LÄSARFRÅGA: om nailz

 

Halloj! Eftersom din blogg är den bästa i de flesta kategorier men specifikt i nagelrelaterade grejer kommer här två frågor om detta:

1. Har du något tips på bra nagellacksborttagning? Vill helst slippa gnugga i all oändlighet + slippa torka ut nageln allt för mycket. Eftersom jag byter nagellack efter ca 2-3 dagar är det ju en produkt som nageln i stor utsträckning utsätts för.

2. Varför ”krymper” nagellack efter att man lagt på överlack? Nästan alla mina lack gör det, har jag bara otur eller är det vanligt? Så himla störigt med den där vita kanten högst upp. Jag använder Seche Vite som jag, liksom många andra, älskar.

Tack för att du bloggar!

Hej gulliga läsarperson! Tack för awesome egostärkande kommentar och intressanta frågor!! *vässar pennan*

1. NAGELLACKSREMOVERS
Jag är ett megastort fan av de s.k. pullburkarna från Depend (älskar Depend för att de internt ger sina produkter såna här namn). I butik går de under namnet Dip-in nagellackremover. Det är en burk med en svamp som är helt dränkt i removervätska, som du helt enkelt sticker ner fingret i, låter det vara där i någon minut och sen gnuggar/stryker/pullar/hrrrmm nageln mot svampen för att få bort lacket. Min upplevelse är att detta inte är lika grovt uttorkande för nageln, speciellt om du använder den miljövänliga varianten, som är mer oljig. Den miljövänliga varianten (= biologiskt nedbrytbar, enligt Depend, samt luktar ej kemiskt) är bra att använda för solida cremelack utan glitter och skimmer. Det funkar bra om man har lite tålamod, sliter mkt mindre på naglar och nagelband. Det är en väldigt mild produkt och slitaget är försumbart. Har du på dig ett mer envist lack med glitter kan du istället använda den blåa, ”vanliga”, det funkar generellt ganska bra. Dock, om du har ordentligt med glitter får du istället använda foil wrap-metoden, annars lossnar inte lacket. Här har du en bra tutorial för foliemetoden.

Tänk på att inte slänga burken i papperskorgen när den är slut, utan källsortera den som farligt avfall. Skitviktigt!!!

  • Kostar ca 70 kr, på Åhléns och Kicks osv.

Pullburkar hihi

2. SHRINKAGE
Detta med shrinkage är en av nagellackslivets stora gåtor. Det verkar finnas lite olika förklaringar till att topplacket kan få hela manikyren att krympa, men den förklaringen jag finner mest trolig är att krympandet beror på den kemiska sammansättningen av ingredienserna i nagellack respektive topplack samt kompatibliteten dem emellan. Du kanske har noterat att vissa nagellack krymper av Seche Vite (men även andra snabbhärdande topplack), medan andra ser flawless ut. Det kan t.ex. bero på vilka ingredienser nagellacket består av och hur pigmenterat det är. Läs mer om detta här.

Ett tips för att undvika detta jävla shrinkage är att du även applicerar ditt topplack längs ytterkanten på nageln och så att säga ”slår in” (wrap) manikyren längs den fria kanten. På det sättet härdas även kanterna och det blir mindre risk att skiten krymper. *hytter med näven*

XOXO,
eder trogne.

En kommentar

  1. Tack tack tack för bästa svaren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.