LÄSARFRÅGA: att uppdatera sminkväskan

pussLäsaren Anna skrev följande fina:

Heej!

Skitsnyggt ser det ut på bilden som flera redan påpekat :)
Jag älskar verkligen din blogg och kombinationen av ämnen. Dina politiska texter går rakt in i hjärtat och inläggen om Taimas är fantastiskt fina.

Jag tänkte kolla om du – BARA om du har lust och tid – skulle vilja ge några snabba tips till en totat smink-okunnig person. Jag behöver ny mascara och tänkte då passa på att uppgradera min sunkiga sminkväska när jag ändå håller på.

Här är lite info som kan funka som grund till tipsen:
Jag sminkar mig litegrann varje dag med mascara, rouge, concealer på påsarna under ögonen och lite kajal i underkanten av ögat. Har typ samma sminkning både till vardag och fest (tyvärr), ibland kan jag spexa till det lite grann med halvflytande eyeliner på övre ögonlocket (sån där kombo mellan penna och flytande) och rött läppstift. Någon gång puder men det sker ytterst sällan.

Jag har ljus hy, blågrå ögon, lite fräknar på sommaren. Problemfri hy, ibland lite torr (mest på vintern).

Det jag använder idag:
Mascara – Maybelline Great Lash (den där rosa/gröna …) ”Very Black”
Kajal – IsaDora Perfect Contour ”Soft Black”
Rouge – Maybelline Expertwear ”62 Rosewood”
Eyeliner – bortnött men tror det är H&M:s egna eller IsaDora
Concealer – Makeup Store Cover All Mix
Puder – MaxFactor Creme Puff ”05 Translucent”

Där har du lite vad jag rör mig i för prisklass och vilka nyanser jag kör med.

Som sagt, om du vill tipsa mig lite lite grann så skulle jag bli asglad!

Kram

ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR när ni ställer såna här frågor till mig!! Har nu suttit och grottat ner i mina neccessärer och här är tipsen jag kom fram till, har försökt hålla mig i samma kategori vad gäller prisklass och tillgänglighet.

Mascara
För naturlig effekt funkar Max Factor Masterpiece Max, och för megafeta fransar haffa IsaDora Big Bold.

 • Ca 170 kr respektive ca 150 kr

Rouge
Max Factor
Miracle Touch Creamy Blush i färgen ”Soft Murano”. Ljuvlig liten sak i skitirriterande förpackning, men jag antar att förpackningsdesign får stryka på foten när det är prispressardags. Produkten i sig är det inget fel på, det är ett väldigt lättjobbat cremerouge som passar de flesta ljusa och medium hudtoner. Ser så himla fresh ut när det väl sitter på kindäpplena!

 • Ca 90 kr

Eyeliner
Både H&M:s egna och Isadoras flytande eyeliners är verkligen toppen! Du har ingen anledning att lägga dem åt sidan. Även kajalpennan du använder är superfin, använder den själv och har inga planer på att byta any time thoon.

Concealer
Här skulle jag byta från Make Up Store Cover All Mix till något mer lättflytande. Du säger att du har problemfri hy, det innebär att du verkligen inte behöver en sån tjock och pigmenterad concealer, framförallt inte under ögonen. Testa en lättflytande och ljusreflekterande sak istället, t.ex. The Body Shop Lightening Touch. Det är inget mirakel, utan en kompetent under-ögonen-concealer. Du verkar ju inte heller behöva några mirakel såatteh. 😉

 • Ca 185 kr

Puder
Skippa helt! Använder du det knappt idag så behöver du nog inte köpa en ny heller. Men generellt kan jag ju ändå påpeka att jag nyligen börjat använda opigmenterade puder (när min kille köpte ett Chanel-puder till mig på valentines, jag SMÄLL-DE AV och gör det fortfarande varje gång jag tar fram dosan). Det känns så himla mycket mindre kakigt framåt slutet av dagen, vilket är toppen. Så ditt val av puder är ju också ANNAHITA APPROVED. Hehe. *hybris*

Fierce på fezt
Testa ett högpigmenterat flytande läppstift, t.ex. Limecrime Velvetines som jag skrev om häromdan. Det är sexigt och praktiskt och killar hatar det – vilket är ett gott betyg. Det sitter hela jävla kvällen (så länge du inte äter något flottigt iallafall). Sephora Cream Lip Stain är också la bomba, är lite billigare och har bättre tillgång i fysiska butiker om du bor i storstäderna, kan ju vara kul att testa innan du köper. Till ögonen kan du t.ex. testa Maybelline Color Tattoo 24 HR, den matta ”Permanent Taupe” eller den bronsskimriga ”On And On Bronze” är två enkla val för en som vill ha nåt som funkar till typ allt!

Hoppas du fått lite inspo!

xoxo
sminky-smink

5 Kommentarer

 1. ÅH MEN!!! Vaaa?! Du är ju världens bästa! Var osäker på om du kanske skulle tycka det var drygt att få en så omfattande fråga, och så ba BAM, ett helt inlägg till bara mig?! Så otroligt snällt! Jag uppskattar det sjukt mycket, nu ska jag skriva ut den här guiden och shoppa loss hehe! Så himla fin gif med 😀
  Miljoner miljarder tack!!!
  <3 <3 <3

 2. P.S. LOL samt WORD på ”Det är sexigt och praktiskt och killar hatar det – vilket är ett gott betyg”. Så ljuvligt, SPRINGER och köper omedelbart! D.S.

 3. jag är lite fräck och passar på att slänga in en egen sminkfråga, apropå concealer: vilken/vilka är dina favoriter? är ute efter på ngt lite mer täckande, för typ röda partier och finnar, som ändå inte känns alltför kakigt eller uttorkande.

 4. alltså jag är the exact opposite of Anna här, mörk hy, mörk ögon, greaseface osv men var också ute efter en ny mascara och läppstift i broke-ass klass, så det här inlägget var ju grymt. tack för att du tar dig tiden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.