TLC för dina naglar

DSC_0307
Detta är min nagelvårdsrutin, som jag gör varje gång jag fixar naglarna.

1. Scratch Nails Cuticle Remover. Jag masserar in ett par droppar och låter verka i ett par minuter. Jag skrapar bort allt fnas, trycker tillbaka nagelbanden, borstar med nagelborste och tvättar händerna ordentligt efteråt. Det löser upp torra och jävliga nagelband som kanske ser ut såhär om man har struntat i dem alldeles för länge:

DSC_0296

I KNOW RIGHT??? Förlåt… :/ Såhär fnasigt och missfärgat blir det när jag slarvar med underlack. Ser nästan ut som en storrökare. Missfärgningen besväras jag inte så mycket av eftersom att jag alltid har lackade naglar, men fnaset hörrni – FNASET!!!

2. Trind Nail Repair. Denna geniprodukt. Enligt instruktionen ska man använda den dagligen i två veckor men jag rekommenderar att man använder den mer sällan än så. Naglarna kan bli ”för starka” och splittras i kanterna, if that makes sense (SaintBella Beauty är en som haft otur). Jag använder den bara som underlack varje gång jag lackar naglarna, det blir väl 2-3 ggr per vecka ungefär, alltså lååångt mycket mindre än vad tillverkaren rekommenderar. Detta gör iaf dina naglar starkare, varken mer eller mindre, och jag kan i princip inte få långa naglar om jag inte använder denna. Var dock försiktig så du inte får detta på nagelbanden, det torkar ut rätt rejält, formaldehyd är inte direkt mjölk.

3. Seche Vite. Efter att jag lackat med mitt lack of choice (denna gång blev det YSL La Laque Couture ”Jade impérial”) applicerar jag ett ordentligt lager av alla snabbtorkande överlackens moder. Har du inte provat denna, eller dess budgetkompis Poshé, så råder jag dig att göra det OMEDELBART. Du kommer undra varför i helv du inte provat tidigare.

4. Scratch Nails Nail Food. En vårdande olja för nagelbanden. Det gör fan all skillnad i världen att använda nagelbandsolja. Du behöver inte använda just denna, men den är prisvärd och gör jobbet! Här är appliceringstips från Ghazal joon:

DSC_0314
Klart! Yves Saint Laurent La Laque Couture ”Jade impérial”! Äkta dollar bill-färg.

8 Kommentarer

 1. NAAEEEE fyfan vilket snyggt lack + tack för tipsen. mina naglar sköter sig själva oftast men blir så ledsna av all remover så jag ska ta till mig detta *skriver lista*

  • Glad to be of service! *gör honnör*

   Ett tips på en mkt nagelvänlig remover är denna från Depend:


   Dip in nagellacksremover miljövänlig

   Det är massa olika konstiga oljor och grejer i, det tar lite längre tid än vanligt men den funkar bra! Iaf för vanliga krämlack osv. Har du glitter i lacket är det bara att glömma denna ofc. Men den sliter iaf inte ut naglarna alls lika mkt som andra removers gör, kanske bra att ha hemma och använda när man ha möjlighet, för att ge naglarna en paus eller nåt!

 2. Tar till mig av tipsen deluxe! Brukar du köpa dessa nagelprodukter billigare på nätet (sajttips isåfall?) eller finns alla dessa produktas på typ Åhlens?

  • Oj jag har inte ens tänkt på inköpsställen men alltihopa finns faktiskt på Åhléns City och Kicks och i andra välsorterade liknande affärer! Produkterna från Scratch är lite ovanligare än det andra, men om man inte hittar Scratch så har många andra nagelvårdsmärken bra cuticle removers och nagelbandsoljor, du måste inte använda just dessa! 🙂 Kram.

 3. Hej!

  Har läst så mkt dåligt om Trind och har tänkt att jag skulle skaffa mig starka naglar typ ”innefrån”. Men nu när jag ser att även du använder Trind så kör jag också, som du, ibland. Eventuellt ska jag gå på promenad genast.

  Jag tänker om jag oljar dom när man byter lack och oljar nagelbanden så ofta man kommer ihåg så borde det ändå hjälpa lilla nageln? Har knappt oljat på flera år pga gillar inte att bli… oljig. Mitt problem är att de skivar sig, kan fila ner nästan till nagelbädden(?), alltså där naglen sitter fast i fingret och skivet nästan är borta men det kommer tillbaka!

  Tack för bra blogg annars, fann dig när du gästpostade på Kvinnohat! Önskar jag fattat redan som liten tonåring att feminister får måla naglarna.

  • Hej!!! Åh vilken fin kommentar. <3

   Grejen med Trind är att det är en kontroversiell produkt. Den innehåller formaldehyd som dels kan vara cancerogent (!) vid långvarig exponering, och dels kan den sabba naglarna helt för vissa personer genom att naglarna blir "för starka" och därför splittras väldigt lätt. Av båda anledningarna ska en vara försiktig (även om Trind inte skulle få säljas i Sverige pga Konsumentverket skulle dra in den illa kvickt om den verkligen utsatte konsumenter för en icke försumbar risk) (och canceraspekten bygger på att en typ ska simma i formaldehyd hela sitt liv för att det ska bli farligt) (ok kanske inte exakt så men du hajar poängen *ovetenskap*). Jag har tagit en paus från Trind ett par månader nu, för att mina naglar var starka och då kan det vara klokt att avstå, men kommer börja med det igen nu när vintern kommer förstöra allt. Värt att notera dock är att de som verkar ha fått problem med Trind Nail Repair är de som använt det enligt instruktionerna, dvs varje dag i två veckor. Asså gör inte så, använd det istället som ett baslack varje gång du lackar naglarna. Då blir det typ 2-3 ggr per vecka för mig, jag slipper förstörda och ömmande naglar.

   Men det där med att olja in naglar regelbundet är ett av de bästa sätten för att få starka naglar inifrån, om inte det allra bästa egentligen? Trind är ju "fusk", det drar ur fukt ur nageln och därför gör den mindre böjlig och ömtålig. Med inoljade naglar växer de däremot ut starka från början!

   Och JA feminister kan måla naglarna. Feminister kan göra exakt vad fan de vill! Önskar också att mitt 14-åriga jag hade fattat det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.