Mer hudvård

DSC_0576
Jahopp, här kommer då ännu ett inlägg om hudvård på en fredag – kanske att jag ska göra det till en tradition. Hudvårdsfredag. Nää, who am I kidding, jag är svindålig på att hålla igång med sånt. Ni får nöja er med de små spridda skurarna som får komma när de kommer.

Detta inlägg handlar om den senaste hudvården jag köpt – samtliga inköpta i London. Jag fick en HEL DEL meddelanden om att jag ska blogga upp dem ASAP så this is me, trying to be tillmötesgående. Eftersom att vi landade för några dagar sen har jag självklart inte hunnit använda produkterna tillräckligt länge för att se någon avgörande och varaktig skillnad i min hy, men jag kan säga detta; jag har haft en riktig jävla hudsvacka de senaste månaderna pga ångest och stress och jag har på ett par dagar märkt ett lugn i hyn. Finnar är mindre röda, de drar sig tillbaka och lämnar inte så jävla hetsiga ärr, på morgonen ser huden ut som… ja, hud, och inte ett bakplåtspapper som det legat en quattro formaggi på.

Detta köpte jag:

De första tre flaskorna är småförpackningar jag fick med som en GWP när jag handlade i Clarins-disken på Harrod’s. Fr. v:

Clarins Vital light illuminating anti-ageing cream SPF 15 (deluxe sample)
Nån slags antirynk med SPF??? Så oklart. Vet inte ens om det är en fuktkräm för ingenstans på förpackningen står det något om ”hydrate” eller ”moisturize”. Jag gissar dock på att det är en fuktkräm, eftersom att samma produkt finns i en variant utan SPF. Riktigt högtravande produktbeskrivning förresten LOL:

”Only Clarins science harnesses the power of three rare pioneer plants that firm, unify and restore deep luminosity with spectacular age-defying results. Exclusive Cochlearia Officinalis and Waltheria extracts help strengthen the collagen network, reduce wrinkles, firm and promote a youthful-looking glow. Spergularia extract helps lighten age spots and hyperpigmentation for a smooth, unified skin tone. Protects from future ageing with UVA/UVB sunscreens.”clarins.com

clarins vital light

Clarins Pure melt cleansing gel (deluxe sample)
Detta är heeeeeeeelt underbar rengöringsprodukt. Jag blev, till skillnad från ovanstående produkt, frälst vid första användningen. Kanske är det också den första produkten som jag först fått som sample och sen vill köpa fullstorlek av (ska kosta ca £19). Den har i början konsistensen av en fast gelé, och sen när man masserar ut den över ansiktet blir den en olja som får bort allt smink och smuts. När man sköljt av den med vatten är man varken kletig, oljig eller fnasig, bara REN och AAAH. Typisk MVG-produkt. Önskar att allt var såhär självklart.

”A true cleansing sensation! Clarins triple-texture cleansing gel transforms into an oil that melts away every last trace of excess oil and impurities—including the heaviest make-up. Water activates the gel into a silky milk that rinses skin clean. Soothes and nourishes with Marula Oil for optimal radiance and comfort.”clarins.com

clarins pure melt

Clarins Multi-active skin renewal serum (deluxe sample)
Nåt slags exfolierande serum..? Oklart här med. Blir lite provocerad av all antirynk, fan kom igen Clarins, skärp er. Som serum är den acceptabel. Jag har inte märkt något revolutionerande ännu, som sagt, det är för tidigt att säga. Använder den enbart på kvällen för man kan fan inte ha hur många exfolierande produkter som helst i fejset. Det kan vara så att jag ser större förändring om en månad, jag lovar att återkomma om så är fallet.

”Exceptional anti-wrinkle serum—with smoothing Nopal Flower extract—stimulates skin’s natural exfoliation process, helping to speed cellular renewal for a supple, toned, glowing complexion. Helps enhance collagen production improving skin’s resistance to early wrinkles. Use under Multi-Active Day or Multi-Active Night for dramatic, age-defying results.”clarins.com

 

clarins serum

Clarins Gentle exfoliator brightening toner
Detta är en syratoner som är SÅ NICE. Caroline Hirons har skrivit om den här. Hon skriver att den är bland hennes ”top 10 toners”, vilket är lite *eeeeeh* eftersom att de flesta av oss kanske inte ens använder EN toner. För vissa känns toners känns lite, ja, omodernt. Hirons är en ardent advocate of dem tonerz och suckar högt när industrin säljer in dem som något att ”ta bort de sista sminkresterna med”. Toners har utvecklats sen 80-talets alkoholhaltiga och frätande cocktails, säger hon, och lyfter fram denna Clarins-produkt som ett gott exempel. Den innehåller tre syror: glykolsyra, salicylsyra (som ju även är anledningen till att vi orkar hålla på med aspirinmasken), och vinsyra – vi snackar alltså en AHA-syra, BHA-syra och en antioxidant. Innehåller även alkohol men det är inget jag märkt av alls, den känns snarare ”tjock” och liksom rejäl i konsistensen, snarare än tunn och ångande. Använder den dock inte varje morgon och kväll, utan kanske varannan kväll. I Sverige kostar den runt 350 kr, vilket är för dyrt (tycker jag). På Harrod’s betalade jag £23, ca 250 kr.

”A fresh, fluid exfoliating lotion that brightens, smooths and softens skin. Regular exfoliation helps to strenghten the skin’s resistance to wrinkles and maintain the balance between preventing a build-up of dead cells and encouraging cell renewal.” – clarins.com

 

clarins gentle exfoliant

Caudalie Beauty elixir – L’Wren Scott edition
Denna fuktspray är en riktig kultprodukt och jag har OB-SESS-AT över den i månader. Jag provade den inne på Sephora pga roligt (ansiktsspray är ju typ det enda man vågar prova på sitt ansikte, iaf om man är ett bakterieoffer like me) och blev helt frälst. Först och främst doftar den ljuvligt, men det är inte det viktiga. Det viktiga är att jag tycker att den funkar så himla bra som en fuktspray som minskar flottighetskänslan. If that makes sense. Jag får ofta den där känslan av torr hy som är täckt av fett, en vedervärdig känsla som jag länge har tänkt att jag inte kan göra något åt. Andra fuktsprayer har varit så oljiga (eller så har de bara innehållit fel oljor, för Beauty elixir har också olja i sig. Det kan man se på bilden; oljan är det gula lagret på ytan) att de bara lagt sig som en film över hyn. Det är väl fint om man har torr hy, men för oss flottisar så blir det bara ännu äckligare. Men denna är så göttig och skön. Caroline Hirons har givetvis skrivit om denna också. Här. Även Lisa Eldridge nämner den i sin flygplanshudvårds-video. Flaskan jag köpte på Selfridges är en special edition-grej, förpackningsdesignen står L’Wren Scott för (hon stylar Michelle Obama och lever med Mick Jagger, äkta a-lister haha). Gillar egentligen originalflaskan mer, den känns så typiskt franskt tantparfymeri-aktig (älllskarrrrr), men den fanns inte på lager så jag körde på denna. Helt okej. Lisa Eldridge har med den som en av sina chica julklappstips. Hehe. Är jag lite överdriven i min devotion? Ja kanske. Men jag älskar Lisa Eldridge. I really do. Priset på sprayen? £32. Håll käften.

31xLIZM+V+L
Sååå fin och tantig i sin originalutformning!

”Inspired by Queen Isabelle of Hungary’s elixir of youth, this powerful plant based anti-dull complexion treatment smooths away fine lines, tightens pores and gives the complexion a real boost of radiance. A Caudalie cult product favoured by make-up artists, beauty addicts and celebrities, the elixir also works wonderfully to help set make-up.” – caudalie.com

Pixi Skintreats Glow tonic
Även denna är en exfolierande toner. Caroline Hirons har skrivit om den här, Fröken Rosa har skrivit om den här. Detta är sjukt nog en produkt som inte finns tillgänglig i Sverige, inte ens online, utan kan BARA köpas i deras butik på Fouberts place i London. Måste vara ett unikt fall av omodern företagsinfrastruktur år 2013. Och den finns inte alltid tillgänglig i butiken heller, utan den görs i små batches för hand. Eftersom att jag visste om detta, och har läst så gott om den i flera bloggar, insåg jag att jag borde passa på. Den kostade £16, vilket är ett extremt bra pris för en vettig toner på hela 250 ml.

”Glow tonic with ginseng & fructose. For normal to dry, dull and aging skin. Oxygenating, exfoliating facial glow tonic. Helps tone, firm and tighten the skin. Removes dead skin cells for healthier looking skin. Alcohol free. Use after cleanser on cotton pad. Key ingredients: aloe vera and ginseng.” – pixibeauty.co.uk

pixi glow tonic

 

Pixi Skintreats Seaweed lotion
Precis som ovanstående produkt så finns den bara i deras butik, och som ett extra körsbär på din nyfikenhetsmilkshake så går det inte ens att googla denna. Det verkar som att den helt enkelt inte… finns? Testa själv. Noll sökresultat. Nåväl. Jag köpte den på ren impuls när jag var i butiken. Om man köpte en hudvårdsprodukt fick man en andra till halva priset, och eftersom att jag inte haft en ansiktskräm på… ja, jag vet inte hur länge… så kände jag mig i princip tvungen att köpa den (”inte haft ansiktskräm” – I KNOW RIGHT?? Jag borde skjutas). Vilket jag inte ångrar. T.ex. så är första ingrediens är inte vatten (som det är i typ 99,9% av alla krämer känns det som) utan aloe vera-gelé. Ordinarie pris £26 (dyrt), men i.o.m. erbjudandet så fick jag den för £13.

Gött va?

UPPDATERING:

Jag har försökt få tag på Pixi för att fråga om deras Seaweed lotion som jag skrivit om här ovan. Den är hittills en riktigt positiv överraskning och jag vill veta mer om den, men de svarar såklart inte.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

4 Kommentarer

  1. TUSEN GILLA PÅ DET HÄR INLÄGGET!

    nu skriver jag ner en massa produkter i mitt excel-ark på saker jag vill testa från det här inlägget!

    hudvård är min nya besatthet (tillsammans med den lite deprimerande jakten på produkter som funkar på mitt hår som ser ut som svinto och hatar det svenska klimatet). Det är så roligt att lära sig alla ingredienser och vad som passar på just ens egen hud.

    • Vad kul att du gillar Carmen! <3 Hudvård och alla typer av skönhetsprodukter (undantagen: hårborttagning och brun utan sol, cannot care less!) är en exeptionell form av besatthet.

  2. Men vad hände med ocm??? Tröttnade du bara eller fungerade den inte lika effektivt som du ville?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.