RECENSION: Max Factor Facefinity All Day Flawless 3 in 1 Foundation

**Inlägget innehåller annonslänkar**

Denna foundation köpte jag en gång på impuls en gång när jag insåg att jag glömt ta med mig min neccessär på en resa. Jag stod inne på typ Ica Maxi och tog den billigaste produkten som verkade passa min hudton – jag valde verkligen inte noga utan tänkte bara att det helt enkelt får se till att funka. Jag valde Max Factor Facefinity All Day Flawless 3 in 1 Foundation i tonen ”Beige 55” (119 kr på Eleven), för att jag tilltalades av konceptet ”primer, concealer och foundation i ett”, och måste ändå erkänna att det inte är en alltför orealistisk beskrivning av vad produkten faktiskt är.

Det är en okej primer, för makeupen har en mjuk yta och ser bra ut rätt länge (så länge jag behöver iaf, dvs en 5-6 timmar). Det är en okej concealer för den täcker mörka ringar, finnar, ärr och rodnader på ett adekvat sätt. Men framförallt är det en bra foundation, för den ger en lagom täckning, och så länge du inte daskar på jättetjockt så ser det inte särskilt kakigt ut heller. Ta mindre än en hel pump, det räcker gott och väl till hela din fina nuna, eventuellt kan du lägga på lite extra på ställen som behöver extra täckning. Hållbarheten är faktiskt riktigt bra, jag brukar t.ex. använda denna om jag vet att jag har en kväll av svettig fuldans framför mig, och även om läppstift och frisyr har havererat i slutet av kvällen så ser fejset ändå rätt fint ut. Det innebär förstås att den MÅSTE tvättas av innan läggdags, annars blir det acneparty dagen därpå.

image

På bilden har jag ingen annan basprodukt än denna foundation samt lite transparent puder i t-zonen (i övrigt har jag rouge och ögonbrynspenna, inget mer). Självklart inget filter heller!!! Era sjuka jävlar. Som ni ser är det inte FLAWLESS, men verkligen nära på! Rodnad runt näsvingar är synlig och även en del arga ärr, men det är jag nästan glad över??? Jag vill typ inte ha en foundation som lägger sig som ett beigt lager över hyn och raderar alla spår av mänsklig hud – t.ex. syns mina födelsemärken som vanligt AND THAT’S A GOOD THING.

De enda minusen är att den verkar oxidera lite lätt (och alltså bli mörkare/varmare en stund efter applicering) och utbudet av hudtoner är under all kritik – det finns EN ton för alla som inte har typ caucasian hy och den är helt orimligt gul i undertonen så den lär inte passa så jättemånga bronze babes heller. BUUUUU!!!

Well well, i övrigt är den oljefri och har en matt finish, så den är fin för oss flottisar som faller inom hudtonsspektrat som Max Factor anser är tillräckligt säljande. *ler cynisk* Den har SPF 20 och kommer i en pumpflaska, a.k.a. den enda vettiga förpackningen för flytande foundations. Kostar ca 130 kr och finns bl.a. på Eleven.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.