Peter Thomas Roth FIRMx Peeling Gel hahaha OMG LOL

s1495860-main-Lhero

Aaaahhh… Peter Thomas Roth FIRMx Peeling Gel… denna utsökta bluffprodukt! Den är så bluffig i sin lurighet att man nästan vill, typ, applådera åt de listiga små jävlarna på PTR som säkert tycker att de är så jääävla smarta.

Så vad är det för produkt? Jag fick hem den som en sample i en beställning jag gjorde via Eleven (nagellack ofc, vad annars?) och provade den enligt instruktionerna på förpackningen; jag ska applicera en ”generös mängd” på rengjord hy, låta verka i nån minut och med med försiktiga cirkulära rörelser massera huden för att ”få bort” (???) döda hudceller och smuts. Sen skölja.

Fine. Jag tvättar ansiktet och daskar på hela innehållet i den lilla samplepåsen, låter det sjunka in i nån minut och börjar sen försiktigt massera mitt nylle med cirkelrörelser. Jag får en chock. Det första jag ser är hur det bildas vita små korvar i ansiktet när jag masserar, det ser ut som om DRIVOR av död hud bara FALLER AV mitt ansikte, RAKT FRAMFÖR ÖGONEN på mig. Jag får panik för jag inser att DETTA KAN INTE VARA BRA, man kan inte bara slita av det översta hudlagret sådär utan att det blir major smärta och knas därefter. Så jag sköljer snabbt bort allting och börjar sen googla. Det visar sig att jag inte är den enda som fått en panikreaktion och sen gjort sin research (till skillnad från andra som ba ”YEAH PEELING! Peel the skin right off my bones! The stronger the better, yeah!!!”); och insett följande: användaren ges intrycket av att det som lossnar från huden är döda hudceller, men faktum är att det är själva produkten som torkar och korvar ihop sig. Produktens mest uppenbara effekt på huden är att den lämnar ett lager av silikon ovanpå, för den där rätta silkesleeena känslan. Det är inte din Nya Fräscha Perfekta Hy (det är btw inte fysiskt möjligt att det går så fort) som du känner, det är bara din gamla vanliga, med lite flytande plast ovanpå. Allt till den nätta summan av ca 500 kr!

Jag såg även en recension på Youtube som var heeeeeeelt jävla outhärdlig (alltså på riktigt, outhärlig, jag orkar inte ens länka) i sin förbehållslösa och totalt okritiska hyllning av denna blajprodukt, och under den såg jag denna kommentar.

”I hate to tell you this, but this particular product is fake. I recently received a sample of this exfoliator after having seen what it did to my skin in the store. As an esthetician, I was absolutely dumbfounded by the sight of skin “rolling away” within seconds of contact. I have literally never seen an enzyme peel produce the same effect. Not even close after 10 minutes. So I brought it home, used it a few times…

I guess I wasn’t convinced, so I started to do some experimenting. I took a latex glove and rubbed it onto a counter. At first it did nothing, but then as it warmed up, it began to coagulate similarly to when it touches skin. Then I finally decided to look up the ingredients. It has wood pulp and silicon in it. This explains why your skin is left feeling “smooth”. It also explains why water seemed to bead up on my skin after use. It was slicked over with silicon.

I don’t mean to derail your video at all either. In fact, you are absolutely fantastic at what you do. You can accuse me of being wrong, I won’t be surprised. I’m just appalled by the product, and the company for getting away with such a scam.”

Den sammanfattar så väl hela systemfelet i skönhetsindustrin. Konsumenter använder ju själva begrepp som ”holy grail” för att beskriva sina favoritprodukter och vi är ständigt på jakt efter den där mirakelprodukten. Folk ser vad de vill se, även om fysikens lagar gör det omöjligt. Peter Thomas Roth FIRMx Peeling Gel gör anspråk på att vara exakt en sån där mirakelprodukt; ba ”Varför lägga massa tid och energi på att använda hudvänliga produkter med fastställd effektivitet, för att i takt med naturens gång och inom biologins ramar* som vi alla verkar inom få så bra hy som just dina förutsättningar tillåter**? Varför istället inte köpa denna svindyra skitprodukt som ger dig illusionen av att vara quick fixens mamma, men som egentligen motsäger all vetenskap och beprövad erfarenhet – bara för att du så jäääävla gärna vill att det ska finnas en mirakelprodukt som på fem minuter ger dig s.k. Perfekt Hy?”

* T.ex. med tanke på faktumet att det tar ca 28 dagar för en hudcell att bildas, vandra upp genom hudlagren och sen stötas bort – det är ett biologiskt faktum att det inte går fortare än så. Also; det du ser när du kollar dig själv i spegeln är död hud. Det yttersta hudlagret består av döda hudceller. Det yttersta hudlagret är också, logiskt sett, resultatet av det du gjorde för din hy för ca 28 dagar sen. Provar du en ny produkt eller rutin; ge det en månad och förkasta det inte efter några användningar. Det finns bara en quick fix och det är smink.
** Man kan bara få så bra hy som ens förutsättningar tillåter. Glöm bort allt vad ”perfekt hy” heter, ingen har det och det är absurt att eftersträva det. Älskar t.ex. att Caroline Hirons säger att åldrande är ett privilegium som inte alla får erfara och därför är allt som heter anti-aging är BULLCRAP!!

PS.

Okej jag fattar att det är skitlamt att berätta om nåt man sett på interwebs och sen inte länka… så här har ni länken till den outhärliga recensionsvideon jag nämnde. Alltså. Förlåt men SLUTA VARA SÅ JÄVLA PÅKLISTRAT GLAD OCH BUBBLIG JAG STÅR INTE UT!!!!!!!!! Jaja. Ni har blivit varnade.

En kommentar

  1. är så stolt över att vara din vän <3 <3 <3
    Du gör världen till en bättre plats och du är så SMART!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.