NEWSFLASH: HE IS STILL A MAN – om problemet med faghags

jag och bäste eric (@detljuvalivet) hade, på tal om att kajsa bergqvist kommit ut som gay, ett sjukt bra samtal om könshierarkier inom HBTQ-världen igår (nu låter det som om vi har haft ett långt och djuplodande samtal över varsin flaska loka naturell men det var betydligt mer avspänt än så, på whatsapp, och jag drack avslagen cola, vet ej vad eric drack), och efter många obesvarade frågor kände jag att detta behöver utredas närmare. jag vet att det är ett känsligt ämne så jag ska träda långsamt på detta minfält. men;

för det första är det perverst att som heterosexuell kvinna uteslutande vilja umgås med homosexuella män. det osar av en sån jävla ofräsch exotism att jag inte vet vart jag ska ta vägen. din genomsnittliga faghag verkar sällan intressera sig för bögar i allmänhet, utan bara *RIKTIGT BÖGIGA* bögar. fashionbögar. fjollor. ja, FAGS alltså. jag fattar att det finns ett värde i att ha en vänskapsrelation med en man med vilken man slipper oroa sig för eventuell sexuell attraktion osv, men ska man leva enligt den devisen borde man typ sky sina gayväninnor som pesten? (ordet ”väninna”, varför avskyr jag det?) eller nej förresten, faghags har ju inga andra vänner än gaymän och straightkvinnor? så då är det ju inget problem. LOL!!!

jag är själv dålig på denna punkt. jag känner ett antal underbara bögar och jag tycker sjukt mycket om allihopa (öh, att jag ens känner att jag behöver förtydliga det), men jag kommer aldrig vara nån hagga för er. jag kommer vara er vän och det ska räcka gott och väl, precis som det räcker för mina vänner av andra kön och sexuella läggningar.

för det andra så känns faghagismen som en missriktad välvilja mot HBTQ-världen. faghagsen kanske vill visa att de är öppensinnade och pro-gay och har en mångfald i sitt umgänge, men man drar det absolut för långt när man uteslutande ägnar sig åt positiv diskriminering av vad som i slutändan ändå är män. HBTQ-världen är långt ifrån fri från hierarkier, det fattar vem som helst, patriarkatet har en stark ställning där också (titta bara på de vanligaste stereotyperna av homosexuella; fjolliga bögar och butchflator. dessa är de vanliga stereotyperna för att fjollorna är, ja, män – och butchflatorna för att de är som män). man är blind om man tror att man gör samhället en tjänst genom att bara umgås med en viss typ av människor; man bidrar verkligen bara till att stereotypisera bögar som några feminina fashionnördar som gillar att prata om känslor och dricka drinkar med sina väninnor på torsdagar. ibland kan jag känna att man behöver påminna folk om det: alla bögar är inte fags. alla bögar har inte hags.

för det tredje så tycker jag att det är osunt med detta förbehållslösa boostande av manliga egon. asså senast jag kollade var bögar fortfarande män. inte straighta män, visserligen, men fortfarande män. och det finns en förbluffande stor del av den manliga delen av befolkningen som aldrig i sitt liv skulle ägna sig åt att boosta kvinnors (straighta som icke-straighta) självförtroenden på ett aktivt sätt. JAG KANSKE ÄR SMÅSINT! ja, KANSKE. men jag skiter i det. för du är liksom inte bättre ur ett feministiskt perspektiv bara för att du väljer att hylla just bögar. asså… jag vet inte. har man behovet av att liksom ha en totalt ensidig representation i sin vänkrets och totalt ensidigt bara älska en viss typ av människor – VARFÖR INTE VÄLJA KVINNOR? män behöver inte mer kärlek från oss. det räcker med allt de redan har fått.

vidare sa eric att han tycker att det är ett väldigt talande problem att han själv har fler homosexuella män än dito kvinnor i sin bekantskapskrets, varpå jag svarade att jag ska outa honom som en heterosexuell man som vill ha lesbiska vänner – alltså motsatsen till faghag. sen ville jag ha ett bra ord för det. men kom inte på nåt. vet ni varför?

FÖR DET FINNS INTE.

det finns absurt nog ett ord för straighta kvinnor som älskar att umgås med bögar. det finns till och med ett ord för straighta män som älskar att umgås med bögar (”fag stag”). men det finns inget ord för straighta kvinnor eller män som älskar att umgås med flator. and that pretty much says it all.

UPPDATERING

STOPPA PRESSARNA!!! JAG HITTADE ORDET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LESBRO!!!!!!!!!!!!!!! HAHAHAHAH UNDERBART!!!!! lesbro!!!!!! hahahahahaha!!!! eric ”lesbro” rosén. så jävla soft.

men jaja. problemet med faghags kvarstår. det är synd.

UPPDATERING #2

visste att det var nåt jag hade glömt… här har vi ju faktiskt ett perfekt exempel på lesbros! så jävla bra.

6 Kommentarer

 1. Raoul PETE Joacim Parfalk

  Du skriver så förbannat JOBBYIT fast ROLIGT så jag minns när jag först INTE fattade när Oh GOD-Run Schyman o FrunTIMMRENA gaflade om ett TREDJE kÖN men ser ni FrunTimmer av HönsFlockens sort vart ju fasen INTELLIGENTARE än mig som ”GLÖMT” det FINNS mÄNNISKOR med Både KUK o fITTA kvar så dina TRIANGLAR är ju BÄTTRE än Pyramidens STASI allseeende ögats as av SS sort från CBS o annat Gigantiskt Globalt skit jaja SURAR för dessa orden tycks ha Censurerats av ”benjamins” JDL som blev SDL o vIULL 2åter Sina Rötter2 som sTALIN o Mao var deras 2GUD” men bara för att SYNDABOCKA Vänstern så var rädda om er Fjollor
  JA TYVÄRR SANT det du skriver o så var det UNDER Göran Perssons tid också MOT mig som Kritiserade Israel o INTE så ”Rått Hjärtligt” mot Judar o Judinnor o HÅRT Illasinnat MEDVETE mot Nazismens Partner i historien dvs ZIONISMEN var Adolf Hitlers Partners så har du o andra som TYVÄRR iilskna på mig för jag TRÖTT på wEGGIE maktgalenhets Vinstamaximerings gIRIGHET att missbruka mig jaja i alla fall har ni TÄNKT på att VÄLDIGT många delar inom ORANJE Statens BORGERLIGHET har o ANVÄNDER ORDET ”STURM” om du ens VILL minnas vad STURM var o ÄR dvs NAZISM men den kallas ”positiv” av Simon Sorgenfrei i EXPO ju;( så Regeringens Framtidskommission satsar STENHÅRT på ”HumbleSTURM” o NATOS cONDOR LEGIOn o DIVISIOn VIKING av ZOG o SSG o SSI sorten kallar sitt för CyberSTURM o MÄNGDER av andra Exempel kan du fråga Judinnor o Judar som ARGA på mig i tRON jag ”Ondskefull” antisemnit som stackrs Lars Von trier o Mikis Theodorakis socialdemokraten nu visst också hamnat på InneUTE Listan från Simon Wiensethals Gates Of viennas sorts Murdochare så FRÅGA Judinnorna o judarna varför de INTE heller i Dessa Tider tycks VILJA rE:agera MOT att zIONISTER massmördar VÄNSTERMÄNNISKOR från Fack Journalister Kommunister SOCIALDEMOKRATER ska de ”MedelklaSSens judar Re:Agera FÖRST efter denna tidens Kristallnatta INNAN de bli ANTINAZISTER=ANTIZIONISTER dvs samma i historien som GILLADE Nazisterna o Fascisternas slaktande av kommunister o socialdemokrater VAR de som sedan på Kristallnatten drabbdes så VARFÖR TILLÅTS inte arbetarrörelserna MINNAS HISTORIAN när DERAS Drabbades al Gore cENSURERADE i sitt nobelpristal o ENDA som SÅG/HÖRDE det var MODIGE Sven wollter o ENDAST åsa Linderborga vågade PUBLICERA sven Wollters KRITIK av Al Gores cENSURERANDE i Kristne Tyska Protestantiske Prästen Martins dikt ska klistra in andra som som Censurerats ;( OROAR jag mig ASEN är så Fräcka att de ibland tom HINDRAR vår justiminister Få läsa o så gjorde de FÖRR också när jag Kommunist Hjärtade Parfalk kallades ”Jesus” för kapitalist Kristna StridsPittsHjärnan på;(
  Fan så allt samlas upp o åsiktsreggas men HINDRAS bli Lästa jaja var rädda om er o rriskera INTE att Utrensas av Miriams NAZI fd Röda arme Judinnor TÄNK SJÄLVA för Böveln…PLEASE
  Fasen Lasse dvs Kalles DUO Partner är ju HÄRLIGT fRISKT Roligt FRIHETLIGT Ironiskt Kommunisthjärtad i sina ord som hans kommentar till din MYCKET TYVÄRR sanna ord om ALL SORTS ”RELIGIÖS BOKSTAVSTRO” Även den Sovjetisk ”Gröna Vågens KIBBUTZ IDEOLOGI RAF Judar som Fischer anammat dvs Pandas o annat sätt att skapa NORSKT Mosaiska Naziflaggande Judaras EKOSOFI som säger att Några miljoner AtomBombade MÄNNISKOR ”Räddar Jorden undan Överbefolkning så Fasen Astrid NÄR jag iBLAND MÄRKER FRISKHETEN i er sorts Ord Jublar jag för de ”religiösa2 fanatiska KILLING FIELDS BOKSTAVSRENLÅRIGA Utrensadande Berija judarna var som Israels ambassads ”Iskall” dvs Anders Behring Breiviks FACEBOOK Konton Partners ni vet de som Plötsligt INTE FANNS när Vikingar från Norge VILLE ha fram ANSVARIGA Bakom dem så tja synd ni hatar att jag har OCKSÅ RättSkaVarätt Moderat Kapitalisthjärna o INTE enbart Mitt RödGula V Nejlika KOMMUNIST Hjärta men BÅDE dina o Lars ord är ju FRISK BRISAR som i söta Ida Gabrielssons härliga FRIHETLIGA UngVänster MÄNNISKOSYN så jaja vara iNTE Ensidiga i era Kritik av Religiös Fördumming så Lycka till testar klistra in de Åsiktsreghgade TYVÄRR Censurerade orden igen jag hoppas FORTFARANDE på att Mitt Älskade moder Sveas iT försvar ska tILLÅTAS funka fairplay ser ni MVH Parfalk…PETE Parfalk
  I LOVED Lars HÄRLIGT Tyvärr Troligen ganska Hemska Sanna ”Humor”
  En Nicke Nyfiken aRTIG fråga från Mig Pete Parfalk

  VARFÖR UTVISADES inte de ISRAELER som ÖPPET SKRÖT en av deras vara ”RÅDGIVARE” till Moderaternas Per Schlingmann carl bildt rövHålet=BRUNÖGAT o som EXPERTER på att STYRA/RIGGA Val som EU valet o 2010valet ahah SOSSARNA hade ju eN israel hos sig OCKSÅ som oCKSÅ öPPET skröt var i sverige så alla skulle ”Rösta Rätt” mEN i äKTA kontraspionage Uppdrag så är ju DYLIKT agerande från främmande Länders Medborgare HÖGST OLAGLIGT så NÄR flera av de Israelerna var o ÄR som KGB RÖDA ARMEN o sTASI o SECURITATE hade ni ens UTVISAT DEM när de var SOVJETUNIONENS o Warzavapaktesn LIKNANDE haha bara en ”Försynt” fråga för tjabarra lita med RÄDDA skyldigas dOLDA BlodRöd Svarta ”Kommunistiska cENSUR hyllad av carl bildt o Urban ahlöin Stahlin flåt stavade ju fel haha

  kOPIA av ord SS KGB Judaran säkert INTE kommer Tillåta på sKP bloggen haha

  Psst OM SD Karlssonsk JUDARNA i Bromölla kan läsa haha SER ni hur Benjamins STEIN/Benny BUGSY Dagans SYNDABOCKAR dig Benny som INTE lika sjukt Nazistisk som Sammy som i ÖRNEN TV Serien alla Israeler BOKBÅLDS BRÄNDE för tja VIDRIGASTE TERRORISTEN var FÖR NÄRA sanningarn dvs en JUDE i den Dansk TV serien som ADLER=ÖRNEN så minns några när Alfredsson kallades AntiSemit exakt som juden Lars Von Trier o Mikis theodorakis som ALLTID skyddat Judinnor o Judar kallas ”AntiSemiter så Torsk som heter WANDA din FULA Barna mÖrdane Judinna o dina SJUKA Ättlingar ser ni att Benny ”BUGSY” Siegels SMERSH juden som blev Israels Ambassadör för alla LÖNNMORD på OLYDIGA jUDAR han benny ”Bugsy” Dagan UTFÖRT som LIVSGÄRNING Roar sig med att VISA att hans ”PSYOPS är som tja …haha sOM han själv dvs SJUKT KASSA

  OM Några Äkta FriTänkande Kommunist Vänsterhjärtan kan/tillåts läsa mina ord har ni TÄNKT på att NATO o USA har avlönat o KÖPT in de MEST fanatiska ”Kommunist Judarnas Berlinmaurs byggare från KGB STASI o Securitate som Britternas VÄRDELÖSA SSI o US Deltas NASA o NSA osv haha så ganska Roande se iCoachen från Murdochs SS Unfair and Unbalanceds FRAMES KRÄK som andra amerikaner BEOODRAS FLYTTA sig för haha visst är det ”Skoj” som när Dagens Nyheter hyllar kGB Överste Juden o BLT hyllar SpeZnasSen Översten jaja alla MRASCERANDE Massmördare har GEMENSAMMA intressen ju med Israels hitler JugendZ de sk ”Pionjärerna” haha så UNDRAS NÄR de HÖGST upp i USA o NATO ska FATTA HUR ”Liebermennens 2Ahavah Fittor Gubbs av sämsta RÄDDASTE men Mest slaktande sortens är de som ALLTID Skadat tex amerikanska folket Brittiska Folket Franska folket Tyska folket osv Ryslka Folket jaja ZIONISTISKA SS/ND/SD dvs Per Ahlmarks Ullenhags Skrivbords underläggs ”Actin AIDS spridarna roar mig de JDL som blev SDL o Malena Rembe vågar INTE ens berätta det hon vet att AFA VÅLDETS Värsta Judar blev ”Positiva Nazismens ”SDL=Swedish? Defence LÖeague de sk Svenska MOTSTÅNDSRÖRELSEN dvs De HATAR UrSvenskar som mig Pete Parfalk Thunder så ska Testa klistra in igen alltid roande se när SYMANTEC Beodras censurera åt STASI KGB o SECURITATE Israeliska judar ser ni o DE har sina ”fanatisk IDIOTAS som TYVÄRR en del väl skyddas av er jaja ERT Dilemmat o fan INTE mitt var rädda om er o era Nära o Kära nI som fattar vad jag menar MVH Me Parfalk…PETE Parfalk
  NyFrälsta fanatiska Schulman ATEISTER är som UberKristnade som såg STALIN som deras ”GUD” När DET var Lönsamt haha

  psst du Anders Behring Breivik Hyllande NICK /IP o Identitets kaparen som just nu kallar dig Benny S ha i åtanke att DEN din av andra så Uppskattade förmåga att MISSBRUKA anonymous.org är som NÄR ni MISSBRUKADE PirateBay o Wikileaks så FÖRR ELLER Senare Kommer NI säkert tvingas SKÖRDA DET ni sått men skälet ni sååå ”SCHIZOFRENT” alltid Roleplayar som ANDRA ni VILL ska skadas är ju som den SchiZofrene ZIONISTEN Peder Jensen dvs OFFENTLIGT kallade han sig ICKE Våld o Peace Now o Fred i Mellanöstern o Arbeiderpartiets ”Kamrat” MEN DOLT såg han till att SÅ samma som Eli Göndör LÄNGE GJORT dvs MORD på olof Palmar o John f Kennedys o Bob Kennedys o anna Lindh o Arbeiderrörelsens SSU Ungdomar i Norge så var inte ni så SÄKRA på att ert SÅENDE ska drabba enbart alla andra som ni EXPERTER på att skapa TÄNDGNISTRANDE ”Flammor” som Svartskjorts LIBERALA Judar som Bertan Karlsson fd Fp osv dvs FLER o FLER vÄRLDEN ÖVER vet att ska de Hitta Wennerströmks o VÄRSTA TERRORISTERNA ska de SÖKA inom Liberalismens SELOTER av din sorts ”IsKall” så Hörrö Klara du ha FIRE & ICE i dig din Barna slaktande FEGIS du vet DILEMMAT FÖR er sort både i USA o EU o Öststater o Kina o Arabiska osv Afrikanska är att FLER o FLER Vet HUR de ska nYTTJA ER som ”FÅR istället för att BLI UTNYTTJADE av er så Fundilera Lita till vetja dIN OSÄKERHET o Rädsla när inga vILL ha er Tillbaka i era ROOTS kommer ni snart bli varse ”Kära Du” MVH me Parfalk…PETE Parfalk lEDSAMMA är att tja SKP GÖR BORT sig via TILLÅTA att tja ”Låtsas FreeSpeech the STASI JEWISH Way via ha sååå MÅNGA av Carl Bildts wORDPRESS JUDAR som skrev DÖDA ALLA MUSLIMER från KGB STASI o SECURITATE numera NATO anställda o Naturligtvis SKY Murdochs Ryska röda arme JUDE sort av tjetjenska Al Quida Islamisnens sort så haha jag TYCKER synd om britterna som lITAR på ER Kassa sort o jag tYCKER synd om Die Dumme Americanen som litar på din sort ha det IDIOTAS

 2. oh my fucking god, va e d för kommentar?!!

  • Hahahaha!!! Ingen jävla aning. Men kommentatorn är något utav en legend, finns Flashbacktrådar och blogginlägg om honom, haha.

 3. Hatar ordet ”faghag”. Att kvinnor alltid ska benämnas på något puckad sätt.

 4. Pingback: Benämningen ”faghag” är sexistisk « Feminism och Funderingar

 5. men asså, nu undrar jag lite. 🙂 existerar dessa stereotypa faghags verkligen? kan du definiera vilka du menar? och undrar vad du tycker skillnaden är mot situationer där kvinnor väljer att alliera sig med män i allmänhet, för att det är något man vinner på i denna härliga könsmaktsordningen? varför är det här ett större/eget problem, undrar jag?

  + jag tänker att man också måste reflektera över heteronormen när man pratarom sånt här? tror inte tex att ”fjollor” är en stark stereotyp för att de är män som du säger utan för att de i heteronormativiteten är så himla mycket antimän så att dom fan nästan är mindre män än vad kvinnor är. De är absolut 0 hot mot maskuliniteten eftersom de är så absurt mycket omanliga och därmed helt ofarliga att föra fram i någon sorts förgrund för vad gay är. de snarare bekräftar ju än utmanar heteronormativiteten med sin absurdhet. bögar som framhåller klassiskt maskulina drag blir ju däremot extremt genusförvirrande. samma med butchflator tänker jag. eller?

  puss! /yours truly

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.