Män som ger mig hopp om manligheten

Once again har interwebz välsignat mig med ett amazing fynd som på en timme gjort mitt liv bättre. För länge sen började jag kolla på Michael James’ makeup-tutorials för att han var så jähääävla skillad, även om hans, ja, visuella uttryck skiljer sig från mitt. Jag har en tendens att alltid hamna på sminktutorials som gjorts av gothare eller transvestiter, men väldigt lite av det jag ser hamnar till slut i mitt eget anzikt. Jaja, jag såg iallafall på Michael James’ Facebooksida att han tar farväl till nånting idag, ”the end of an era”, etc, och jag ba ”Whaaa, ska han sluta filma?”

Men så klickade jag in mig på detta projekt som skulle avslutas och upptäckte att det var AndroGenetics, en Youtube-kanal som består av fem transor och androgyna män som filmar en video var per vecka. De har ett tema varje vecka, som de diskuterar och lägger upp i kanalen, och för det mesta är det underhållande och skojsigt (typ som när en av dom filmar sig själv när han kollar på The Human Centipede…….) och ibland är det REEENT GULD. Typ som den veckan när det var feminismtema och Jason Simone har med sin mamma i en video.

Eller när Em intervjuar sin kompis i samma tema:

Ni MÅSTE titta på både. Jag befaller er. Asså bear in mind att dessa två, utöver att vara män, DESSUTOM är amerikaner. De har liksom oddsen emot sig, men är ändå så jävla grymma, de delar liksom min världsbild och då är man per automatik grym (det står i bibeln). De ser likheterna i hur patriarkatet skadar HBTQ-män och alla kvinnor, men framförallt är de hederliga nog att också se OLIKHETERNA i hur patriarkatet utövar sin makt. Både Jason och Em säger ”I’m still a man”, vilket alltid kommer hålla dem i ett överläge i förhållande till den kvinnliga befolkningen. Tänk om alla fattade det och man slapp höra ”Jag fattar verkligen hur det känns, gumman” – med all respekt; NEJ, det gör du inte.

2 Kommentarer

  1. älsk på mamman!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.