QnA: svaren pt. II skönhetsrelaterat

heroes

Eftersom att inlägget där jag svarade på era frågor blev så jävla långt så delade jag upp det. Här kommer alla skönhetsrelaterade frågor med svar:

* Har du kännedom om några vettiga hudvårdsprodukter som är ekologiska? I Luleå finns inte ett så brett utbud, så om du har nys om en webshop? Vad är bra, liksom?
Jag är en jävla nolla när det kommer till ekologisk hudvård, för mig är det en tillräcklig utmaning att hitta något inom min prisklass som fungerar. Däremot har jag ett superbra bloggtips; Naturligt Snygg. Här har vi en expert!! Tittar du i högerspalten lite längre ner så på hennes bloggy har du också en mycket omfattande lista med nätbutiker med ekologiska skönhetsprodukter.

– Kan du tipsa om bra bloggar som du läser?
Jag bara tålamod för att läsa skönhetbloggar i princip, så det är det jag oftast läser. Jag älskar Killer Colours, hon är min favoritbloggare, hands down, alla kategorier. Även Caroline HironsKicki Norman och Lipgloss Bitch blir väldigt lästa. Det finns en uppsjö av kunniga skönhetsbloggare där ute, men för att jag verkligen ska fastna och bli en återkommande läsare behövs NÅGOT MER än bara en person som visar sina skills och vad som finns att köpa i butik just nu. Med de ovannämnda får jag just allt det och NÅGOT MER. De delar mina värderingar, de ser vad som finns bortom skönhetsindustrin, de ser dess inflytande på kvinnors liv och hälsa och de ser också att skönhetsindustrin är just en INDUSTRI. Det handlar liksom inte bara om blint ja-sägande eller kräset sågande av produkter.

– Vad använder du för hudvårdsprodukter (märke)? *besatt av att veta sånt jättemog1*
Jag är illojal mot specifika märken. Jag vet att många håller sig till typ BARA Dermalogica, BARA Clinique (brrr, varför använder folk ens Clinique?? Orka ruinera sig på överhypade alkoholcocktails och gamla meriter), BARA något weird schweiziskt salongsmärke typ Babor eller nåt, osv. Jag blandar allt möjligt. Se det megalånga svaret här nedanför för att se vad jag använder just nu!

Heej,
Jag har för mig att du nämnt någon gång att du kämpat mot acne och acneärr så jag undrar lite hur du kom ifrån det. Hur ser dina hudvårdsrutiner ut och vilka produkter är oumbärliga för dig när det kommer till just det. Jag har mest problem med ärr men har superdryga acneperioder då och då också. Tusen tack för en insiktsfull och inspirerande blogg! <3
Hej!! Ja, jag har haft problemhy sen mina tidiga tonår och den är fortfarande inte helt lugn. Precis som du har jag mest problem med ärr, för mig är de ilsket röda i månader efter att själva finnen försvunnit. Såhär ser min hudvårdsrutin ut:

MORGON:

 1. Tvättar ansiktet med The Body Shop Nutriganics softening cleansing gel. Den har stått i mitt badrum i typ… ett år… utan att jag använt den. Jag hade en deluxe sample av Clarins Pure melt cleansing gel som tog slut och jag tänkte what the heck, jag provar denna. Och den är skitbra. Extremt bra konsistens, typ samma som Clarins-rengöringen, men bättre pris och verkar inte täppa till avloppet på samma sätt som Clarins-grejen gör… haha. Inte lika ”seg” och limmig i konsistensen liksom. Jag har helt slutat med löddrande rengöringar, de torkar fan bara ut huden. Oavsett vilken hudtyp man har ska man inte använda avfettande produkter på den. Jag har en löddrande rengöring från Paula’s Choice i duschen, den står där bara för att den ska ta slut nån jävla gång LOL.
 2. Sprayar ansiktet med Jurlique Citrus purifying mist. Den verkar sammandragande (”astringent” på engelska) och lugnar flotteproduktionen i huden. Jag gillar den hittills men har inte bestämt mig ännu för om det är en repurchase eller inte. Det kommer ett inlägg om denna så småningom.
 3. Sprayar ansiktet med Caudalie Beauty elixir. ÄLSKARRRRRRRRRRRR.
 4. Ögonkräm: It’s potent! Eye cream från Benefit. Den funkar bra! Egentligen verkar den vara avsedd för mörka ringar under ögonen. Det är inget problem för mig men jag tycker att den är rätt bra för att få bort svullnad och påsar osv också. Men det tror jag snarare beror på att man masserar ögonpartiet när man använder krämen, inte krämen i sig. Jag köpte en miniburk av denna ögonkräm som en del av ett paket som också innehöll The Porefessional primer och Triple performing facial emulsion från Sephora. Det kommer även ett inlägg om detta kit snart.
 5. Smörjer in ansiktet med Triple performing facial emulsion från Benefit. Nu har jag en liten flaska av den och jag tänker använda upp den. Inget mer komplicerat än så. Den är oljefri, har SPF 15. Men flaskan är helt jävla idiotisk, fattar ej hur man ska få ut all kräm ur den. Det är en långsmal liten flaska i glas. Jävla idioter på Benefit, faaan seriöst, hur dum får man vara?

KVÄLL:

 1. Tvättar ansiktet med TBS Nutriganics softening cleansing gel två ggr. Har jag inte haft smink under dagen tvättar jag ansiktet en gång.
 2. Fuktar en bomullspad med Pixi Glow tonic och applicerar på ansiktet. Även över läppar och ögonlock osv. Den är mild.
 3. Sprayar med Caudalie Beauty elixir igen.
 4. Smörjer in ansiktet med Clarins Multi-active skin renewal serum.
 5. Smörjer in ansiktet med Pixi Seaweed lotion.

Någon kväll i veckan ersätter jag Caudalie-sprayen med någon av dessa:

Det är för att de innehåller ganska aktiva syror som fungerar som en exfolierande skrubb på huden, de lösgör gamla torra hudceller och stimulerar nya. Detta är särskilt bra för gamla ärr och pigmentförändringar osv. Någon gång per vecka ersätter jag även nattkrämen med ett tunt lager av Dermalogica Multivitamin power recovery masque och sover med. Den hjälper bl.a. mot gamla acneärr plus att hyn ba calms the fuck down.

Många av dessa produkter har jag förresten redan skrivit om i detta inlägg. Ingen av dessa grejer är dock ett absolut måste för mig. Jag tror inte på t.ex. HG-snacket många skönhetskonsumenter håller på med (HG = holy grail), jag tycker att det är weird att vara så extremt lojal mot en produkt att man ger den, tja, biblisk status. Det finns ingen produkt som en gång för alla förintar dina hudproblem och framförallt finns ingen produkt som du direkt kommer förstå fördelarna med. Det tar alltid typ en månad innan du ser resultat. Tråkigt va! Men det är ett biologiskt faktum. Det andra kallar för HG kallar jag hellre för ”repurchase”, det känns vettigare på nåt vis. Av de produkterna jag räknat upp nu är nog Dermalogica-masken den enda som är en solklar repurchase. Synd att jag aldrig kommer ha råd med en mask som kostar nästan 600 kr (fick den av min kille i födelsedagspresent för snart två år sen, har fortf inte använt upp hela tuben). Jag älskar ju Caudalie-sprayen också men den är inte ett absolut måste. Mitt absolut jobbigaste och viktigaste är att hitta en fuktkräm som funkar. Under alla dessa år av hudvårdsobsessande har jag fortfarande inte hittat någon som passar.

– Vilka nagellacks”märken” föredrar du? Och var skulle du rekommendera en att inhandla dessa?
Jag är illojal här med, haha. Jag har upptäckt att kvaliten varierar så himla mycket från lack till lack. Jag har väldigt svårt att säga att något enskilt märke har bättre eller sämre produkter än andra märken… jag går hellre på vilka färger de lanserar! Hållbarhet och typ glansig finish är ändå inget som påverkar mitt köpbeslut pga; 1) byter lack inom ett par dagar, och 2) jag använder Seche Vite, så nagellackets egna finish spelar ingen som helst roll. Jag köpte mycket på nätet förut, men efter ett par felköp så insåg jag att just smink, hudvård och nagellack ska jag nog helst köpa i butik, där jag kan titta närmare på produkten. Jag handlar för det mesta på Åhléns City och Kicks pga deras ganska omfattande utbud. Jag passar alltid på att handla utomlands också, i butiker som har märken som inte säljs i Sverige. But I will tell you this!! YSL har de överlägset bästa borstarna på sina nagellack. Det blir en barnlek att måla. Synd att alla lacken kostar mer än 250 kr. 😛

(Och här kommer tre frågor som jag svarar på samtidigt)

Ok, boring fråga kanske men bästa tipset för korta, mjuka naglar som aldrig bvill bli långa och starka??
– Använder du alltid under- och överlack?
– Använder du något ”verktyg” för att ”peta tillbaka” nagelbanden? Om ja, KAN DU VISA BILD? Skulle bli så lycklig!!
TRIND NAIL REPAIR är en geniprodukt för svaga och mjuka naglar som skivar sig! OCH JA: jag använder alltid både under- och överlack! Däremot har jag inget verktyg utan petar tillbaka nagelbanden med nageln lite försiktigt efter att ha använt Scratch Nails Cuticle Remover. I detta inlägg har jag skrivit utförligt om min nagelvårdsrutin!

6 Kommentarer

 1. Åh vad heter det där Dior-glosset?! Har du någon mer närbild på’t samt hur det ser ut på eller på handen?

  • Det heter Dior Addict Ultra Gloss Reflect #427 ”Beige veil” och ser ut typ såhär:

   (Var tvungen att lägga på ett blåaktigt filter för att komma så nära den beige-guldiga tonen som möjligt. Här är en annan som swatchat lite bättre.)

   Det är ganska glittrigt och liiite för ljust för min smak egentligen, jag brukar använda det på halva läppen och dutta ut den så mkt som möjligt för att de ljusa pigmenten ska sprida sig lite. Annars ser man… ja, sjuk ut. Konsistensen är fab. Köpte den på nån Åhléns-rea för typ ett år sen. Utgången produkt tyvärr.

 2. Jag älskar såna här inlägg! Det är det roligaste jag vet att prata hudvårdsrutiner. Tänkte på frågan om ekologisk hudvård, har själv också ganska dålig koll men tänker att Oil Cleansing Method kan vara någonting att kolla upp.

 3. har nyligen köpt den där nutriganics från body shop också för att prova något annat än en löddrande rengöring. har redan tillräckligt torr hy som det är.. men! fattar typ inte hur man ska göra rent ansiktet med den?! haha, inte van vid konsistensen.. smörjer du in ansiktet och sköljer sen av? kanske bara är så enkelt.

  aja, tack, du är grym!

  • Hey! Ja precis du ska liksom massera in den i hyn och lösa upp smink och smuts. Sen sköljer du av ordentligt. Om jag haft mycket smink så kör jag två ggr. Funkar fan skitbra!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.