liksom bara en. Det finns bara Helena.

Helena är en multifunktionell produkt i ordets rätta bemärkelse. Jag använder den både som en uppljusande concealer kring ögonen för att dämpa mörka ringar och pigga upp, och som en traditionell concealer för rodnad och finnar. Och ibland, men bara ibland, när jag har en riktigt bra hy-dag, kan jag använda den på rodnad på kinderna också och helt skippa foundation. Den är högpigmenterad och ganska ”torr”, trots att den är flytande, så en yttepytteliten mängd räcker långt – här snackar vi alltså ett halvt knappnålshuvud till att täcka alla skavanker i hela ansiktet.

Tricket är att ha kontroll över mängden. Använder du samma mängd under ögat som du använder för att täcka rodnad är du fel ute – för trötthetstecken kring ögonen behövs så in i helvete lite Helena, annars blir det kakigt och fult. För rodnad och finnar; pressa in och dutta, stryk inte. Det kommer bli super.

Men många hajar till när de ser prislappen. ”Trehundrafemti spänn?!” tjuter de, och ja, det är mycket pengar. Men betänk detta: förpackningen innehåller 15 ml produkt, vilket ger ett ml-pris på ca 23 kr. Det är ett VÄLDIGT BRA PRIS i förhållande till andra concealers (Lightening Touch från TBS kostar t.ex. 61 kr/ml, och fucking Touche Éclat från YSL kostar 140 kr/ml!!!!), och den räcker så himla länge. Den kommer i en tub med smal pip, vilket är hygieniskt och väldigt drygt – jag köpte min första tub för typ två år sen (kanske mer???) och har fortfarande inte tagit slut på den. Så har du behov av att täcka rodnad och mörka ringar och blemmor och lite allt möjligt, är Helena en fail safe. Nackdelen är att den såklart bara finns i tre färger, varav samtliga är för ljusa hudtoner… fattar inte varför det fortfarande ser ut såhär. Som om enbart ljushyade personer använder makeup… well well… detta diskuterar vi någon annan gång för nu måste jag snart gå på toa.

Puss hej!

rossana podesta helen of troyRossana Podestà som Helena i Sköna Helena av Troja (1955)

3 Kommentarer

  1. åh tack för fint och utförligt svar! 🙂 brukar inte lägga särskilt mycket pengar på enskilda sminkprodukter men ska definitivt kolla upp denna när lönen kommer.

  2. Denna måste jag ha! 🙂 Vilken färg använder du? Tror vi har samma hudton typ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.