Don’t ever change

Denna lilla hjärna! Denna lilla Luiz Antonio (DÖÖÖR!!! Hur gammal är han ens? 3 bast?) ställer frågor som folk som är tio ggr hans ålder borde ställa sig själva. Hoppas han aldrig förändras i det här avseendet.

Äcklas ibland av mig själv när jag inser hur fucking enkelt det egentligen är och att jag gör det så svårt för mig. Har aldrig ätit så lite animalier i mitt liv som jag gjort det senaste året (sen jag skrev dessa texter på Djungeltrumman), många dagar är helt veganska och de flesta är köttfria, men ibland faller jag till föga för att jag har problem med näringsbrist i allmänhet och aptit och vikt i synnerhet, och eftersom att jag har noll energi till något så tar jag ibland den lätta vägen ut och äter nåt djur för jag vet att det är snabba och enkla proteiner som ger en mättnadskänsla. Och det är ju bullshit.

Aja, jag har slarvat mer på sistone, i takt med att mitt humör försämrats (vilket ni säkert noterat här på bloggy – har tagit mig rätten att whina, pga JA T.EX. FAKTUMET ATT BLOGGEN HETER WHINAR.SE) och min ambition att ens försöka har dalat med humöret. Har sällan matlust, är sällan ens hungrig och ofta blir jag bara äcklad av matlukt eller ens tanken på att tugga och svälja något. Stresskroppen tackar för sig. De dagarna som jag fått i mig en animalisk produkt till varje måltid mår jag så jäkla illa på kvällen – kroppen har vant sig av vid animaliska proteiner, laktos och annat. Kan t.ex. inte äta mjölkprodukter till frukost längre alls, det gör typ ont innan jag ens svalt haha. Så var det inte innan, när magen var ”härdad” nog att ta emot en hög med animalier first thing in the morning, haha, så otäckt egentligen… Dock att det fr.o.m. imorgon är sommarlov – vilket innebär att jag ska grilla aubergine en masse. Fan vad jag har bondat med aubergine.

Åh gu nu bildgooglade jag aubergine och såg massa bilder på ugnsgratinerade saker med olivolja och flingsalt… mamma vad gott… Även detta: blomkål!!! Hallå har ni ätit Humlans blomkålstacos??? Goda som inni..!

9 Kommentarer

 1. OK, bästa barnet ever.

 2. läste inlägget du länkade om kött och undrar om du fortfarande äter mycket quorn och soja? har läst ganska mycket om det den senaste tiden (eftersom jag försöker minska mitt köttätande) men tydligen ska nästan all soja vara GMO? känns inte som något jag vill ersätta mitt kött med (vilket är ännu en anledning till att jag vill sluta med kött då djuren ofta matas med gmo foder

  • Nää, det är mest veggies ändå för mig! Håller helt med dig. Överdriven sojakonsumtion känns som att komma ur askan in i elden LOL. Men man känner sig ju fett fången i systemet hur man än gör.

 3. Jag är ju vego men håller med dig om att det är väldigt svårt det där, särskilt med mellanmål. Det är så himla lätt när man är vrålhungrig att trycka i sig en yoghurt eller ostmacka och så känns det… sådär.
  Men detta är mina tips: avokado, mättande och svinnyttig. Särskilt gott att ha i en smoothie, tycker att smoothie är grymt om man är sådär hungrig men inte direkt sugen på mat. Jag brukar göra med havremjölk, banan eller avokado, frysta bär, psylliumfrö och någon form av smaksättning t.ex. färsk ingefära eller mynta.

  Kolla in Bluebeerys kokbok (http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9186603159) många bra recept och tips.

 4. Kan SÅ relatera till stresskroppen! Kan bara sura, prata om omöjliga kursartiklar och sova just nu. Längtar enormt till sommarlov och mat, sömn och böcker som ej är kursböcker.

  • Ja asså att studierna som ska vara så givande och utvecklande också har potential att förgöra en totalt. Blir så trött. Det gör mig till en sämre människa. I eftermiddag har jag tenta och sen är jag så jävla DONE!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.