Whinar.se, nu med relationsspalt *ler Carrie Bradshaw*

Signaturen ”Erica” brukar fråga mig om mitt luv life (tro inte att jag inte ser mönster, jag har koll på er som kommenterar!!! Haha *inget_liv_utanför_bloggen_87* Gud skoja!!! Hela mitt liv är utanför den här stackars försummade bloggen! Jag lever det i Erics soffa eller på Stockholms Universitetsbibliotek. Idag är det för övrigt exakt en månad kvar till megatentan ultra kadash 500, also known as civilrätt 2, eller det i jurstud-mun kärleksfulla smeknamnet ”Väggen”. Men ja, en månad kvar alltså, det betyder att jag officiellt är i tentapluggsmode. Jag inleder med maximal hängivenhet genom att skippa ett seminarium, skriva kilometerlånga mail till min mami i Spanien och författa detta blogginlägg, komplett med versaler på rätt ställen och allt det där formella. Men efter detta öppnar jag boken.)

Jag undrar varför frågeställaren har fått för sig att min input på ämnet relationer skulle ha nåt slags värde för någon, jag är ju bara en liten person av alla andra. Men jag gör mitt  bästa!

”Erica” skriver:

hej! hur gör du med dina ex elle rkillar du varit med som du inte är intresserade av längre på facebook, taru bort de? :D är osäke rpå om jag ska ta bort mitt ex

Hej igen ”Erica”. Värst vad du var intresserad av mitt privatliv… Är inte van vid den här sortens frågor, känner mig nästan misstänksam. Haha. Nämen ok nu, till din fråga:

Det är helt upp till dig hur du vill hantera kontakten med ditt ex, jag känner ju inte till skälen till att du är osäker på om du vill behålla kontakten med vederbörande. Det finns massa olika anledningar till att man petar ut folk och det måste helt och hållet utgå ifrån vad du själv prioriterar.

Jag själv ”tar bort” folk som inte betyder något för mig längre och som jag antar att jag inte betyder något för heller. På Facebook har jag inte kvar nån av personerna jag haft nån slags relation med – antingen har jag själv blivit borttagen (det var inte kul men sånt får man ta ibland) eller så jag har själv, öh, unfriendat så att säga. Jag unfriendar ett ex på t.ex. Facebook av exakt samma anledningar som jag unfriendar andra sorters bekantskaper; det kan vara att jag inte haft kontakt med vederbörande på väldigt länge, vi har inget utbyte av någon slag, hen röstar på SD eller har i övrigt äckliga fascistoida åsikter som jag inte vill smutsa ner min tillvaro med, hen har betett sig illa mot mig eller någon jag älskar och har inte visat på tillräcklig mental kapacitet för att inse det, jag vill inte att hen ska ha insyn i mitt liv, osv osv. Men oftast är jag bara trött på att se dem, de är helt enkelt överflödiga i mitt liv. Oftast räcker det med att man bara mute:ar deras uppdateringar så att man slipper _SE_, men ibland känns det inte tillräckligt. Och en mute tar ju inte bort deras möjlighet att ha total koll på dig.

Kom ihåg att det är ditt liv och du har ingen skyldighet gentemot någon att behålla kontakten (eller bara ha ett öppet fönster in till ditt liv så att de kan glutta på bäst fan de vill) bara för den goda stämningens skull. En av anledningarna till att jag överhuvudtaget använder Facebook är just p.g.a. unfriend-funktionen; du är helt enkelt inte tvungen att låta folk se dig eller läsa dig eller ge dem möjlighet att kontakta dig om du inte är tillfreds med det. Bara för att du någon gång i något sammanhang har haft någons slags relation med någon betyder det inte att du har gått med på att låta dem släpas med i ditt liv för evigt. You are le boss. Du har rätt att ställa krav på vilka som dräller runt i ditt kontaktnät.

Blir du själv borttagen av ett ex eller nån annan bekantskap bör du respektera det, det går åt båda hållen ju. En kan inte tvinga sig till ett förtroende eller en öppen kontakt så att säga. Ibland är det personligt och ibland handlar det bara om att personen är mitt uppe i en raderings-period där hen bara vill rensa upp bland sina Facebook-kontakter. Något jag för övrigt STARKT rekommenderar att alla gör då och då. En gång per år kanske. Perfekt nyårsdagssyssla till exempel! Ba ligga med datan på magen och radera, med hopp om ett nytt, mer meningsfullt liv. HAHAHAHAHA skoja. Men rensa för all del. It’ll do you good.

Om du däremot känner att du blivit utestängd av fel anledningar, eller om du inte förstår varför (jag tycker iofs att man borde fatta varför ett ex man inte haft kontakt med på flera månader eller typ grannens gamla flickväns bästa kompis man träffade på en fest och aldrig pratat med sen dess unfriendar en, men ibland är det inte så tydligt), kan du ju ta kontakt och fråga om det går att reda ut. COMMUNIKYEASHAN IS DE KEE.

Hoppas du fått lite klarhet! XOXO.

PS.

Till er jävla underbara gosingar som på sistone har mailat mig genom kontaktformuläret: jag har sett era mail, läst igenom dem både en och två gånger, men vill sätta mig ner och ge dem den tid de förtjänar. Jag ÄLSKAR era mail. De betyder allt för mig och de ska få utförliga svar. Därför dröjer det. Stort tack för ert tålamod och PUSS och keep ’em coming!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.