Mansbeauty

Jag älskar att ta del av andras skönhetsrutiner, därför är RODEO:s Beauty Insider en skitkul blogg att läsa. Mäns skönhetsrutiner är minst lika intressanta som kvinnors tycker jag, speciellt om de är noga med sin ansiktsbehåring, frisyr, hudvård eller parfym. En tjusig snubbe som blivit intervjuad av Maija Mårtensgård är modebloggaren Al-Wadood Suberu, som berättar om skäggbalsam, misslyckade blonderingar och sheasmör, älskar att läsa om detta! Han delar även min noja över påsar under ögonen, skulle gärna vilja veta namnet på ögonkrämen han använder LOL.

Jag har sällan tillfälle att prata med männen i mitt liv om skönhetsprodukter och rutiner, mest p.g.a. att deras skönhetsrutiner för det mesta består av duscha, borsta tänderna, kamma håret och spraya parfym, därför har jag redan läst denna intervju två ggr och suttit och mysit (myst?) åt ordet ”skäggbalsam” och hur härligt jag föreställer mig att det är. Det luktar säkert örtigt och lite mintigt. I en blå plåtburk.

Läs intervjun här.

Min pappa är i pensionsåldern, har vitt hår och flint på hjässan och ser på många sätt ut som en 63-åring. Men hans ansikte är nästan helt rynkfritt. Han har i hela sitt vuxna liv varit trogen en enda produkt och det är denna:

NiveaBncl
Niveas body lotion för torr hy. För kroppen alltså. Den använder han i ansiktet. ”Joonam! Vill du hålla dig rynkfri? Använd den här! Jag är deras bästa reklam för jag har så ung och fräsch hy”, säger han glatt när han står framför spegeln, ömsom road och ömsom stolt över att kunna ge MIG skönhetstips. Jag tar dem med en nypa salt. Kroppslotion i ansiktet… nä nä nä… men hey, han ser ut som 50 i fejset, istället för 63. Antingen är det gener eller så är det Nivea Nourishing Care Lotion, oavsett är det win-win för mig! I dagsläget bryr jag mig inte om rynkor, varken mina egna framtida eller andras nutida, men det är lätt för mig att säga antar jag, innan jag ens fått några. Well well. Nu är det här blogginlägget slut.

3 Kommentarer

  1. Jag ÄLLSKAR beauty insider, tycker det är så synd att den verkar dött ut :nose:
    OCH var ju en annan intressant man som blev intervjuad där om jag minns rätt, right? :kiss: Hehe.

    Min man har liksom åkt med i mitt intresse lite, det är så kul att kunna prata krämer och smink med honom, även om han ofc inte är på samma nivå som t.ex du eller Ka :hearteyes:

    • Hehe jo, min kille var med i Beauty Insider och snackade parfym! Hehe han har också rätt bra koll nu, är ovan vid att min kille bryr sig men det är så himla gött att kunna ha ständig tillgång till en som inte känner sig omanlig p.g.a vet vad ”concealer” betyder. 😛 LOL

  2. Aaah blir så provocerad av män och deras *tvättar hela kroppen inkl ansikte och hår med en 10kr-tvål och ser ut som en baby i ansiktet*. Men har en teori! Iom att män (som kan få hår i fejset) också rakar sig måste detta ha något att göra med det faktum att de ”åldras” ”””””bättre”””””, tror tom jag läst det någonstans, att rakningen liksom gör att blodet forsar till ansiktet och håller det young and fresh. Typ som en massage/peeling varje morgon. Liksom tänk på det, män utan hår i ansiktet = baby, män med skägg (förutom senaste årens 20-åringar) = GUBBAR. Också det faktum att de tvättar håret med tvål = blir så uttorkade i hårbotten att kroppen måste reparera och hålla på = blod forsar till huvudet = förklarar varför pannan som inte rakas också slipper rynkor (dock inte i samma utsträckning som rakområdet då). Gud alltså tänk om jag la den här tiden på något produktivt istället, för jag tänker verkligen på det här jätteofta och blir som sagt provocerad. OCH tänkte på det här med att tjejer ju alltid förväntas smörja in sig med lotion medans killar inte gör det, och VEM är det som har ormskinn på benen inte faaaaan är det de!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.