hösttipsrequestinlägg

jag fick en kommentar som efterfrågar tips på filmer, bloggar, tv-serier, radioprogram, böcker, osv som man kan götta med i höstmörkret. vasheguda vashegu.

film & tv-serier

project runway sverige
haha skoja

ung & bortskämd
haha skoja igen

homeland


homeland är mitt första och bästa tips, att de sopade banan på emmygalan var så jävla välförtjänt. det är så mycket som jag älskar med den här serien. för det första är den så jävla välskriven; hittills har den varit som en perfekt komponerad symfoni liksom, ett stadigt tempo som byggs upp i flera timmar för att sedan explodera i ens fejs. det var länge sen jag var såhär uppeldad om en serie, ja, ni märker ju – symfoniliknelser och hela baletten. claire danes strålar i ensamt majestät, hon är fan helt jävla lysande. och den här trailern för andra säsongen??? hur fet??? får gåshud.

torka aldrig tårar utan handskar


såg första avsnittet häromdan. det hade kunnat bli vilken pajig jävla svensk dramaproduktion som helst, men fan, det träffade så rätt. längtar till nästa avsnitt. se på svt play.

palme

ja ja, typiskt tips på hajpad doku. men vad fan, klart man ska se palme. jag visste nästan ingenting om honom, förutom det mina föräldrar sagt, vilket bara har varit huvudlöst hyllande. visserligen fyller palme inte alla kunskapsluckor om hans politiska arbete, eftersom att den mest fokuserar på honom som person, men det är minst lika intressant.

bloggar

killer colours. always and forever.

falskheten. framförallt serien om ”rasskolan”, briljant.

böcker

ärligt talat… så har jag inte så många bra boktips. jag läste en del i somras men inget av det var speciellt himlastormande. jag läste t.ex. just kids av patti smith, som är fin men ändå besvärlig på nåt vis. läste också konsten att vara kvinna av caitlin moran, den var horribel! direkt provocerande. den var så totalt jävla fel ute som politiskt brandtal, däremot fin som uppväxtskildring och humoristisk vardagsbetraktelse. som feministiskt manifest dock… nä nä nä. hon saknade maktanalysen helt och hållet, ba JAG TÄNKER INTE SKÄMMAS FÖR ATT JAG ANLITAR KVINNLIG HEMHJÄLP, ASSÅ VADDÅ OM MÄN ANLITAR MANLIGA RÖRMOKARE SÅ UTÖVAR DE JU INTE NÅT KÖNSFÖRTRYCK?!?!?!?!??! gud jag blir så trött. skrev ett förbannat inlägg på gamla bloggy, här. aja. inga boktips alltså.

radio

eric har fått mig att börja lyssna på ekots lördagsintervju.

och P3 dokumentär funkar alltid. mina favoriter är avsnitten om geijer-affären,

slutligen:

1) två gamla tips: upptäck jacques brel, se liv strömquists prins charles känsla i teaterversion,
2) ett tips till mig själv!! alla vilda, dokumentären om birgitta stenberg!! verkar så fin.
3) ett tips till den här mannen. du har nåt konstigt i ansiktet. make change happen.

5 Kommentarer

  1. Men Bitterfittan läste du väl? Och gillade? (Har för mig att vi läste dem samtidigt nämligen). Jag älskade den!

    • den läste jag inte i somras utan för ett par år sen, men visst ÄLSKADE jag den! så in i helvete fantastisk.

  2. ÅÅh vad glad jag blir att du gillar mina rasinlägg!! *smickrad o stolt* <3 <3 <3

    • asså de är så himla bra. välskrivna, faktaspäckade. det märks att du inte bara är ”ytligt intresserad” eller vad man ska säga, jag menar att det är tydligt att du läst mycket om ämnet också!!

  3. och så denna bloggen, pga är så himla bäst: http://uppsalaunibetches.tumblr.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.