When in doubt

Läs denna text om varför män som föredrar ”naturligt vackra kvinnor” är fulla av skit. Hittat hos Carmen.
Läs också Falskheten. Läs alltid Falskheten. Briljant som vanligt. Och jag vill veta mer om författarinnan, vem ÄR du?

Mvh,
Fangirl.

PS.

GAH SHIT GLÖMDE NÄSTAN DETTA!!! Måste bara avlasta mig någonstans, blir helt vansinnig. Ni vet hur man kan känna sig så förbannad på universum för att det tillåter vissa människor besudla ens tillvaro? Jag är bra på att kapa såna ur mitt liv, men ibland går det inte, de bara hänger med ”på köpet” och man har inget annat val än att bara acceptera att de finns där. Den jag främst tänker på nu är en man i plugget som jag har retat mig på sen dag ett. En riktig väktartyp, ni vet, 40+, tunnhårig, pratar med ett högt tonläge och låter direkt obegåvad i sitt uttryckssätt. Som en fjortis som spelar dum, skillnaden är att han är en vuxen man som ÄR dum. Han ”säger saker” utan att räcka upp handen, han tror att hans personliga associationer och tankar har nån jävla relevans för den övriga gruppen, han har aldrig något vettigt svar på frågor han får från den som undervisar men har ändå nåt jävla självförtroende eftersom att han inte verkar fatta hur jävla blåst han låter. Osv osv osv.

Vid ett tillfälle ska vi diskutera ett rättsfall om ett patent på ett hormon som produceras hos kvinnor under graviditeten. Parten som protesterar mot patentet menar bl.a. att det är oetiskt att patentera mänskligt DNA och att det är en kränkning av den mänskliga värdigheten att utnyttja graviditeten för att i kommersiellt syfte utvinna biologiskt material ur kvinnokroppen. Det är helt rimliga och juridiskt relevanta argument som även domstolen tar fasta på och väger in innan de tar sitt slutgiltiga beslut. När Väktaren får i uppdrag att kortfattat dra igenom dessa argument så mumlar han bara ”Jaa och sen var det nåt flummigt mumbo jumbo hära…” i förbifarten, fan vad lack jag blev. Han greppade liksom inte den juridiska relevansen i argument som tar avstamp i nåt slags grundläggande människovärde och kunde inte bother to make an effort och hade inte heller några problem med att visa att han tycker att det var rent trams. I Väktarens hjärna: Här står det nåt om kvinnor… *fade out*.

Men han fattar inte mer banala grejer heller. Typ som när vi fick en grundlig genomgång av vad fan upphovsrätt egentligen är, och han efter 45 minuters undervisning säger rakt ut: ”Jaha, som när nån vill härma designen på en iPad?”…………….. Man ba, ok gubben, vi ska byta ut alla situationer till sånt som du personligen kan relatera till så att det inte blir alldeles upp-och-ner-knasigt i ditt lilla huvud, jaaaadå!

Ja idag fick han mig iallafall att nästan kaskadkräkas över hela klassrummet. Vi diskuterade designen på en ficklampa och Väktaren skulle förklara vad ficklampstillverkaren ansåg var unikt med deras design; ”Ja och sen så har man den där räfflade ytan för ett bättre grepp på själva skaftet, och linjerna som går mellan skaftet och huvudet. Men det kan man ju tolka på olika sätt tjejer! *hähähähääää*”

Wäääääh WHYYY GOOOOD, varför finns det män som tycker att det är ”kul” att rapa fram sånt här inför ett 20-tal kvinnor och ett par oskyldiga män? Jag vill

SLÅ honom,

HÅRT!!!

Så han BLÖDER i ansiktet och

HÅLLER SIN FULA KÄFT STÄNGD.

6 Kommentarer

 1. men urk, i feel you. har en kille på skolan som inte heller kan hålla käften stängd. så trött på att höra hans röst vareeeenda, föreläsning. blablabla blabla. zzzzzzzzzzzzzzzz.

 2. ”Han greppade liksom inte den juridiska relevansen i argument som tar avstamp i nåt slags grundläggande människovärde”

  Detta är så bra noterat, Nina Björk formulerar sig också extremt bra kring detta i nya boken. Tips tips tips. Hon ger en liksom självklarheter på silverfat, självklarheter man ännu inte hunnit/kunnat klä i ord.

 3. Och om vi nu ska snacka flummigt så är ju detta att slarvigt avfärda någonting som ”flummigt” det flummigaste av allt.

 4. Yes! Så glad över att fler får upp ögonen för xojane vilket är den ENDA tjejtidningen som faktiskt lyckas med att leva upp till epitet Girl Power. Och skribenten Emily som skrivit artikeln du länkade är så sjukt jävla bra att jag seriöst utan vidare hade donerat min njure, skänkt henne alla mina besparingar osv eller liknande pga hon är så jävla amazing. Hennes texter om sex och missbruk är så jävla träffsäkra och hjärtskärande och har fått mig att göra upp med vissa destruktiva beteenden. Rekommenderar dig verkligen att läsa ALLT hon skrivit! Kram <3

 5. alltså herregud, HATAR såna killar :((

  ok känns förresten så himla knäppt att *fråga om råd* bara för att du pluggar juridik men, ja. tänker göra det ändå. har precis kommit in på juristlinjen och jag börjar känna lite ”vad har jag gett mig in på?” så, ja. det jag undrar är väl mest hur det faktiskt är? konstig fråga kanske, men du fattar.

  • ÅH WEHEYYY! Grattis till din bästa grej ever! Har du börjat redan eller är det för nästa termin?

   Såhär är det hittills: så jävla mycket att plugga, väldigt mycket är skittråkigt och svårt men mycket annat är otroligt intressant och viktigt. Det finns mycket bra folk här, inte bara idioter (men det finns ju obv såna också). Juristerna super som fan efter varje tenta på Juristernas Hus tydligen, har aldrig varit där men har hört om misärfyllor… Kurslitteraturen är svindyr. Men sammanfattningsvis så kommer du liksom KÄNNA hur din hjärna växer för varje vecka. Det är kul som fan, det bästa jag gjort hittills. Välkommen! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.