FEMINIST RAGE

Jag hittade detta videoklipp i kommentarsfältet till detta inlägg och är helt jävla vansinnig efter att ha tittat på det. Det är EXAKT den här typen av äckligt konservativt kvinnohat som säkerställer den här normdiktaturens fortlevnad. Det är alltså ett program som heter Snog, Marry, Avoid? som går ut på att ta in tjejer som är för fake, för punk, för sminkade, för okvinnliga, för hardcore, för balla, för egensinniga och för självständiga och… tja, ge dem en makeover. Så att de ser ”nice and approachable” ut. Dvs pressa in deras kroppar och lemmar i en skitliten normlåda, strunta i att det skaver och gör ont och blöder och känns fel. De ska komma ut på andra sidan och se ut som En Helt Normal Heterosexuell Ciskvinna Med Lagom Mycket Smink Och Snygga Former. För en extra slap in the face ska främlingar på stan recensera deras utseende före och efter makeovern. För att liksom trycka upp lite extra självförakt i deras hjärnor.

Vill bara skrika åt de äckliga producenterna av detta program att de ska låta tjejerna vara ifred. Allt handlar inte om vad andra tycker om en, om man är någon att kyssa, gifta sig med eller undvika. Varför ska de bry sig om deras vänner och familj skäms över dem? Det är inte som att de går runt med bananskal istället för skor, eller typ Ankeborgar till jobbet utan något på underkroppen? Eller går runt och heilar på stan? DET hade varit okej att skämmas över. Men detta… nej. Jag vet inte riktigt hur jag ska uttrycka det. Det är liksom lite för mycket. Det är en sån utstuderad grymhet.

3 Kommentarer

  1. Hej!

    Jag läser journalistisk produktion i Stockholm, och håller just nu på med radio. I veckan ska jag producera ett eget inslag, och tänkte att det vore fett att köra tema nail art/feminism. Tänkte kort sagt gräva lite i huruvida nagelkonst (håller på att eh uppfinna ett bättre begrepp) är ett feministiskt sätt att grooma på, en skönhetsritual som INTE bygger på att man ska göra sig vacker för män, utan snarare är konst för konstens egen skull! Låter det luddigt? Jag vet. Men när jag googlade runt hamnade jag på din blogg, och tänker att du är precis rätt person för att göra det mindre luddigt. Så min fråga är om du kan tänka dig att träffas i veckan, gärna så tidigt som möjligt, och snacka naglar och feminism? Skulle vara evigt tacksam! Nås på mail.

    Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.