wolfgang ”tumblr” tillmans

moderna museet har en utställning med den tyska fotografen wolfgang tillmans, hörde ett inslag om det i P1 nyss. som alltid när man i radio hör någon beskriva ett fysiskt föremåls utseende blir jag så JÄVLA nyfiken på hur det ser ut i verkligheten – därför är det t.ex. omöjligt för mig att lyssna på stil i P1 utan att ha tillgång till internet. får ett svårt bildgooglingsbehov liksom.

bildgooglade iallafall wolfgang tillmans och ja, man kan väl i korthet beskriva hans konstnärsskap som ”tumblr”. han har hållit på med en grandios analog tumblr-blogg i mer än 20 år. eller omvänt kanske man ska säga; tumblr-användare försöker tvångsmässigt skapa bildflöden som efterliknar tillmans värld.


se… skuggan av kilimanjaaaro avtecknar sig mot den stjärnklaraste av himlar; den södra stjärnhimlen under ekvatorn; aaah, AFRICAHH..! the DAAARK continent!!! så gåtfullt, så annorlunda, uppenbarligen närmare RYMDEN än jorden! det enda som fattas är en neonfärgad blinkande triangel (eller ett kors, eventuellt uppochnervänt) och en kattunge med shutter shades, och den raffinerade tumblr-effekten är komplett.


köttätande växt, fruktfat, ett nummer av interview, ett kallt morgonljus… SUBTIL BÖGPROPAGANDA!!! *ringer sankt petersburgs borgmästare*


gult vatten i den försummade liljans vas, sååå bohemiskt.


oj titta där ligger liv tyler, vad oväntat.


*pastellfluffig rokokohimmel* (symboliserar enligt tumblr-användare en skör tonårsflickas åtråvärda oskuld)


tunna lår med prickar av solljus. mer tumblr än såhär blir det fan inte.


ni fattar vad jag menar..?

4 Kommentarer

  1. Skäms som fan över min tumblr nu *gräver ner huvudet i sanden*

    • nääää, det är inte meningen att man ska skämmas! jag älskar tumblr själv ju!!! åhh gud vad typiskt mig att raljera över nåt jag absolut inte ogillar och sen ba ooops. man behöver ABSOLUT inte känna sig pinig; endast som en del av en stor visuell trend! tumblr-estetiken har ju slagit så enormt i hela väst, kolla bara i varenda klädbutik som säljer kläder för unga kvinnor; galaxer, nebulosor, kattungar, trianglar, kors, magra vackra flickor och pojkar, dimmiga myrar… allt det där finns. även mkt tack vare t.ex. lady gaga. ain’t no shame hörru. du är barn av din tid. <3

  2. Hihi, just så! 🙂

  3. lollllllz det är på pricken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.