Comme des Garçons x Undercover – Holygrace

Hallå lr! Hoppas ni haft en fin början på det nya året – fan vad sjukt att vi är inne i 2014 nu kom jag på! Jävlar alltså. Denna blogg går in på sitt femte levnadsår, bara en sån sak… Snart kommer ett traditionsenligt wrap up-inlägg men för att påminna er om tidens gång och dödens obevekliga annalkande kommer först ett helt vanligt parfyminlägg; som om allting vore som vanligt.

DSC_0470

När jag och Eric var i London i början av december slog jag äntligen till på en parfym jag sneglat på i mer än ett år; Holygrace från samarbetet mellan Comme des Garçons och Jun Takahashis Undercover. Jag skrev om den redan förra hösten på min gamla Djungeltrummanblogg. Den kategoriseras på Fragrantica som ”balsamic” och enligt utsago doftar den som ”elegance, soap freshness and poison” – det ska alltså vara ingefära, ambra, rökelse, jasmin, kardemumma och något jag tycker känns jättelätt och luftigt och typ… päronliknande. Men den noten står inte med i doftbeskrivningen. Trots de kraftiga noterna så är detta definitivt en dagdoft (för den som tänker på sånt), en uppfriskande semester ifrån alla blytunga kryddiga dofter man envisas med att spritsa på sin lilla kropp varenda morgon. 

holygrace
Flaskan är så jäkla vacker och även formgivningen av ytterförpackningen är så fin att mina tår krullar sig av välbehag. Klarar inte av att slänga den. Jag vet inte vad det är riktigt, men lagerkransen och det halva äpplet i guldtryck på tjock strukturerad vit kartong… rubs me the right way liksom!!

Holygrace är en hyllning till Jun Takahashis freaky små dockor som han tillverkar av styckade teddybjörnsdelar och smycken. Han kallar dem för sina graces. Holygrace släpptes tillsammans med en annan parfym som heter Holygrapie, en doft som enligt Fragrantica är ”fresh spicy” med noter av peppar, patchouli och rabarber. Tillverkaren säger att den doftar som ”babies, kindness and sensuality”… oh well…

Picture 2
jun-takahashi-grace-exhibition-013

  • För fina bilder från när Takahashi ställde ut sina graces, klicka in er på Hypebeast.
  • Holygrace finns på Cow Parfymeri för 930 kr, jag köpte min på Liberty för £63, ungefär 670 kr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.