Blind på ena ögat

Asså den här jävla låten… så jävla unreal. Den lyckas med konststycket att tidvis vara helt klar och vettig för att i nästa mening spy ner alla kvinnor med fyra årsförbrukningar av skam. Han sjunger en sorgesång för ”kvinnan”, som enligt honom är ”förlorad”. Han hytter med näven åt femton olika håll; åt porrindustrin som utnyttjar kvinnor för att generera rikedom åt ett fåtal män, åt medierna som skapar en omöjlig idealkvinna, åt kärlekslöshet och åt världen som tar sönder tjejers självförtroenden. Han identifierar liksom samma problem som jag, du eller vilken annan feminist som helst gör – skillnaden är att han alltid återkommer till att det är kvinnans fel. Han undrar varför varför varför blev hon till en hora.

Josefin som dom gangbangar på nån toa. Varför blev hon en hora? Amanda som skaffade silikonbröst, det tycker Ken Ring är typiskt en hora. Och Nadja som golar för polisen. Också en hora.

Samtidigt vädjar han till kvinnorna som lyssnar att snälla tro på sig själva och ha hjärtat på rätt plats, vettiga budskap om självkänsla och självrespekt, men det som är så jävla äckligt och surrealistiskt är att han i nästa vers, bara ett par sekunder efteråt, vänder sig till männen som lyssnar med detta:

”Om du gangbangar brudar kompis, ställ dig upp och ropa
Varför, varför, varför blev du till en hora
Om du också gillar bröst som är riktigt jävla stora
Varför, varför, varför blev du till en hora
Ta upp en hand om du inte gillar brudar som golar,
Varför, varför, varför blev du till en hora”

Han avslutar med att mumla ”Tillägnat till alla jävla kvinnor i hela världen” och äckelkänslan är total. Noll respekt för män som till och med har döttrar och uttrycker sig såhär. Goddamn. Jag är så trött i min själ.

UPPDATERING

OMG LOL Ken Ring blev tipsad om detta inlägg och detta är hans inställning:

varför blev du till en hora
UPPDATERING 2

Äeh, det verkar som att den här låten har försvunnit från internet… Funkade kanske inte så bra att ha den florerande när man ska bli folkkär och sälja skivor genom Så mycket bättre.

10 Kommentarer

 1. Påminde mig om en sjuk bok som jag hittade på Amazon nyligen: http://goo.gl/XV4Pg
  Snacka om att lägga problemet hos fel person.

 2. Jag har alltid hatat Ken Ring, ända sedan han uttryckte sig om homosexualitet i Aftonbladets bilaga 1999, och då var jag bara 12 år. ”Jag älskar barn, därför är jag emot homosexualitet”, för att inte tala om då han uppmanar folk till att våldta Madeleine. Ja, gör det, våldta en kvinna och sedan kan du ju fråga henne med varför hon ”blev till en hora”.

 3. Det är också roligt att Ken Ring på skivan Äntligen Hemma först gör en låt som heter Låten till barnen som handlar om barn som drabbas av krig. Han rappar om hur en palestinsk liten flicka dör i hans armar osv. Låten efter heter Cutta Dom och handlar om att han dealar knark och hugger ner de som försöker hindra honom.
  Kontrasternas man.

  • Hahahaha, gud. Ja det är himla ledsamt egentligen. Kontraster och ett mångfacetterat konstnärskap är för det mesta en styrka! Men det har inget egenvärde, kan bli så jävla spretigt och motsägelsefullt och till slut bara ge en bild av att man är oseriös. Jag vet inte. Har inget förtroende för just denna textförfattare iallafall… Hans vettiga texter väger inte upp ruttenheten i hans ruttna texter.

 4. alltså åhhhhh män, jag börjar seriöst förlora allt hopp för dem haha. tyvärr är denna idioti väldigt vanlig bland snubbar.

 5. MEN SERIÖST???!!! Hans kommentar! Jag. Orkar. Inte.

 6. så går det när man knarkar bort hjärnan.
  intelligens & empati försvinner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.