vissa saker borde förknippas väldigt intimt med SKAM

igår var jag och bror min på grill och käkade födelsedagsmiddag. han fyllde 22, om nu nån som läser denna blogg lyckats missa det. vid bordet bredvid oss sitter två män och snicksnackar och äter våldsamt mycket kött. de är i 30-årsåldern, lite geeky. tänk relativt-nyexad-från-datateknik-på-KTH. jag trodde först att de var ett par p.g.a. nåt de sa som jag snappade upp men måste ha missförstått, för de verkade efter ett tag vara så jävla ängsligsa för att vi som satt bredvid skulle tro att de var gay. de började prata högt och ljudligt om att den enas flickvän gör si och den andras flickvän gör så. sedan började de prata om barn. den ene skulle bli pappa i november. ”jävligt stort”. de pratade om namn. de nämnde liv och saga, om det blir en flicka. men de tyckte också att ett bra namn måste vara internationellt gångbart (d.v.s. alla stackars angloamerikaner ska inte behöva tycka att det är svårt att uttala). då passar lisa bra. jag satt där och suckade inombords åt deras tafatthet och börjar tröttna på att höra deras menlösa samtal, när den ena (han som inte ska bli pappa i november) säger; ”men bebisar som är caucasian och asian är sötast, så är det bara”. jag ba…

*syntax error*

vi har precis betalat notan och ska förflytta oss till baren istället, men innan vi går hör jag liksom mig själv säga; ”ursäkta, får jag bara fråga…” (LOL på den inledningen) ”graderade du precis bebisars söthet utifrån deras etnicitet eller missuppfattade jag dig?”

killen, som såg ut som en 30-årig justin bieber med såna där ultralätta glasögonbågar i titan, såg påkommen ut, suckade, höjde på ögonbrynen och lutade sig bakåt där han satt.

”assåååå…” suckade han.

”nämen förlåt om jag har missuppfattat, men jag tycker personligen att det är fruktansvärt olämpligt att resonera sådär.”

”men jag säger det bara objektivt”, kontrar han.

”objektivt??????????????????????? menar du allvar?” *menar han allvar* *cannot compute*

”ja asså jag säger bara vad jag tycker.”

”då är det SUBJEKTIVT.”  *vill slå*

”aaa subjektivt”

”men oavsett vad du säger så förstår du väl att det är ett pinsamt och rasistiskt resonemang?”

”nämen asså jag skäms inte.”

nämen asså han skäms inte. proklamerar han. nästan rakryggat. han tycker inte att han har nåt att skämmas för. hade hans kompis inte varit kines hade han väl inte ens inkluderat asiatiska barn på listan över de etniciteter (utöver hans egen dårå) som producerar avkomma som är behagligast för ögat att se på. fuck vad jag är förbannad och trött på att konstant höra sånt här fullfjädrat skitsnack i det allmänna rummet. fattar folk inte att rasism, homofobi och kvinnohat är allvarligt jävla skit, som en svår könssjukdom? 1) andra ska inte exponeras för det, 2) det skall åtgärdas omedelbart.

fuckin shame on you, geeky bieber. hoppas du gick hem och grät.

6 Kommentarer

  1. alltså……. ja, vafan ska man säga?
    men ok: BRA att du sa ifrån och SKÄMS på den där jävla duden.

    • jaa, men gud alltså. jag tycker att hans reaktion är värre. klart man kan uttrycka sig dumt och inte tänka sig för, det kan hända den bästa. men att som han sådär lite halvhjärtat och pliktskyldigt försvara en sån jävla fadäs, som om det är viktigare att inte tappa ansiktet än att bete sig som en vuxen. nä nä nä.

  2. Alltså. Jag förstår inte resonemanget. Förklara gärna. Att människor som kommer från olika världsdelar ser olika ut är svårt att förneka. Att människors utseende inte på något sätt är kopplat till deras egenskaper, förmågor etc. är lika självklart för mig. Att människor har olika uppfattning om vad som är estetiskt tilltalande för deras öga står klart det med. Är det det faktum att han uttryckte sin åsikt om vad han tycker är sött på en restaurang bland andra människor som upprörde dig? Eller att han över huvud taget tycker att en del människor är sötare än andra, delvis pga. drag som ofta är gemensamma för människor från olika världsdelar, oavsett om han yttrar den åsikten? Eller är det extra olämpligt att uttrycka en sådan åsikt för att det handlar om just bebisar och att vissa bebisar iom. hans uttalande inte i hans ögon är sötast? Eller förutsatte du att hans åsikter var olämpliga, med tanke på att du inte trodde att han menade sitt uttalande om att asiatiska bebisar var bland de sötaste?

    • jag menar helt enkelt att det är förkastligt att låta människors skönhet bero på deras etniska tillhörighet.

  3. JÄVLIGT bra att du sa till. det är så sjukt att sånt där beteende i stort sett ses som ”normalt”. åh nä, det måste man faktiskt motverka. heja dig. och när vi ändå är inne på skönhet så såg jag the dark knight rises här om dagen och slogs av att anne hataway är jävligt lik dig (först bara ”hon ser ut som någon jag känner, veeeem?” mvh Obehaglig Stalker)

  4. oooooh SNAP. sjukt grym är du! :hearteyes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.