Tja fan

image201303060002

Sitter i pappas skjorta i pappas kök och pluggar idag. Spejar ut över norrort genom köksfönstret och lägger pannan i djupa veck över panträttsregler. Fastighetsrätten känns som en enda lång uppförsbacke, vet ingen av mina kursare som känner att de förstår och har kontroll över ämnet. Tänker tillbaka på C2:an och kan bara konstatera att jag kände mig självsäker, kunnig och smart då i förhållande till hur jag känner mig nu. Ber till the powers that be att jag slipper tenta om denna i sommar, är så fruktansvärt trött på civilrätt nu.

Men blir det omtenta så blir det omtenta. En klok lärare sa till mig; ”Det finns omtentor men inte omhälsor”, det har blivit mitt mantra nu. Så sjukt svårt att inte ryckas med i självhatskarusellen på juristprogrammet som sagt.

Glädjer mig åt att jag har så himla mycket fint att engagera mig i vid sidan av, och att det är därför studiemotivationen tryter, det är helt enkelt ganska lätt att prioritera annat. På fredag är det internationella kvinnodagen och jag ska hålla i ett panelsamtal (there’s a first time for errthang!!) tillsammans med ASGRYMMA Fanny Åström på arsinoe.se, Amber Watts från Anaye och Sara Haraldsson från Fan vad Fittigt. Vi ska prata om ladies på interwebz!!! Så jäkla pepp på detta, ladies och interwebz är ju ca det bästa jag vet, men jag är också BRUTALT NERVÖS eftersom att mer än 340 personer har osat till eventet, som hålls i en lokal som maximalt tar 300… Sitter här och klurar på smarta frågor att ställa, har insett att detta med att förbereda sig är något positivt.

PS.

Det här med att ”inte ha lugg” kanske inte är något för mig tänker jag nu…?

PPS.

Ska ni läsa en text idag ska ni läsa Ida Ali Lindqvists text i senaste numret av Bang. Om det helt absurda i att som feminist känna skuld över att man själv blir utsatt för våld i en nära relation. Oerhört viktig text. LÄS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.