Ängel

image

Jag har svårt för att hitta en parfym jag ÄLSKAR lika mycket som jag älskar Angel från Thierry Mugler. Den har satt ribban så jävla högt och nu går det inte att bara gå och tjöpa nå luktagott längre. Jag har haft många parfymer som jag gillar eller tolererar – jag har på mig något varje dag så jag har gått igenom min beskärda del av flaskor och känner att jag BEHÖVER ha något på mig. Det är liksom lika viktigt för ”nu börjar den här dagen”-känslan som att borsta tänderna. Men ingen kommer i närheten av kärleken till ängeln – jag gick från att äcklat grimasera och nästan bli provocerad av dess anspråksfullhet (asså maken till parfymkäftsmäll… mörk choklad, kola, patchouli, fy fan vad genial den är) till att typ ~*~kÄnNa LyCkA~*~ som man kan TA PÅ när jag doftar på den.

Trodde inte på parfymens förmåga att förändra ens humör förrän jag började älska Angel, och känslan jag känner inför dessa droppar sätter liksom ribban för alla nya parfymer jag försöker köpa nuförtiden. Får jag inte samma intensiva feeling när jag doftar på en ny doft tappar jag snabbt intresset inom ett par minuter.

It’s a curse. Jag hoppas att du är nöjd nu, whatever your name is som skapade denna. Kommer enbart leta efter parfymer från samma parfymör nu, tack gud för Fragrantica!

thierry mugler angel
Estelle Lefebure i den första annonskampanjen för Angel. Året är 1992 och skiten är magnifik.

Moar

  • För att läsa ett annat kärleksbrev till Muglers ängel, läs Viola på Killer Colours.
  • För att läsa om när min vackra man parfymnördar i Rodeo, läs här. I reportaget syns några av mina parfymer på Erics badrumshylla, bl.a. Lady Gagas Fame och jag kan redan nu meddela att NEJ jag skäms inte och JA den doftar saffran och honung och JA jag har även Madonnas Truth or Dare så håll käften!!

Moar moar moar

Kollade upp vem som gjort Angel; de heter Olivier Cresp och Yves de Chirin. Cresp har tydligen gjort många andra dofter jag fallit för förr i tiden (och även två av Erics parfymer!! Hmmm, anar ett mönster…) men de Chirin har bara gjort Angel och jag hittar väldigt lite när jag googlar på honom.

En kommentar

  1. jag älskar kryddiga parfymer, så det blir många herrparfymer för min del – tycker fler borde prova att gå över ”gränserna” för att hitta dofter som passar dem. älskar även att jag och min bror har jättelika parfymsmaker, känns som sann syskonkärlek för denna skönhetsnörd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.