Daring is a fart

”Yves Saint Laurent Manifesto – Daring is an art”? Marknadsförs alltså 2000-talets mest onödiga parfym (efter Clean-parfymerna – och Donna Karans Be Delicious såklart, inget slår fan dens axelryckningsvolymprocent) med frasen ”Daring is an art”? Fan vad pepp jag blev när den dök upp första gången i butik; Manifesto. Namnet förpliktigar. Men det är vanilj. Vanilj! VANILJ!!! There is nothing daring about vanilla! Faktum är att ordet vanilla används för att beskriva exakt sådana saker som INTE ÄR INTRESSANTA.

*backar långsamt bakåt in i grottan från vilken jag kröp fram ur*

PS. Bonusinfo när vi ändå talar om vanilj: ett jävla offer till mansdjur jag hade den stora sorgen att känna en gång blev så jäääääävla kränkt för att jag kallade honom för ”vanilla”. Rösten gick upp i falsett på honom. Det var det värsta han hört. Värre än idiot, mansgris, borgarsvin, rasist, och andra saker han fått höra ifrån mig. ”JAG ÄR FAN INTE VANILLA! Lägg ner!!” tjöt han. Tragiskt.

PPS. Insåg att någon bärare av Manifesto kanske läser detta och blir ledsen. Jag vill förtydliga: jag tycker inte att den luktar äckligt. Jag tycker bara att marknadsföringsavdelningen på ye olde YSL-office kanske borde gnuggat fram ett annat namn och en annan slogan. Typ ”Yves Saint Laurent Cupcake – It’s sweet! In a cute way!”

5 Kommentarer

  1. haha! jag som älskar vanilj och söta dofter skulle aldrig ha sökt mig till den doften genom den reklamen för man får, precis som du säger, vibbarna av att det är något betydligt mer kryddigt som är på G där.

  2. I beg to differ! Det finns faktiskt jätteintressanta dofter med vanilj t.ex. min signaturdoft(haha) Anima Dulcis från Arquiste (http://arquiste.com/product/anima-dulcis/).

    Däremot håller jag med om allt annat!!

    • Ja, å, ofc finns det magiska parfymer som innehåller vanilj! Det är bara det att vaniljen ibland tar över hela doften och överröstar allt annat som jag kan bli så trött, det känns slappt att som parfymör ba ”Ämen vi daskar på lite vanlig vanilj, det säljer alltid bra!” – faaan make an effort liksom! Min absoluta favorit, alla kategorier, Thierry Muglers Angel, har t.ex. en ganska framträdande vanilj!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.