Varför är en rasistisk vokabulär så JÄVLA lockande?

OK, jag fick en kommentar i mitt förra inlägg där signaturen Victoria skriver följande:

Jag tycker inte att du är grym, gillar inte heller din blogg nåt vidare eftersom du förvränger vad folk säger, du ljuger ju för h-vete! ”Jag är ledsen över mitt ordval och ber om ursäkt” etc. Jag citerar Dannys egna ord på hans fb-sida. Det stämmer alltså inte ett skit vad du skriver och sen att att du jämför honom med SD idioten Erik Almqvist! Det är bara för jävligt, vafan håller du på med? När Danny skämtade med sin kompis där på stranden och drog till med ”svarting, sådana som har stark fysik” så var det faktiskt cred till dem, en hyllning. Det var sagt i en positiv mening. Därmed inte sagt att ordvalet ”svarting” är okey, inte alls men kvällspressen blåser upp det här nåt så in i helvete så det är helt sjukt. Det får helt orimliga proportioner och det tror jag faktiskt inte att jag är ensam om att tycka!

Jag tänkte svara i kommentarsfältet men det blev för jävla långt så jag skriver det såhär istället:

Hej Victoria. För att påminna dig så började jag ju hela inlägget med att påpeka ATT Danny bad om ursäkt och att det var bra. Har han vidareutvecklat det på sin Facebooksida (som jag inte följer) så är det ju ännu bättre, det hedrar honom att han står upp för sitt misstag, that’s what adults do! Däremot skriver han ju i samma text (som jag var tvungen att leta upp nu när du nämnde den) att han är barn till ”två underbara svartskallar”. Han har ju uppenbarligen inte fattat ett skit. Och jag undrar i mitt stilla sinne; VARFÖR I HELVETE är det SÅ JÄVLA SVÅRT att radera såna där vidriga uttryck ur sin vokabulär? Är det fortfarande svårt att förstå vad jag menar? Let me break it down for ya: Danny får kritik för att han använt ett språk han själv inser är olämpligt och sårande. > Han ber om ursäkt i medier. > Han försöker rädda det ytterligare genom en längre utläggning på sin egna Facebooksida. > Han använder ordet ”svartskalle” om sina föräldrar??? > Hans ursäkt är värd noll. Punkt. 🙂

”Förlåt för att jag sa svarting. Puss och kram, Danny.
PS. Mina föräldrar är svartskallar, alltså kan jag inte ha en enda milligrams rasistiska tendenser i mitt språk!”

Det är i princip det han säger. Och vaaaad är det med dom orden som gör det så jääävla häääärligt att fortsätta använda dem? Varför vill man ha samma vokabulär som skinnskallar och och nazister?

Du har uppenbarligen inte heller läst mitt inlägg i sin helhet. För det första så jämför jag Danny med Almqvist p.g.a. den halvhjärtade ursäkten som riktats åt fel håll, inte för att Danny skulle vara en rubbad nationalist med järnrör. För det andra kan du läsa ett par stycken nedanför där jag utvecklar varför jag inte tycker att man ska använda sig av kränkande begrepp om man inte orkar med kritiken. Sammanfattningsvis så bygger det hela på att Danny (eller vilken annan person som helst som begreppet ”svarting” inte tar sikte på) inte kan gå runt och använda det ”i positiv bemärkelse” och tro att folk köper det. Alltså, vad spelar det för roll om han använder det som en ”hyllning”, som du uttrycker det, om ordet i sin mest grundläggande mening används nedsättande? Tycker du att det är en trevlig ”hyllning” till homosexuella män om man säger; ”De är så jävla bra på schlager, de där bögjävlarna”? Eller om nån säger till sin dotter; ”Du är bra tjej, inte ett sånt där luder som får skylla sig själv”. Eller om nån säger att judar är så bra på att tjäna pengar? Är det nåt man ska bli smickrad av? Jag tycker inte det. Förstår inte varför det är så himla svårt att greppa.

Bonusmaterial från kommentarerna till Danny:s inlägg på Facebook:

”Haha, va fan. Visst kan man väl kläcka ur sig saker lite till höger o vänster. Ja har en mörk tjej och två barn som är halvmörka- och jag har inga problem att säga ordet. Liksom guling turk mm. Vita har vi oxå ord som white boy och viting. Jag tar inte illa upp. Visst kan det låta negativt och blablabla. Men allt är så jävla rasist-stämplat i sverige så de finns inte. Skit i snacket mannen och låt idioter babbla:)”
”Har man mixade bekantskapskrets som ”vi” så vet man att det ”bara” är ett ord.”

”Att du ens ska behöva be om ursäkt.. härliga pk Sverige”
”Alla kan vi säga och göra dumma saker fast man inte menar det i negativ mening. Vi dina fans VET ju om att DU inte vill diskriminera någon färgad eller Vita . Du är en jättego person Danny. Kramar i massor!:)”

”Herregud alla säger väl svarting nån gång utan att vara rasist. Löjligt att ens hänga ut dej.”

Samtliga kommentarer från vita personer med svenska namn. Danny Saucedo – artisten med Sveriges i särklass trolligaste fanskara. Stackarn. 🙁

8 Kommentarer

 1. Vad kallar du oss för då?
  Jag ser mig själv som svart.
  Inte mörkhyad
  Inte färgad
  Inte afrikan

  Jag är född på Jamaica och avskyr att kallas afrikan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.