Hej hej nytillkomna läsare av denna ”sminkblogg”!

Hej!

Jag känner att jag behöver skriva en liten disclaimer för alla nytillkomna läsare, ni är en del nu och jag tycker att det är skitkul! Men eftersom att jag är en extremt självkritisk person i ständigt behov av bekräftelse (japp, jag med),  så vill jag förtydliga vad denna blogg är, för att undvika besvikelser och dryga kommentarer.

Det här är ingen skönhetsblogg, utan en personlig blogg som handlar om det som engagerar mig. Ibland är det politik, ibland är det smink, film, musik, mat. Mest smink och politik dock. När jag skriver om smink och skönhet handlar det dock aldrig om hur man lägger en viss makeup, jag kommer aldrig ge råd om ur man matchar ögonskugga med hårfärg eller ögonfärg (använd whatever the hell you want, tycker jag), jag har inte som mål att hålla mig eller er uppdaterade om de senaste nyheterna, jag kommer aldrig vara konsekvent i mitt publicerande och jag kommer aldrig skriva om något som inte intresserar mig.

När jag väl skriver om skönhet så sker det stötvis; jag kan hosta ur mig ett inlägg per dag i en vecka och sen är det helt tyst i en månad. Det är aldrig korta och effektiva inlägg som består av pressbilder och snabb prisinfo; utan de är oftast långa, väldigt långa, och de är ibland helt osammanhängande. Och de handlar ibland mer om kapitalism och patriarkat än om sminkprodukterna i sig. För jag är sån, jag har svårt att inte se klassförtryck, rasism och patriarkat i exakt allt, för det finns där och jag kan inte blunda för det. Och det gör faktiskt inte att saker blir tråkigare, jobbigare, tar inte bort humorn i något. Det är bara en extra dimension i livet; det samtidsanknutna, det politiska perspektivet. Det är som salt, det behövs i nästan allt! Annars blir det platt, tråkigt, utan mening och relevans. Och det går att vara feminist, hata en kapitalistisk samhällsordning och samtidigt älska smink. Ville bara förtydliga det. Om ni vill följa mig på Bloglovin finns jag här. Sen har jag ett RSS-flöde, en Facebooksida och en Twitter också.

Men nu tar vi fredag tycker jag, och så fortsätter vi detta osammanhängande, ofokuserade och kärleksdrivna skönhetsbloggandet på måndag!

Tack för att ni läser och så! Ni är bäst. Trevlig helg och puss!

5 Kommentarer

  1. Vilket nagellacksmärke tycker du håller bäst, resp sämst? Har du nåt idiotsäkert tips för hur det ska hålla så bra som möjligt? Tack för en jättebra blogg & kram från en nagellacksnovis :hearteyes:

    • Hej! Jag tycker att det är jättesvårt att ge ett generellt svar på hållbarhet hos olika märken. Jag tycker att det varierar så himla mycket mellan färger egentligen. Vissa pigment är lättare att få till en bra formula på än andra… vitt är notoriously svårt att göra bra, t.ex.

      Mitt tips är ist att köpa de lacken vars utseende du tilltalas av och istället investera i ett bra baslack och överlack. Make Up Stores Aqua base är ett bra baslack och Seche Vite eller Poshé är superbra överlack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.