Smink från Ladurée *hjärtstillestånd*

laduree makeup
”Especially created for women who enjoy being women,
and who value something that enchants them not
reasonably but intrinsically.” 
*kväver ett gapskratt*

Ni vet det där anrika franska bageriet och sötsakstillverkaren Ladurée? Som, efter 140 verksamma år av idogt slit av att baka för den europeiska aristokratin, fick sitt stora genombrott i.o.m. att macarons blev it-bakverket nummer ett i samband med blogg- och vintagevågen som tog fart i mitten på 00-talet? De gör smink också. SMINK. LADURÉE.

Nu är det ju inte så att jag skulle få hjärtstillestånd om jag fick veta att Göteborgskex skulle släppa en linje skönhetsprodukter. Utan Ladurée är Ladurée, och jag, med mitt lilla klasskomplex, dras obevekligt till allt som är exklusivt.

Les-Merveilleuses-Laduree_new_img_665_443_bg

Les Merveilleuses Ladurée är namnet på den sminklinje (även lite hudvård, så LOL dock?) som ska ha lanserats redan 2012, och har därför hunnit släppa ifrån sig ett antal säsongsmakeuper. När jag googlat runt lite får jag samma känsla av detta som jag får av Paul & Joe – det är glas och alabaster, pastellfärger och jävligt mycket virgin swag. Men de är ändå inte helt lika.

Tänk er en oerhört rik aristokratfamilj, kanske ryska eller japanska. De har två döttrar (nej, inte söner p.g.a. denna påhittade familj är så konservativ att de får sura uppstötningar av ord som ”könsuttryck” och ”könsidentitet”, och eventuella söner skulle därför bli disowned om de gick i närheten av smink). Den äldsta dottern spelar Mozarts sonater på sin vita Steinway-flygel med förbundna ögon, pratar perfekt franska och är samtidigt ganska ball p.g.a. använder rött läppstift trots (eller på grund av) att hennes mamma sagt att det ser ”fnaskigt” ut. Hon gör lite hur hon vill för det mesta, och bryter därför medvetet många regler som Fina Flickor ska följa. Hennes föräldrar tror att det är en fas och anar inte hur otroligt få fucks hon kommer ge om kvinnoideal när hon är äldre, men idag är hon 17 år och har jättemycket smink från Paul & Joe.

Hennes yngre syrra är 13 år och glömmer ibland bort att hon snart är tonåring och förväntas börja tjuvröka, när hon blir helt till sig av vattenpölar, snöbollskrig och hundvalpar. Ibland svär hon av uppriktig ilska och är rebellisk på sitt egna lilla pre-teen-sätt, typ som att hon rapar riktigt grovt när ingen hör och garvar lite åt sig själv. Hennes flickrum är fortfarande rosa (storasystern har låtit riva ut allt prinsessigt och ersatt det med vitt och stramt) och hon är fortfarande väldigt mycket ett barn. HON har smink från Ladurée. Hon läste om sminket i affären, och formen på förpackningarna beskrivs som ”A round and smooth form that makes women who pick up the package look very attractive”. Hon greppar inte riktigt innebörden av den meningen men känner ett instinktivt sting av skam. Vadå ”attractive”?

(Det där var för övrigt ett autentiskt citat från hemsidan. Läs den, det är ren underhållning.)

laduree foundation brush
Men, om vi ska sluta fantisera en stund och skriva det vi hade tänkt skriva från början? Ja? Ja. Det är en specifik produkt jag fastnade för, nämligen Rose Ladurée. Det är en helt fucking makalös liten dosa, format som ett klot i frostat glas med små blomblad av rouge inuti!!!!!!!!!!!!!! Alltså, det är lösa ”rougebitar” formade som rosenblad, vart och ett av rougebladen är lösa så man kan ta ut dem och känna på dem och de ser ut som små ljuvliga rose petals FAST DET ÄR ROUGE!!! Hela Ladurées sminklinje pressas för hand i Japan och när man vet det börjar man förstå ambitionen som Ladurée haft i utvecklandet av dessa produkter. Alltså detta är some next level shit. För mer fakta kan ni kolla in hos British Beauty Blogger, jag började tala i tungor när jag såg bilderna. Men smakare så kostare och inga fattiglappar ska få ha vackra saker för då förlorar de sin exklusivitet och då säljer de inte lika bra längre och då finns det inga jobb på fina fabriken för då blir herr direktören ledsen i ögat och flyttar sin produktion till ett låglöneland och det vill vi ju inte så då måste vi hålla priserna uppe och lönerna nere så att herr direktören alltid är glad, som de brukar säga på Timbro. Rose Ladurée med den tillhörande dosan kostar därför 120 euro.

rose ladurée

Tycker du att det är värt pengarna så finns nästan hela Les Merveilleuses Ladurée att beställa på franska Sephora, med 25 euros frakt till Sverige. Skål, you bourgeois queen you!
brand_image05

7 Kommentarer

 1. :hearteyes:

  på tal om snygga förpackningar, kolla in Pau & Joes vårkollektion, känner att jag måste ha typ allt.http://rougedeluxe.blogspot.se/2013/11/paul-joe-spring-2014.html

  • LÄGG. AV. vad fint!!! Ja jag vill ha allt typ? Men visst har de förpackningar av papper i många produkter? Det är rätt fint.

   • ja, många fina papperförpackningar men även en hel del i plast. köpte en puderdosa med katt på (den blåa http://ieatbuttons.com/wp-content/uploads/2012/02/pauljoecat.jpg) för några år sen, men de gör de mesta av sina prylar i refill så jag kunde köpa ett nytt puder (tyvärr inte med katten – men ändå) och ploppa i när det första tog slut. älskar deras läppstiftshylsor också, de har en i ”original# i ljus plast med snirklar på och sen släpper de massa andra med mönster och liknande i papp.

    inte så dyra heller, vilket denna donna uppskattar.

 2. Hohohoo vad jag gillar sättet du skriver på!

 3. MEN. Det kanske bara är retuchen på den första bilden men mina tankar förs till plastleksaker en kunde få med i Happy Meals? Såhär: om Disney gjorde en film om hur Belle efter att ha läst hela biblioteket startade ett beauty brand skulle filmens merch se ut som detta. Färgerna är t.om samma som Mrs Potts och Chip??? Bara lite mer Mary-Aigt och mindre rustikt men ändåååå http://www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=47713948

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.