For the kids

Fan vad ungdomsmottagningarnas arbete är viktigt.

Blir väldigt berörd av den här videon… Gosh…

På en av anslagstavlorna på SU stötte jag idag på en lapp från Ellen & allan, ett initiativ från Rädda Barnens Ungdomsförbund som tar avstamp i FN:s barnkonvention. Ellen & allan är feministiska och normkritiska samtalsgrupper med 14-åringar, där kidsen ska sitta ner tillsammans med en äldre person (19-30 år) och prata om kön, makt och sexualitet; de ska uppmuntras att ta mer plats, uttrycka sina åsikter, utmana sina egna åsikter och lära av varandra. Jag vill så jävla gärna haka på detta och bli en av RBUF:s samtalsledare, men min fritid är typ till bristningsgränsen fylld av ideella engagemang redan… måste frigöra tid för detta på något sätt, tycker att det låter helt underbart. Min kursare Betsy sa att hon fick besök av en Ellen-grupp när hon gick på högstadiet och att det var ett sånt fint och stärkande minne. Kom på mig själv med att önska att vi fick besök av en Ellen i min vidriga jävla högstadieskola.

Ellen & allan – normkritiska samtalsgrupper för 14åringar (LÅNG version) from Olof Svensson on Vimeo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.