prins charles känsla på malmö stadsteater

malmö stadsteater satte upp en fullsatt, älskad, slutsåld, teaterversion av liv strömquists magnifika seriealbum prins charles känsla, som sändes i SVT nyss. det hade kunnat bli vilken jävla pannkaka som helst, jag menar – hur fan översätter man en tecknad serie (av LIV STRÖMQUIST?!?!?!) till ett teatermanus? min inställning innan jag tryckte på play motsvarade den när man sitter med armarna i kors lite lätt tillbakalutad och med höjda ögonbryn, men jag sjönk snart ihop och ömsom skrattade och ömsom grät, samtidigt som jag frågade mig själv hur folk kan vara så jävla roliga, underbara, kloka. precis som när jag läser liv strömquists serier.

exceptionell ensemble, det måste sägas. helt jävla grymma. jag tänker kanske allra mest på karin lithman som prinsessan diana i slutscenen… magnifique! bravo! encore! men okej, jag ska jag inte bubbla mer, kolla själv istället. finns tillgängligt i 28 dagar till fr.o.m. idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.