RECENSION: Dr. Hauschka ansiktsolja

I januari tog min Seaweed lotion från Pixi Skintreats slut och ett tag försökte jag härda ut i vinterkylan utan ansiktskräm. Det gick dåligt och till slut satte jag mig ner i researchstolen för att leta efter ett hudsmörj som:

1) fick kosta max 200 kr pga de enda tillgångar jag hade var presentkort till ett värde av 200 kr
2) var bra för fet hy
3) fanns tillgängligt i butik i Stockholmsområdet pga orkade ej vänta på paket

Lotten föll till slut på en liten orange olja från Dr. Hauschka med det oansenliga namnet ansiktsolja. På engelska heter den Clarifying Day Oil, och är avsedd för att ge fukt och näring till fet hy.

Efter första användningen blev jag irriterad på att förpackningen hade skruvkork och kunde för allt i världen inte FÖRSTÅÅÅ varför de tagit bort den gamla pumpflaskan. I ett första utkast till detta inlägg har jag skrivit att jag ”blir vansinnig av det långsamma droppandet”, men inser nu såhär i efterhand att något annat än ett riktigt jävla långsamt droppande vore slöseri med produkt. Till hela ansiktet behövs 2-3 droppar olja och därför vore en pumpflaska liksom varit en helt förödande flottfest. Den här produktens dryghet är väsensskild från alla andra dryga skönhetsprodukter; i den takt jag använder den (2-3 droppar varje morgon och kväll) skulle förpackningen räcka mig i mer än ett år, garanterat. Meeeeen en dag upptäckte jag att 90% av oljan runnit ut i min necessär, eftersom att jag inte skruvat igen korken ordentligt, så kanske måste jag köpa en ny förpackning om någon månad redan. Men, ändå, den här lilla mängden kan säkert ta mig igenom halva sommaren.

17620ff0c59f11e3ae480002c9e2b864_8buhuuuu.jpg

Efter rengöring, toner och exfoliering duttar jag några droppar på mina fingertoppar, värmer upp i händerna och baddar in oljan i ansiktet (stryker alltså inte, utan ”pressar” in den lite lätt). Den absorberas lika fort som en vanlig kräm och eftersom att det är en torrolja så lämnar den ingen slibbig flottehinna efter sig. Den förvärrar inte någon oljighet i hyn och ger inga inflammerade finnar, snarare lindrar den hudens oro. Iallafall för mig. Doftar fucking ljuvligt också.

Om du klarar av att se till att skruva igen locket ordentligt är detta en fantastisk liten olja för dig med normal till fet hy. Har du riktigt torr hy är denna nog lite klen för dig. Och nä, den är varken snygg eller flärdfull, men det är en kvalitativ produkt till ett helt okej pris. Den är helt fri från animaliska ingredienser, syntetiska parfymer, parabener, färgämnen, silikon och konserveringsmedel. Mysigt. En solklar repurchase och stapelvara, rakt upp och ner.

 • 290 kr på Åhléns City i Stockholm, men finns säkert billigare på nätet, orkar ej kolla.

6 Kommentarer

 1. Tack för bra recco, will keep this in mind! :hearteyes:

 2. Åh, denna goding hade jag nästan glömt bort! Faktum är att den fanns med pump förut, men de verkade ha problem med dem så de bytte ut till skruvkork istället. Jag hade pumpversionen, men det kom ut sådana otroliga mängder ur en enda pump, sådär så det räckte till 7 ansikten typ, att jag mejlade och klagade. De hade toppenbra kundservice och jag fick hem en ny flaska med skruvkork och typ 25 olika tester av andra produkter. Ska lätt införskaffa denna till hösten igen!

  • Ja, haha jag såg att den funnits med pumpflaska förut och blev gnällig för att jag tyckte att pumpen var finare, rent estetiskt. Så dumt.

 3. Najs! Vill köpa en olja, men är rädd att få fler finnar. Har provat jojoba och mandelolja innan.
  Har du provat Clarins lotus oil?

  Tack för en go blogg!

  • Jag har inte provat Clarins Lotus Oil men har hört massa gott om den! Tror inte att en behöver vara rädd för oljor per se, det är nog inte så att de aggregerar finnar enbart pga att de är oljor utan finnar och inflammationer beror mer på andra saker. Men researcha innan ditt köp, kolla på Makeup Alley och läs recensioner för att bilda dig en uppfattning. Finns säkert massor med oljor som inte ger finnar.

   Kramis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.