RECENSION: Balm cleansers – Clarins vs. Boots No7 vs. The Body Shop

Ansiktsrengöring i balsamform är relativt nytt på marknaden, eller – om det inte är nytt så är det åtminstone en växande trend, i takt med att allt fler tröttnar på att späka sitt ansikte med sulfater och tensider som bara torkar ut samtidigt som det knappt klarar av att ta bort makeup. Sen jag testade detta format på rengöring så kommer jag inte frivilligt återvända till löddrande diton, de få gångerna jag avvikit har jag gjort det för att jag bokstavligt talat inte haft nåt annat i badrumsskåpet.

En balm cleanser har konsistensen av en tjock gelé, som övergår i en mer oljig form när den masseras in i ansiktet (OBS! Ansiktet ska vara torrt! OBS!). Makeup och skit blir upplöst av oljan och sen emulgeras det (a.k.a. antar en mer lotionliknande form) när du splashar på vatten innan du sköljer av och baddar torrt med en handduk. En bra balm cleanser lämnar ingen hinna efter sig men jag kan ju konstatera att det är lite si och så med den biten, vissa sitter liksom kvar även om man sköljt. Men. Trots detta är balm cleansers enligt min mening den överlägsna formen av sminkborttagning, och även om många marknadsförs som alternativ för torr hy så funkar de flesta jättebra på min superflottiga hy. Glöm allt vad ”squeaky clean”, hårt löddrande tvålar eller våtservetter (örk) heter. Den enda nackdelen jag kan komma på med balm cleansers är att vissa av dem inte är lika dryga som andra sorters rengöringsprodukter, och man kan behöva en ordentlig klick för att få loss makeupen.

balm cleansers

 

Clarins Pure Melt Cleansing Gel. Detta var den första ansiktsrengöringen i balsamform jag testade. Insåg vid första användningen att jag måste byta hudvårdsrutin. Jag vet att det är helt irrelevant men doften på denna är……………………. underbar. Lyxig och göttig som in i helvete, ritualkänslan är total. Den är ganska ”tunn” i konsistensen i förhållande till de två andra jag provat, och är därför den drygaste. Det är lätt att sprida ut produkten över hela ansiktet och därför behövs inte en jättestor mängd. Jag blev överraskad över hur bra den var på att ta bort makeup, jag var väl skeptisk till en början, men denna löser upp allt. Rubbet. Dock fick jag denna som en deluxe sample och hade alltså ingen aning om vad den kostar egentligen, så när jag researchade till detta inlägg insåg jag att jag inte kommer köpa denna på ett bra tag. För den kostar tyvärr över trehundra spänn.

 • ca 330 kr på bl.a. Kicks och Åhléns.

Boots No7 Beautiful Skin Cleansing Balm. Denna gör ett okej jobb med makeupborttagning men doftar på tok för starkt, den är så jävla ultraparfymerad att den är lite frånstötande. Jag brukar inte vara känslig angående dofter, men den här är bara… kväljande. Tantparfym. På det dåliga sättet. I kombination med att den enbart är helt okej när det kommer till funktion så skulle jag avråda ifrån att köpa denna, när det finns andra, bättre produkter. Den må vara billigast av dessa tre men, nä, asså. Nä. Den lämnar tyvärr en liten hinna efter sig också, så man måste i princip ha en toner efteråt för att slippa kladdet. Jag har precis börjat använda den så jag kommer härda ut i ett par månader nu, tills den är slut, men sen kommer jag gå tillbaka till min favorit här nedan.

 • ca 120 kr på Åhléns och Eleven.

The Body Shop Nutriganics Softening Cleansing Gel. Min absoluta favoritrengöring just nu! Jag fattar inte varför jag inte testat denna tidigare, den har funnits inom en armlängds avstånd jättelänge men var föga intresserad av den. Sedan sträckte jag mig efter den en dag när jag var desperat och blev riktigt glatt överraskad. Även denna är ganska starkt parfymerad, men inte i närheten av Boots-varianten. Den är minst lika bra på att ta bort makeup som Clarins Pure Melt och är den nästan hälften så billig så är den ett självklart val. Den tar bort allt, ALLT, lämnar ingen äcklig hinna och är relativt dryg.

 • ca 180 kr på The Body Shop.

Så skulle jag välja någon av de tre ovanstående landar jag självfallet i The Body Shop Nutriganics Softening Cleansing Gel. Prisvärd, enkel att använda, inte djurtestad, hög andel ingredienser från ekologiskt jordbruk, riktigt effektiv. Jag vet att jag är lite partisk eftersom att jag jobbat där en hel del, men asså, en bra produkt är helt enkelt en bra produkt.

Har ni testat balm cleansers? Om nej, varför i helvete inte?

7 Kommentarer

 1. när du får tid/ork tycker jag att du borde prova maria åkerbergs rengöringar, framförallt den som heter olive cleansing! du som inte verkar gilla pafymerade produkter kommer nog isåfall gilla dessa då de är ekologiska, luktar typ ingenting förutom lite blomma typ lol.

 2. Ok (ev. dum) fråga: är denna typ av rengöring enbart för att få bort smink eller är det som en ”vanlig” rengöring?

 3. Pure Melt kostar 239 spänn på eleven! Ej billigt, men känns ändå himla mycket mer rimligt än 330…

  • Göööött! Egentligen asså, så är det ju ganska prisvärt, med tanke på att den räcker längre än de båda andra jag jämfört med. Så ja, om man pallar lägga pengarna från början liksom.

 4. Jag har senaste månaderna använt kokosolja som rengöring (var extremt uttorkad i vintras), blir ungefär samma som cleansing balm. Det är fast i burken, men smälter i händerna. Masserar in på torrt ansikte, masserar med vatten, drar med lite bomull för att få bort allt smink och vatten, masserar ny olja, sköljer och baddar av med handduk. Det blir liiiite flottigt efteråt men baddar jag med lite äppelcidervinäger (min hemma-variant av Caroline Hirons snack om”acid toner”)försvinner det.
  Skulle vilja testa Emma Hardie som Caroline Hirons älskar, men som student känns det lite dyrt….
  Tack för bästa bloggen!!! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.