RECENSION: Paula’s Choice Skin Balancing Oil-Reducing Cleanser

**Inlägget innehåller annonslänkar**

I september gjorde jag en beställning från Paula’s Choice på följande trio: Skin Perfecting 2% BHA Lotion Exfoliant (recension här), RESIST Weekly Resurfacing Treatment with 10% Alpha Hydroxy Acid och Skin Balancing Oil-Reducing Cleanser (250 kr på Skincity). Det första som måste påpekas är att jag tycker att det är typ PINSAMT att skriva ut produktnamnen här, de är så långa och pretentiösa och många av namnen skulle ha nytta av att kapa bort ett par ord. Jaja, den produkt jag tänkte recensera lite är rengöringen.

Den är en vit, tjock massa som luktar typ salt och lite metalliskt och bakpulveraktigt. Jag tycker dock att det är bra att den luktar lite illa, det betyder bara att den verkligen är parfymfri. Vissa produkter som marknadsförs som doftfria och anpassade för känslig hy har ändå tillsatt parfym i sig – som finns där för att maskera underliga lukter från ingredienserna och för att produkten ska bli doftfri helt enkelt. Så är inte fallet med denna rengöring, utan den sitter i flaskan och luktar skumt i all sin prakt. Jag besväras mycket av parfymerade skönhetsprodukter för ansiktet och blir t.ex. helt vansinnig av mascaror som doftar (Lex Samtliga Mascaror Från YSL) och omfamnar därför det mesta som inte luktar perfektion.

En annan fördel är att den är dryg. Riktigt dryg. Jag har förut irriterat mig på att den är lite uttorkande, men sen jag började snåla med den efter att jag insett att den höll på att ta slut så har den känts mycket mildare. Den löddrar också lättare om man använder en mindre mängd, och är lättare att skölja av. Jag har tidigare använt motsvarande en femkronas storlek, men får bättre effekt om jag snålar och snarare använder en mängd som motsvarar en ärta eller nåt. En tredje fördel värd att nämna är att produkter från Paula’s Choice inte har testats på djur.

En grej jag retar mig otroligt mycket på när det kommer till Paula’s Choice är hur de marknadsför sina produkter. Paula Begoun, grundaren av PC, inledde sin karriär som skönhetsexpert, författare och recensent och har givit sitt utlåtande om tiotusentals produkter genom åren. Hon har även en sajt som heter Beautypedia, som är tänkt att användas som ett uppslagsverk över skönhetsprodukter. Det finns tusentals recensioner, jämförelser och rankinglistor i massa olika roliga kategorier och man kan knappt föreställa sig all tid som gått åt att skapa denna databas. Dock förlorar den all sin trovärdighet när man slår upp en produkt som sågas i Beautypedia, t.ex. Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate, eller varför inte min gamla favorit Dermalogica Multivitamin Power Recovery Masque. Det står bara om hur irriterande och skadlig produkten och alla dess lågkvalitativa ingredienser är, allt för att läsaren längre ner på sidan ska få rekommendationer på en likartad men bra produkt att välja istället. Dessa föreslagna produkter kommer alltid från Paula’s Choice. Det är inte seriös marknadsföring tycker jag.

Nåja. Produkten i sig är bra på att ta bort smink, iallafall om man är en double cleanser som jag är, och den har en behändig förpackning. Dess hudvårdande egenskaper är inte nämnvärda, jag tycker inte att den är bra på att reducera flottighet till exempel, men den förvärrar inget heller. Den innehåller visserligen en alkohol, men det är cetearylalkohol som är en s.k. fettalkohol, dvs. inte en uttorkande alkohol (ja, det finns fuktighetsbevarande alkoholer, stört va), så det är egentligen lugnt. Den innehåller dock tyvärr plast i form av akrylatpolymer (”Acrylates Copolymer”), vars syfte är att torka och bilda en hinna. Varför man skulle vilja ha det i en ansiktsrengöring är bortom mig. Kanske för att hyn ska kännas matt och fräsch när den är instängd bakom en mikroskopisk hinna av plast…

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

6 Kommentarer

  1. ÄÄÄLSKAR verkligen när du gör recensioner på produkter, särskilt hudvårdsprodukter!!

  2. vad är det för nagellack du har?? skitsnyggt 🙂

  3. Kopte just Skin Perfecting 2% BHA Lotion Exfoliant och toners, amazeballs hitills. Glad att jag skippade cleansern. Kommer det mojligtvis upp en review om 2% BHAn?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.