ja, VARFÖR tror ni?! era dumma jävla…

i ett kommentarsfält någonstans hittade jag en artikel från the daily mail som ställer sig helt oförstående till att unga brittiska kvinnor klär sig i vad som betecknas som ”stripper chic” när de ska ut och fezda. den heter ”Why DO young women go out dressed like this?” och är i sin helhet bara en idiotförklaring av alla unga brittiskor som inte skyler sina kroppar när de är ute i nattlivet. för det första så pryds artikeln av foton på dessa unga nattklubbsbesökare som man bara kan gissa att artikelförfattaren tycker ser ut som fnask hela bunten (varav vissa jag själv aldrig skulle reagerat på LOL *blasé*), för det andra anstränger man sig verkligen för att påpeka hur obegripligt det är att de har på sig skor de inte kan gå i och kläder som visar mer hud än de döljer, och i slutändan är jäntungarna bara dumma höns som inte ens kan rymma från tafsande män även om de skulle vilja (”Because they were barely able to walk on their stilt-like shoes, many couldn’t stagger away, even if they wanted to.” <— ???).

problematiserandet sker verkligen helt och hållet på tjejernas bekostnad och de äckliga jävla snubbarna refereras bara till som några anonyma spöken som då och då kommer fram och tafsar på tjejerna eller som intervjuobjekt som säger ”They’re definitely not a long-term prospect because they are easy”. männens kvinnosyn är inget problem i artikeln; det enda problemet är att kvinnorna efterlever den och det ligger helt och hållet hos kvinnorna själva. jag antar att artikelförfattarna (två kvinnor, LOL) resonerar på samma sätt kring löneskillnader mellan könen till exempel. det är ju inte männen det är fel på, bara kvinnorna, som är dåliga på att ta för sig.

en annan TOTALT REVOLUTIONERANDE TANKE; tjejerna kanske inte VILL vara nåt jävla long-term prospect? de kanske bara vill ligga??? ELLER? en av de intervjuade tjejerna kommer till tals angående sex och hon säger något som jag tycker är självklart men som i artikeln framställs som ännu ett chockerande bevis på denna degenererade livsstil som storbritanniens horiga kvinnor har tagit till sig: ”I’m a slut, but it’s OK to be a slut as long as you use protection, which most people don’t”. det enda jag bekymras av i det uttalandet är att de flesta inte skyddar sig.

har inte så bra koll på hur livaktig det feministiska samtalet är i storbritannien men jag vet att det finns ett par läsare som bor där, ni kanske kan fylla i luckorna? eller det kanske inte finns något att fylla i?

jaja. nu går jag och äter upp en kniv eller nåt.

8 Kommentarer

 1. det feministiska samtalet i england består av att jag fick skäll av min chef för att jag sa ”fuck off” till en gubbe som frågade om jag inte skulle följa med upp på hans hotellrum. man får inte va otrevlig mot kunderna vettu!!!!! ej heller får man claima sitt utrymme. som när en annan gubbe, varje gång en kund ställde frågor till MIG om olika ölsorter, avbröt mig och höll monolog, inte bara störigt rent chauvinistiskt utan även så tog varje beställning på detta vis tio minuter vilket gjorde att det blev växande köbildning. så till slut sa jag åt han att ”jag vet att du bara försöker hjälpa till men jag skulle uppskatta om du inte lade dig i varje gång nån ställer en fråga till mig”. fick skäll av chefen igen. sade upp mig. som tur är började jag sedan på en butik där jag var enda tjejen, blev en dag utsatt för åtta pitbulls-eller-jag-menar-vanliga-snälla-engelska-killar som typ stod i en ring och ba hallååå kan inte du gå och göra mackor till oss hehehe ja du kan ju städa i personalrummet också eller hehe låt oss sköta försäljningen hehe gå nu och gör en macka!! och jag ba ”asså lägg av?” dom ba hahah vadååå lägg av vad ska du göra åt saken eller? du kan inte göra nånting! gå och städa! hahahahah!!! jag ba ????????? gick och sade till chefen som tack och lov var tjej och dansk så hon sa till dom att det är var acceptabelt beteende.

  spana även in: hora/madonna-problematiken i avsnitt ett av värsta pojkvänsakademin på tv3play. och alla andra avsnitt såklart… men det värsta är det första.

 2. det alltså INTE var acceptabelt beteende ska det stå såklart…

 3. Jag vet inte, tycker inte det verkar finnas nat riktigt feministiskt samtal i det har landet. Eller det gor det val, fast bara i vissa kretsar. Nar jag sager att jag ar feminist tittar folk pa mig ungefar som om jag just sagt att jag ar pedofil eller ngt liknande. Man maste liksom utbilda folk om att det faktiskt finns loneskillnader och ha diskussioner med manniskor som sitter och tycker att det ar ok for en man att vara otrogen om hans fru tappar sexlusten pga klimakteriet. Hon valjer ju liksom att inte ha sex sa da far hon ju ta att han hittar det nagon annanstans, typ. Och rent allmant sa ar ju det har landet ganska bakatstravande sa jag ar inte alls forvanad over den artikeln. (Sen maste ju tillaggas att daily mail inte ar den mest okonservativa tidningen. Om den hade varit i the Guardian daremot, da hade man kanske hojt pa ogonbrynen lite…)

 4. Läste någonstans (minns tyvärr inte var) att Storbritannien är ett utav de minst jämställda länderna i Europa.

 5. när jag läste den här artikeln så hade den typ 900 kommentarer, och ca alla var äckliga. det känns som att det knappt finns någon feministisk debatt och det är så jävla sad att se.

  när jag kollade igenom bilderna för första gången (och innan jag hunnit läsa kommentarerna) så tänkte jag typ att det är ju så vi ser ut här i sverige när vi går ut?? visst att alla har olika smak och stil, men de där klänningarna som vissa av tjejerna har på sig ser ju att vara straigt outta gina tricot och skorna från nelly.com! jag fattar inget.

  sen blir jag så glad över att det finns ett antal grymt bra och medvetna bloggar här i sverige som vi kan läsa och lära oss av, bland annat din! kram!

 6. jag jobbar på ett internationellt företag, först jobbade jag i sverige och nu jobbar jag i england. vet inte riktigt vad det beror på, men på arbetsplatsen tycket jag det känns mer jämställt här i england. helt tvärt emot vad jag trodde, men har inte en enda gång under mitt 1,5 år här råkat ut för lilla-gumman-mentaliteten som hängde som ett elakt moln över arbetsplatsen när jag var i sverige. nu jobbar jag iofs i kontorsmiljö så det är kanske lite annorlunda från att jobba på en restaurang eller så.

  angående kvinnor med korta kjolar och höga klackar så används det ju överallt (sve+eng) i viss mån, och jag tror det bärs för att de tycker/tror att det är vad som krävs för att bli sedd. många här går ju i skolor där det är uniform som gäller tills man är typ 18, och i vissa fall går man i flick-/pojkskola. så när ungdomarna får sprida sina vingar gör de verkligen det. man bör väl reflektera mer över attityden som männen anammar än kläderna som kvinnorna testar. i de flesta fall växer kvinnorna upp och inser att det är härligare att bli sedd för vilken fantastisk människa man är, medan männen sitter kvar med sina buffelattityder som bara skapar elände.

 7. Men åh. Blir så trött.

 8. ja!!!!!!!!!!! PRECIS vad jag tänkte när jag läste artikeln, kan bara inte uttrycka mig lika bra som du gör haha. blir mest arg på att det är två kvinnor som har skrivit artiklar. sättet de ser ner på de här tjejerna! ugh, det gör mig pissed off. pissed off säger jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.