DT archive: pssscchhht

(Det här är ett inlägg från min gamla blogg på Djungeltrumman.)

har fått dille på parfymer igen. under vårvintern köpte jag en parfym från LUSH som heter lust. den doftar i princip enbart jasmin. jag älskar singulära dofter som bara doftar en enda sak, men fasen, vad fort man tröttnar. jag tröttnar alltid på parfymer efter ett par månader och KAN inte mäkta med något jag älskade för bara ett litet tag sen. jag har aldrig fått så mycket komplimanger för att jag doftar gott som när jag burit den, och hilda blir fortfarande helt till sig när jag har den på mig. men jag behöver en paus från den.

i spanien köpte jag l’instant från guerlain. den ska vara citrus-honung-noter i, samt jasmin, som jag ju älskar, men fan, NOT FEELING IT trots allt, behöver nog närma mig den lite långsamt då den ger mig lite kräk-känslor nuförtiden. kanske beror det på att jag vantrivdes i fuengirola. tackar mig själv för att jag alltid köper 30 ml-flaskorna, är helt jävla omöjligt rastlös med dofter. det är inte alltid att jag bara tröttnar och slutar använda det, blir liksom direkt äcklad ibland. doften ger mer än bara noter i näsan som luktar gottth, får en massa annat på köpet. t.ex. tentaångest, bråk, stress, såna negativa grejer som dominerat vardagen när jag använt parfymen som mest. ANDRAS parfymer har enbart positiva associationer, blir nostalgisk och kär i livet. eric har haft comme des garconsman 2 ett tag nu t.ex. och varje gång jag känner den blir jag så jävla glad och kär och lite pirrig. samma med cacharels amor amor, eller miracle från lancôme; båda får luften omkring mig att viska ”veronica”. enbart positivt. men mina egna parfymer blir bara vardagsstress och pluggångest och piss till slut.

nu sitter jag med nån herrdoft från gucci på handleden, hittade den i pappas badrumsskåp och tänkte wat de häck. den luktar ju inte som vardag iallafall. jag gick in på luckyscent (efter att ha läst violas inlägg om hennes parfymer) och öh, klickade på lite olika ställen på skärmen. gjorde sökningar på kaprifol, honung, kardemumma, ingefära och jasmin och det resulterade i små provflaskor på:

biehl parfumkunstwerkepc02

biehl parfumkunstwerkeal03

Comme des GarconsOriginal

Comme des Garcons x Daphne GuinnessDaphne

Comme des Garcons x UndercoverHolygrace

Diptyque Olene

2 Kommentarer

  1. Hej och tack för din finfina blogg <3
    Jag sitter och funderar på att beställa hem lite samples från Lucky Scent, men blev lite orolig ifall det är dyr frakt eller några extra avgifter och sånt? Så jag vänder mig till dig 🙂 Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.