Några millimeter kärlek och rättvisa i denna äckliga värld

Hej kära vänner. Här kommer tre små ting att glädjas åt när januarimörkret dånar runt omkring era frusna hjärtan:

  • Två jazzmusiker ställer av politiska skäl in sina festivalgig i Israel; Stanley Jordan och Andreas Öberg. Detta efter att de båda kontaktats av aktivister som upplyst dem om vad deras medverkan bidrar till.
  • En pensionsjätte på Nya Zeeland har uteslutit tre israeliska byggbolag från deras multimiljardinvestering. Detta eftersom att bolagen deltagit i uppförandet av muren och illegala bosättningar.
  • Palestinian campaign for the Cultural and Academic Boycott of Israel (PACBI) har gjort en sammanfattning av 2012 års framgångsrika bojkottverksamhet. Den är också fylld av kärlek och hopp. Noterar bl.a. att Lenny Kravitz, The Cardigans och Cat Power har ställt in spelningar i Israel av politiska skäl.

2 Kommentarer

  1. Har alltid dömt ut Lenny Kravitzs musik men detta gör att han höjs cirka tusen gånger i mina ögon!

    • Jag vet?!?!?!? Har aldrig tänkt på honom som en person med en ideologi, utan som svängt sig med typ ”Peace and love to all my brothers and sisters out there” utan att följa upp det med praktisk solidaritet. Men detta var så fint! Han verkar inte heller ha haft ”koll” på situationen riktigt, utan blivit upplyst och lärd av Palestinaaktivister och sen tagit deras berättelser PÅ ALLVAR! Bra gjort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.