2011 genom mobilen, pt. 1

två veckor in på det nya året bytte jag och min fru hemstad. vi flög till barcelona.


sjukt trötta, nervösa, ledsna och skitlyckliga i mitten av januari satt vi och väntade på vårt bagage på el prat.


bagagebandsrutinerad tjej.


vid lunchtid den 13:e januari skickade jag denna bild till min dåvarande pojkvän, bara helt förundrad över att jag och vero kunde äta lunch på uteservering i solen i jävla januari. ni därhemma upplevde en monstervinter. vi hade precis landat i barcelona, hämtat nycklar till lägenheten och hade väldigt mycket känslor, fysiska och mentala så att säga.


den första måltiden i barca. nån konstig jävla sallad på en av turistfällorna vid gran via. ändå så jävla bra.


taxi till lägenheten. vi bodde vid plaza espanya.


inspekterade lägenheten. konstaterade att den spanska definitionen på ”flyttstädning” skiljer sig ganska mycket från den svenska. och att det inte går att sova i en lägenhet som vetter mot gatan om huset har enkelglas i fönstrena. det låter som om man sover utomhus. vi mådde ganska dåligt.


vår första lägenhet på creu coberta, riktigt liten men så jävla fin ändå. vi bodde där i fem dagar innan vi flyttade till carrer d’ermengarda.

bygga bo, catholic style.

innan jag somnade första kvällen tog jag denna bild ut mot gatan. kände en väldigt högtidlig känsla av ”shit jävlar vi ÄR ju HÄR nu?!?!” och kände mig som en liten ärta i rymden.


vad var typ det första vi gjorde sen då? jo, vi drog till SEPHORA. vad annars.


stod där och var kobent i några timmar.


vi gick såklart och inspekterade body shop-butikerna. skitiga lokaler, kass personal, ett skämt jämfört med hur vi är i sverige.

lagade romantiska middagar. det var mycket sånt här.

2 Kommentarer

  1. det var något jag också la märke till när jag var i spanien! persolen i smink- och skönhetsaffärer var verkligen DRYGA och onåbara, man vågade sig inte fram till de liksom och de ville knappt hjälpa en. och det var verkligen så ÖVERALLT

    • förutom på sephora! men där är de istället alldeles FÖR service-minded och blir istället säljiga och hetsiga… tror inte att sunt förnuft existerar inom detaljhandelsbranschen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.