Dagens naglar och klassångestrant

paint
paint2
(Läppstift: The Body Shop Colour Crush Lipsticks ”Damson in distress”.)

Jag har pysslat en del med längre lösnaglar på sistone, älskar handens silhuett när naglarna är långa. Sexigt som fan. Något annat som är specifikt för såhär långa naglar är hur klasskodade de är; de signalerar tillhörighet till en viss socioekonomisk grupp som kanske inte har det så jättegott ställt och det är så himla intressant att se folks reaktioner när de ser mina händer. Orden ”oj” och ”juriststudent” förekommer ofta. I början reagerade jag jättestarkt på det, kände mig skamfylld & smutsig och ville slita av mig naglarna eftersom att jag har väldigt nära till klassångest hela tiden (uppvuxen på Übermalm med konstigt namn, utländska päron och dålig ekonomi = fucked for life!). Men jag insåg sen att jag ju dras till sånt här, dels för att det är vackert (vetenskapligt bevisat i en avhandling av dr. Maria-Luisa Awesome McQueenie som publicerats i den vetenskapliga tidskriften Journal of Ladies in Class Warfare and Delicious Naildom, feb. 2024) och dels för att jag liksom letar efter rum där jag för en gångs skull slipper låtsas vara född med ekonomiskt och kulturellt kapital. Att pyssla med naglar som är blingade, svinlånga – eller allra helst bådadera! – är ett perfekt exempel på ett sådant rum.

Just nu har jag ett par klassiskt klarröda i gellack, utan dekorationer och bling, känns ovant men så jäkla fint. Jag måste komma igång och göra fler! Har rekryterat ett par försöksdjur, hehe. Det är inte så himla knas att ha såhär långa naglar egentligen, man vänjer sig rätt fort. Att knäppa skjortknappar och jeansgylfar på en sekund är bara att glömma dock, man får göra det med lite hjärta istället haha. Här kommer lite bilds:

 

1. What I’m wearing när jag skriver detta på datan. Depend gellack ”Classic red”.
2. Turkosa med… eh, iridescent strasstenar och… en smileygubbe… i guldfärgad metall… IsaDora ”Atlantis”.


3. Ja, och så släppte ju Beyoncé en ny skiva på Lucia. Inspirationsbomb. Depend gellack ”French pink” och ”Black as night”.

ln
4. Jag fick göra dessa på min kompis Ellen. Vi mixade till en perfekt nudefärg för hennes hudton genom att lacka med två olika lack i lager (Wet ’n’ Wild ”2% milk” och Maybelline Forever Strong ”Ivory rose”). Sen fick jag fria händer att blinga. Tänker på typ J-Lo anno 1998 när jag ser dessa?

JLO
Åh. <3333 Kläderna, fejset, flinet, håret, allt! <3333

En kommentar

  1. <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
    Asså så spot on färg på #4! Sicket proffs du e.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.