RECENSION: ögonprimers – Lumene Eyeshadow Primer VS. Benefit Stay Don’t Stray

ögonprimers
LUMENE Eyeshadow Primer.
Kan på en gång tala om att detta definitivt är den bättre produkten av dessa två. Jag har haft samma tub i säkert 5 år (driver ej), det är fortfarande massor kvar och kvaliten är densamma. Den kostar runt en hundralapp och gör exakt det jag förväntar mig av en primer; dels att den förlägger hållbarheten på sminkningen ordentligt, och dels att den förstärker pigmenten så färgerna framträder tydligare. Det är en smart liten tub (superliten), hygienisk och ändamålsenlig, och det enda jobbiga med den är egentligen att den är lätt att tappa bort. Speciellt lockjäveln. Om jag skulle få en krona för varje gång jag tappat locket och det rullat in under badkaret, etc…

BENEFIT Stay Don’t Stray. Jag är inte någon primersnobb på långa vägar (har som sagt använt samma budgetprodukt i fem år och varit nöjd med den), men även en novis som jag kan efter en enda användning konstatera att denna inte håller måttet. Asså är det ens en primer? Efter att ha använt Lumenes primer i många år förväntade jag mig en bättre produkt från Benefit – dels för att Lumenes primer aldrig fått någon cred nånstans och dels för att Benefit jämt får cred överallt. Om Lumenes primer lyckas göra så att ögonen ser helt nysminkade ut efter 12 timmar, borde Benefit enligt all logik göra ännu bättre ifrån sig, men faktum är att denna primer smälter bort under dagen. Flottig ögonskugga samlas i globlinjen (vsg för den inre bilden), de fina pigmenten bleks och försvinner och i slutändan är det samma resultat som om jag inte skulle använt något alls. Den är helt värdelös, kan inte ens komma på ett alternativt användningsområde för den. Jag har tyvärr ingen prisuppgift eftersom att svenska Sephora, som är de enda som säljer denna i fysiska butiker i Sverige, saknar en vettig hemsida. Men jag tippar på att den kostar omkring det dubbla jämfört med Lumenes primer (Benefit är liksom löjligt dyrt här). Nåja. Spara de där hundralapparna och köp en månadsförbrukning av kronärtskocka istället för att köpa denna skitprodukt!

6 Kommentarer

 1. LOL, har också använt Lumene since forever. Älskar den! Skulle vilje testa Urban Decay Primer Potion bara för att se hur den är i jämförelse eftersom alla verkar älska den.

  • Jag vill också testa den! Den hade ju katastrofalt dålig förpackning förut, men de verkar ha ändrat den så att man kan använda hela produkten, vilket e nice. Men, jag är så nöjd med Lumenes att jag känner att det är onödigt att sprätta nån hundring på UDPP.

 2. haaahahahaha älskar den här recensionen!

 3. Lumenes primer är helt klart favoriten! 🙂

 4. Halloj! Eftersom din blogg är den bästa i de flesta kategorier men specifikt i nagelrelaterade grejer kommer här två frågor om detta:

  1. Har du något tips på bra nagellacksborttagning? Vill helst slippa gnugga i all oändlighet + slippa torka ut nageln allt för mycket. Eftersom jag byter nagellack efter ca 2-3 dagar är det ju en produkt som nageln i stor utsträckning utsätts för.

  2. Varför ”krymper” nagellack efter att man lagt på överlack? Nästan alla mina lack gör det, har jag bara otur eller är det vanligt? Så himla störigt med den där vita kanten högst upp. Jag använder Seche Vite som jag, liksom många andra, älskar.

  Tack för att du bloggar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.