Columbi ägg

På tal om mitt senaste inlägg om gränsen mellan Israel och Palestina, så hittade jag via Twitter (ständigt detta underbara Twitter) ett inlägg som jag tycker är fantastiskt i all sin enkelhet. Skribenten Benjamin har också läst Niklas Orrenius text i DN (”Hur blir man människa i hatarens ögon?”) och vill påminna om vad judar och muslimer har gemensamt och att det enda rätta egentligen är att förenas och tillsammans bekämpa främlingsfientligheten. Han påminner också om ”offrets ansvar”, något som jag känner ofta glöms bort:

Vi som VET hur det var att uppleva främlingsskap, slaveri, förtryck – vi har ett ansvar att ta hand om andra människor och speciellt de som är extra utsatta.

På ett väldigt avväpnande och resonligt sätt spisar han fakta och argument tills det inte återstår något annat än en axelryckning och en känsla av att: JA. Det ÄR faktiskt precis såhär enkelt. Det handlar verkligen bara om kärlek och samhörighet. Läs inlägget här: Svenska muslimer och judar – nu enar vi oss!

Nationalencyklopedin:
Columbi ägg,
benämning på en överraskande enkel lösning på ett problem som förefaller vara omöjligt att lösa och som i efterhand verkar självklar.

6 Kommentarer

 1. Raoul PETE Joacim Parfalk

  TÄNK på att jag Thunder PETE Parfalk fd StridsPittsKapitalisten Hjärna som Håkan Syren STAL som Sin ”Anställde” o GJORDE Internationell PåFågelsfjant Quisling Karriär NUMERA ”Mår Illa” VARJE GÅNG ser Svenska Flaggan o BlåGult EFTER att EXPOS Hyllade ”Positiva Nationalism” dvs Anders Behring Breiviks svenska Partners fD AFA EXTREM Vänstern JDL som blev SDL/SMR o EXTREM HÖGER så när Moder Sveas Flagga slämpades i smutsen UNDER BOER Judarnas ORANJE Stats MAc fanbtics MacCormacks HYLLADE SOSSE Mördande ”Nationalism” så 2Please Bauty SUDDA GUMMA o ni sudda bYT FÄRG samt LÄR dig att ”Genetiska EDEFEKTER OFTAST UPPTRÄDER i Människogrupoper som LIKT JUDARNAS RAS MEDVETET GIFTER sig med Yettas Hallick LIGA Match.com GLOBALA Inavels sät o Tja FRÅGA Forskare kan du säkert få Statistiska Svar att Judiska ”rasen” har MÄNGDER av SVÅRA DEFEKTER i större antal än andra grupper Människor fast de dELAR PROBLEMET med andra 2BlåBlodiga Kuna släkter o Religiösa iNGIFTEN så ”Munchhausens Syndrom Via OMBUD” DU BÖR Söka Svar på för att fatt HUR VISSA kan o VILL BLI Betraktade som OFFER MARTYRER ÄVEN när de tom MÖRDAT sina EGNA Barn som MASADA JUDARNA GJORDE du vet TV¤ Hollywood Version SLUTAR INNAN VERKLIGA POGROM SLUTET i Masad UTFÖRT av JUDAR likt Guyan o Waco o Liknande

  Kopia av ord jag Försökte nå Kommunsit Kvinnor jag hoppas INYTE är falska utan ÄR VERKLIGT FRITÄNKANDE TROTS de Utsätts för HOT Från Miriams STALINIST Judinnor av SS Sharons Judinnorna på SVT stöttade sort HOTANDE o UTRENSANDE men VET EJ Oroande att passagen STYR vad o VILKAS Bloggar som ska Hittas o Lässa o NiSSe NASSEN Juden i NEW YORK tycks styra det

  Kan SKÄLET till att EUROPOOL inte kallar den TERRORISTEN i LIEGE för TERRORIST vara att han INGÅR MiZrahi i NiSSes WEGGISAR ”KorsRiddar” araber som är ASSASINS dvs KRISTNA Araber av Haschsiens Marijuan WEEDS som väl jag LÄSTE även Astrid ibland vill ha Mymlan ”PotHeads” BuZZ ELLER dvs Fråga er varför Anders Behring Breiviks fRIMURARE kallas ”Ensam Sjuk Galing” när CONTRA.NU TERRORISM avlsöjas o att de som Kallas ”Demonstranter” av Tysklands gamla KorsRiddar araber o DERAS WEED Selling kallas FREEDOMFIGHTERS exakt som Al Quidas SUNNITER nu när Fattigare SHIITER ska slkatas i den ständiga blodbaden så FRÅGA ER kan ni ”Lita Mer på en ”TALANDE/SKRIVANDE” DUMHET” som mig Pete Parfalk ELLER de som ni VET LURADE er i Historien o SYNDABOCKADE MIG medan de LÅTSADES vara tja Motståndare till samma ”Positiva ”Nationalism” som deras JDL Terroristgrupp BLEV när de blev USA skyddade SDL/SMR Terrorist judar som likt Feffe08 SÄKERT VILL Åter sina RÖTTER som Stalin Mao Berija hyllande ”KOMMUNISTER” igen att GÖMMA sig UNDAN samma Massmördar Nazism o Islamism DE ÖKAT så VILKET ”Litar ni Mest” på FylleVinen o skönast Sköna sort o andra ”Lady Gosv haha äR MIN ”Försynta”FRÅGA för svår Cohen o JönsSon ligan haha PROVA Svara på den till er själva åtminstone o ”Marie” GRIM dvs var väl RJ var ju ILSK på mig att ”Hon” Mördarsnigeln INTE hittade mitt SLÄKTLED på Pappas sida så UNDRAS om de MASSMÖRDANDE JUDE svinen på ILLVILL.cim dvs Illustrerad oVETENSKAP menar att jag är ”Jude” jaja INT fan vet jag Pete Parfalk men Jag svara som Madeleine Albright till olle wästbergs JUDEMÖRDANDE jUDESORT av Simon Wiesenthal centrets NAZIST skyddande Kanal 10 JUDE sVIn att INTE fan vill jag blev ”HederJude” o Det ville INTE kloka madeleine heller så JUDEMÖRDANDE jUDESVINENS ”RASEN JUDEN” är NAZISMENS PåFund Hälsa de JUDEMÖRDANDE jUDINNORNA av GOMORRON SVT Nazist Sharon Stabbiga nAZIST judinna o gOLDA ÄCKLET mfl det från mig Pete Parfalk haha NI ÄR fan sjuka som TROR er vara ”RAS” ni är en RELIGION alla ni ATEISTISKA Fanatiska ZIONISTISKA ”Kommunist Judar av Schulmans SYNAGOGE Rännande sort så GILLAR ni Stalin Berija Tsarens hemliga poliZei o GESTAPOS Heydrichare o Nazismens ZIONISM Fortsätta Kalla o vara ”RASEN JUDEN” då men Dra INTE in MIG i era RASBIOLOGISKA släktforskningar MVH me Parfalk PETE Parfalk jag MINNS jag Kallade mig ”halvJude” när höll Charlie Chaplkin FREDSTALEN till NAZISTERNA o Islamsiterna men hade o har INTE minsta aning o BRYR MIG fasen INTE heller ALLA MÄNNISKOR BEHANDLAR jag ILKA ”BRA” eller ILLA oavsett Klass o Ras o Religion o Politisk tillhörighet SÅ har jag Pete Parfalk ”TOLKAT KOMMUNISMENS GRUND OM ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDE”

 2. Går du utbildningen i Stockholm btw. ?

 3. Tack för den fina recensionen!
  Allt gott,
  Benjamin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.