RECENSION: snabbtorkande nagelsprayer – Mavala Mava Dry VS. Isadora Quick Dry Nail Spray

Vad sägs om en till recension? En dubbel death match-recension? Jaa, vi kör!

Jag är en hängiven användare av snabbtorkande nagellack såsom Seche Vite och Poshé. I en nagellacksaficionadas liv finns det ett Före och ett Efter upptäckten av snabbtorkande lack. Det torkar FORT, blir högglansigt, utjämnande och mer hållbart. Finns ingen anledning att inte ha ett snabbtorkande överlack. Kan t.o.m. sträcka mig så långt som att konstatera att om jag inte har ett snabbtorkande överlack tillgängligt, så låter jag bli att lacka överhuvudtaget. Det är som att vaska en pizza – finns ingen poäng.

Well, av olika anledningar har jag dock två snabbtorkande SPRAYER hemma. Jag anade nånstans att de aldrig kunde jämföras med lacken, men av nyfikenhet så provade jag ändå. De fungerar i korthet genom att de får lösningsmedlet i nagellacket att avdunsta fortare, vilket ska förkorta torktiden. Dunno about y’all, men jag känner att det där är EN GNUTTA grovt för min smak. Vill verkligen inte veta vilken effekt dessa sprayer har på människokropp och miljö i det långa loppet. Herregud, denna obskyra lilla produktkategori ändå… all vettig skit jag hade kunnat uträtta med de hjärncellerna jag spenderade på att andas in dessa ångor… Aja, jag har en recension att skriva, get to it! *piskar mig själv som en flagellant*

MAVALA Mava Dry. Det första jag tänker på är att jag har en flaska som är så snygg att jag myser till varje gång jag råkar titta på den. Det är något med den där 50-talsfuturistiska designen och Mavalas stiliserade hand som lovar stort om framtidstro, innovation och typ en känsla av kontroll och småborgerlig elegans. Frågan är om du behöver ha en skitstor flaska av en snabbtorkande nagelspray när vi har snabbtorkande nagellack, som sagt. När du sprayar Mava Dry känner du hur dina fingertoppar blir iskalla och du undrar hur mycket vävnad du just dödade. Den lämnar också en oljig hinna på din manikyr som du irriterar dig jättemycket på, speciellt när du är van vid att ha en stenhård och högblank finish som mer liknar glas än en manikyr. Det står dessutom uttryckligen i produktbeskrivningen att du inte kan använda nagellack över Mava Dry. Därför är denna helt meningslös att använda mellan lagren till exempel, och som avslutande finish-produkt är den också menlös pga, ja, Seche Vite till exempel.

Mamman i Familjen Jetson är nog en typisk konsument av Mava Dry.

ISADORA Quick Dry Nail Spray. För en tia mindre får du en jämförelsevis behändig liten flaska, som känns mer motiverad än Mavalas hårspraysstorlek. Dina fingrar kommer även här att frysa röven av sig när du spritsar loss, men du kommer däremot inte se någon oljig hinna. Enligt produktbeskrivningen ska denna kunna användas mellan lagren när du lackar, vilket jag föreställer mig är användbart när du pysslar med materialintensiv nailart som gärna kleggar ihop lite av allt nagellack du använder. Det är en fin tanke, men jag upplever ingen som helst effekt. Jag använde den senast idag och märkte ingen skillnad på något sätt i varken torktid eller hårdhet på det färdiga resultatet. Det blev t.o.m. buckligt när jag tog på mig strumporna, trodde lätt att jag hade väntat tillräckligt länge, men nä. Du inser helt enkelt att det här med snabbtorkande nagelsprayer nog är en rätt onödig produkt. Samtidigt är du glad över att jag slösat pengar och provat, så slipper du göra det själv.

8 Kommentarer

  1. Ahahah! Det är alltså sån bull, I knew it! Fick OPI:s variant sprayad på mig när jag lackades i Japan senast men asså nääää didn’t do nothing :angry:

  2. Tusan, att det ska vara så svårt att ta fram en bra snabbtorkande sprayprodukt! Kunde ju vara behändigt ibland.

    • Ja, fast jag kan inte tänka mig att det skulle vara SÅ svårt liksom? Fan, om vi kan landa på månen men inte ha en vettig snabbtorkande nagelspray eller lika lön för lika arbete… ibland undrar man ju om vi ens HAR landat på månen… 😛

  3. Bra att höra. Jag fick Isa Dora-sprayen på köpet när jag handlade något annat för ett tag sedan, men har aldrig kommit mig för att testa den. Lät ändå för bra för att vara sant. 😉

    • Ja alltså om du ändå har den skräpandes hemma så kan det såklart löna sig att prova. Det lönar sig inte att köpa dock. Oklart om det ens sparar tid, isåfall pratar vi sekunder… haha.

  4. Hejhej! Har nyligen hittat till din blogg, den är underbar! Är själv en nagellacksnörd och vill bara tipsa om Sally Hansen Insta Dry (har förändrat mitt nagellacksliv!), som jag tycker är mycket bättre snabbtorkare än både SecheVite och Poshe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.