There is joy in repetition, there is joy in repetition

När en samling börjar bli ganska så omfångsrik, sådär så att man liksom tappar kontrollen över den litegrann, så händer det ibland, när man är mitt uppe i att sortera och fixa, att man hittar flera lack som är… i princip identiska. Man inser att man har väldigt tydliga mönster i vilka färger man dras till, medvetet eller omedvetet. De flesta har jag köpt, men en hel del av dessa har jag faktiskt fått i present av min idol Feline.

Högst medvetet har jag letat som ett as efter en vettig dupe till mitt absoluta favoritlack; KIKO ”Amable chartreuse”. Det är en, ja, chartreusefärg med guldskimmer i och jag hittar helt enkelt inget liknande. VÄGRAR GE UPP dock. *rimlig* Däremot finns en uppsjö av helt vanliga chartreusefärgade cremelack, bl.a. Lumene ”In the bud”, Misa Nail Lacquer ”Secrets” och OPI x Nicki Minaj ”Did it on ’em”.

a213ef6854de200aa99ee3adb027e689

Det absolut vanligaste i min samling är de där mellanmörka turkosblå skimriga lacken. Jag har köpstopp och donationsstopp på sånt, haha. De heter typ alltid något med ”teal” och jag har säkert fem-sex stycken. På bilden syns Wet ’n’ Wild ”Teal or no teal”, Orly ”It’s up to blue” och en namnlös liten sak med skitfint guldskimmer som jag köpte i Barcelona för 1 euro. Har även lack som heter ”Kiss and teal” samt ”Teal of fortune”… man ba… ja, vad roligt, en ordlek med färgens namn, kul! Nytt!

KLARRÖTT! Fattar ej folk som ”inte gillar” klarrött nagellack. Finns det något snyggare? Typ inte. På bilden syns H&M ”Rubin red”, ett riktigt jävla lastgammalt lack som jag säkert haft i 6-7 år, samt Orly ”Down right red” och Anna Sui #400. Den sistnämnda doftar ros. :love:

Klara ceriserosa cremelack har jag typ tre stycken av. Här är Orly ”Basket case” och OPI ”If you moust, you moust”. Hett tips: bildgoogla INTE ”basket case”!!! Jag gjorde det misstaget när jag researchade detta inlägg och det var… ett misstag. Not even joking.

Sen ett år tillbaka är jag även på jakt efter det perfekta kalla ljusrosa cremelacket, har ännu inte hittat det, men jag hoppas mycket på YSL La Laque Couture ”Rose Scabiosa”, som ska komma ut i butik any day now. Blev inte mindre sugen när jag såg att The Beauty Look Book hade swatchat, fy FAAAN vilken perfekt färg!! På bilden syns bl.a. Wet ’n’ Wild ”Tickled pink” och OPI x Nicki Minaj ”Pink Friday”.

b03fd-dscn2307x
När jag först började gräva fram alla likadana lack fick jag lite panne och kände mig väldigt skamfylld för att jag köper sånt som jag redan har. Men jag kom fram till att det är okej, för så länge det håller sig på denna nivå (och inte att jag typ sitter med tio chartreusefärgade cremelack), för har jag ju fortfarande möjlighet att använda alla.

Funderar på om jag ska räkna alla mina flaskor och typ katalogisera dem?? Så jag slipper hoppa hem glad i hågen med ett nyköpt lack för att sen upptäcka att jag redan har en likadan från ett annat märke… hur gör ni? Och framförallt undrar jag; finns det nån färg ni tenderar att köpa igen och igen, fast ni redan har flera liknande flaskor hemma?

8 Kommentarer

 1. Känner igen mig såååå mycket! ”Min färg” är orangerött…har från mavala, chanel, essie, opi och american apparel.

 2. Vinröda.
  Har säkert fem-sex stycken och då är inte min samling lack så stor i övrigt..

  • Hehe! Hur stor är din samling då??

  • Åh… vinröda… måste hitta en bra vinröd… LOL *enable:ar mig själv* Har själv typ bara en frostig vinröd som är i rätt ton, de cremelacken jag har i den färgkategorin drar mer åt plommonhållet… Har du tips på nån riktigt sexig vinröd? Typ Chanel ”Rouge noir”? Tycker typ att den är liiite väl mörk egentligen.

 3. Har löjligt många pga åker till Polen någon gång om året och det är billigare där = tycker att det är logiskt att köpa 5 st halvbra istället för 1 perfekt. Why!?!? Men faktiskt så är det ju så att man inte vet förrän man testat och vinrött är den färgen jag letat efter i hundra år och har hundra av men… ingen är rätt vinröd såklart. Är också en sucker för typ.. ”minhudfärgade” (alltså i mitt fall blekt rosa/mjölkvitt fast ändå genomskinligt) men hittar aldrig den perfekta. De är antingen för rosa, eller för gula/beiga, eller för vita så de ser bara smutsiga ut efter ett tag pga min naturliga nagelfärg skiljer sig så starkt från lackets. Nuförtiden gellackar jag bara så mitt största problem är ju att jag är fast med en färg jag hatar i minst 3 veckor, går tackolov att måla över men orkar aldrig. Vet inte ens om jag svarade på frågan pga har feber och det här tog mig en kvart minst.

  • Hahaha dina kommentarer! Guld. Även jag är mycket svag för vinrött och nudes, att Rihanna är så jävla fab och har det som standardlack underlättar inte direkt.

   • Haha :)) Ja! Alltså den färgen hon har i gifen till höger under kategorin naglar, där hon vänder på händerna, ja du fattar du la in den där själv… den är perfekt!!! Liksom mjölkigt vit men ändå genomskinlig. Ah.

    • Ja verkligen! Nudes 4 life! DOCK att jag är för neonskadad typ, så jag kommer ofta på mig själv med att inte vara helt tillfreds med neutrala naglar när jag väl har det, och så blir jag rastlös och byter till något glittrigt igen innan jag ens hunnit ha nude i ett dygn typ. Aja, A for effort I guess!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.