The 2012 wrap-up

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag lämnade mitt barndomshem för gott! Min familj flyttade ut och nu har nån annan flyttat in där. Fruktansvärt underlig känsla.

2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag har fortfarande inga nyårslöften.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej, inte i år heller. Men snart släpper det förhoppningsvis och det kommer regna bebisar över min kompiskrets!

4. Dog någon som stod dig nära? Nej. Tack och lov.

5. Vilka länder besökte du? Hmm, ser vad jag skrivit tidigare år och kan bara konstatera att… jag även detta år enbart besökt Spanien.

6. Är det något du saknat år 2012 som du vill ha år 2013? Förra året skrev jag att jag ville ha ett armbandsur, det jag har i år och det var ett jävla bra köp. I år vill jag ha såna där champagneskålglas (LOL ”champagneskålglas”, inte direkt belevad, denna tjej) att sörpla cava ur:

vintage champagne coupe glasses
Jag vill också ha mer sinnesro och glädje för min familj och mina kära. Jag vill ha mer systerskap och eufori i form av Gubbhen Girls Club. Jag vill ha mer av 2011 års MENTALA KLARHET. Liksom; en åsna är en åsna och en diamant är en diamant. Jag blev bra på att urskilja sådant under 2011, det gick helt okej under 2012 och under 2013 ska jag förfina denna konstart.

7. Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas? 6 augusti. Mamma förverkligade sin dröm och flyttade till södra Spanien! Fatta! Min lilla mamma som kämpat sig igenom hela livet, levt på botten men aldrig låtit sig knäckas, hon lever nu sin dröm. Hon har med hjälp av dels systerskap och kärlek från underbara kvinnor i hennes omgivning (khanum Z, jag älskar dig för allt du gjort för min mamma) och dels av folk som tar sitt jobb på allvar, och på egen ren jävlar anamma (DEN FINSKA SISU!!!) aldrig slutat tro att hon också förtjänar sinnesro. 2012 var definitivt mammas år. Även 2 juni, då älskade Nathan & Ida gifte sig (under sommarens kallaste dag; det var kallare än julafton!!!) minns jag med värme. Med kyla minns jag 12 december, dagen för C2-tentan. Fan vad dåligt jag mådde.

8. Din största framgång 2012? Det som gav mig störst sense of accomplishment var ju att jag fixade C2:an. Det trodde jag verkligen inte att jag skulle göra på första försöket.

9. Största misstaget? Jag är ingen risktagande typ av person så jag behöver sällan ångra saker.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Fick ögoninflammation i slutet på året. Utöver det har jag haft magkatarr under i princip hela 2012 pga *jurstud*. Annars inget sådant.

11. Bästa köpet? Jag var tvungen att fråga Eric för att svara på denna fråga, han tror att mitt bästa köp var mina vinterskor. Vilket han har rätt i. Och så måste jag även nämna mitt armbandsur här också. Känner mig naken och förlorad i tid & rum utan den. Även övernattningen på Smådalarö Gård i somras var ett jävligt bra köp.

12. Vad spenderade du mest pengar på? Samma som alltid; mat och hyra. Är ju en s.k. människa. I år har jag också spenderat mer pengar än nånsin på att äta ute. Det är helt och fullt p.g.a. Eric och hans restaurangvanor som smittar av sig. Om man ser till känslan av intensiv lycka som går att köpa för pengar så åstadkommer jag det enklast genom att äta fucking god mat som är tillagad av proffs. Nån annan lycka tror jag inte att man kan köpa faktiskt. Mina topp-3-restaurangupplevelser: allt på Svartengrens, torskryggen på Sturehof, samt den bourbonglaserade laxen på Marie Laveau. Fällde nästan tårar p.g.a. SÅ GOTT. Hur har hon råd, hon är ju student? undrar ni kanske. Ja, ibland blir jag bjuden av min foodie-pojkvän, och i övrigt spenderar jag inte pengar på så mycket annat utöver mat och hyra. Så då lägger jag extrapengarna på att äta ute. Och det är fan värt varendaste jävla gång! Tänk själva; om ni har ett par hundralappar att lägga på ”nöjen” under månaden efter att alla räkningar är betalda; lägger ni dem på ett par sketna plagg på H&M eller en ljuvlig fest i er mun? Nuff said. Här kommer lite mathöjdpunkter från året. Först ut; Sturehof! Gud vad brackigt.

Men där fick jag den överjävla fantastiska torskryggen med pocherat ägg, färskpotatis, hollandaise på skirat smör samt riven pepparrot (335 kr). Det absolut godaste jag ätit på hela året. Sen har vi ostronpeppade fina fina My (själv kan jag inte äta ostron p.g.a. svullnar) samt min första Bellini! Så GOETH.

Sen har vi lite… eh, billigare mat. En pecannötspanerad havskatt med holy trinity (grillad paprika, selleri & lök) och pastissås på Marie Laveau (ca 220 kr). Samt nån skön jävla quesadilla på La Neta (ca 70 kr). Får alltid felfri mat på både ML och La Neta.

Och ännu billigare fast minst lika himmelskt; kokt kronärtskocka med smör, flingsalt och pressad citron. Och kantarelltoast med persilja. Gah. Får gåshud nu.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Att se mamma så lycklig, rofylld och tillfreds. Att äta mat som, för åtminstone just den stunden, gör mig genuint lycklig i själen. Att se Eskil få ett nytt hem hos Eric och att han rotade sig så bra där. Här får ni två bilder där han ser allt annat än ”rotad” ut:

14. Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2012? Loreen – Euphoria.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Bitvis har jag varit mer stressad än jag varit hittills under mitt liv SAMMANLAGT liksom, men sett till året i sin helhet så har jag nog aldrig haft ett sånt bra år.

16. Vad önskar du att du gjort mer? Börjat plugga gamla tentor lite tidigare kanske. Annars så tycker jag att jag har skött mig bra.

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Önskar att jag inte hade tvivlat på mig själv så mycket.

18. Hur tillbringar du julen? Jag, Eric och Koroush åkte till mamma och firade jul i Spanien. Vi vandrade i bergen, drack öl, åt bellotaskinka, promenerade i solen och hade det fruktansvärt mysigt.

19. Var du kär i år? Ja, ja och JA. Så fruktansvärt kär. På det där sättet jag vill vara kär på. Lugn och lycklig.

20. Favoritprogram på TV? HISTORIEÄTARNA!!!!!!!!!!!!!!!!! Så fehrucktansvärt bra! Vore så bra med säsong två. (LOL skrev ”säsång” först)

21. Bästa boken du läste i år? Jag läste 1,5 böcker som inte var kurslitteratur; Konsten att vara kvinna av Caitlin Moran, som var totalt värdelös som feministisk manifest (ha raljerat om den här), samt halva Just kids av Patti Smith. Svårt pretentiös. Har svårt för att kämpa mig igenom böcker som jag mest vill skratta åt, så därför gav jag upp efter lite mer än halva. Nästa sommar försöker jag avsluta den, jag vet ju mycket väl att Smith är ett litterärt geni, så jag ska ge henne en andra chans.

22. Största musikaliska upptäckten? … har inte upptäckt nåt nytt i år. :'(

23. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Jag fick bl.a. massa böcker, en Samsung Galaxy S2 (som blev stulen av en ficktjuv i höstas!!!! Blä!!), lite nagellack och en lyxig Dermalogica-mask! Hade även länge tänkt skaffa mig en vattenkokare och så kom Veronica med en sån, utan att jag ens nämnt att jag inte har någon. Hon bara *visste*. Helt perfekt.

24. Något du önskade dig men inte fick? Nej. 🙂

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2012? Käkade middag på Franska Öppna på Strand med nära och kära! Jag åt nån slags panerad fisk tror jag som var vidrigt god. Nästan alla andra åt moules frites. Haha. Årets hippaste mat.

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Mindre stress. Mer häng med mina tjejor och min familj. Mer utomlands. Mer landet.

27. Hur skulle du beskriva din stil år 2012? Väldigt, väldigt funktionellt och alldagligt. Har inte hunnit köpa nya kläder alls, hetsköpte bara ett par vinterskor när jag insåg att snön är på väg.

28. Vad fick dig att må bra? Eric och vårt häng och vårt bzzzt. Att jag fick studentlägenhet, ja, ni vet känslan av att allt som finns inom dessa väggar är mitt och ingen kan ta det ifrån mig. Här får jag bo tills jag har studerat färdigt och den sinnesro en sådan insikt för med sig… ja det är helt… ja. Underbart. Och allt göttande på restauranger, i barer och parker med mina nära och kära.

   

29. Vilken kändis var du mest sugen på? Samma svar som varje år: Beyoncé. Gudinna. Gudinna. Gudinna. (Skulle skriva ”gudinna” en fjärde gång om hon slutade vara så jävla töntig på Instagram bara, hjälp vad pinsam hon är.)

30. Vem saknade du? Ebba. Extra mycket i år av någon anledning.

31. Den bästa nya personen du träffade? Jag har skördat ännu fler bra människor på min utbildning. Björn & Gordi är typiskt bra och nya människor. Även Kalles asfina tjej Kajsa har jag enligt mina beräkningar träffat första gången under 2012 och är mycket förtjust i henne!

Scrolla bakåt

The 2011 wrap-up
The 2009 wrap-up

Scrolla framåt

Glöm inte: 2013 blir vredens år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.