screencapr


(obs hasans screencap obs)

min vän hasan satt uppe igår kväll och verkar ha totalbombat sig själv med blade runner (<— one of my favoritest movies evarrr), min hjärna spinner vidare på konceptet ”estetisk fulländning” och jag kommer att tänka på det episka kinesiska dramat curse of the golden flower. jag såg den i somras och tänkte bara ”shit shit shit” genom hela filmen. storyn var helt okej, det var ett sånt där klassiskt familjedrama om kungligheter och det är tidlöst och allmänmänskligt, alla kan relatera (framförallt de som är motståndare till monarkin av typ *etiska skäl*, för att de tycker synd om kungafamiljen som växer upp i fångenskap osv). det hade lika gärna kunnat vara föremål för ett avsnitt av greys anatomy som nåt forngrekisk tragedi från antiken (aten 300 f.Kr *HOLLERRR*). men skönheten i filmen slog mig med häpnad, alltså, jag har aldrig liksom känt mig *rörd* för att något SER BRA UT, berörs annars bara av mer ideella värden eller vad man nu säger (hur uttrycker man sig utanför lagboken?!?!?!? jag vet ej längre, lol, uppenbart att jag är helt insnöad i mitt plugg när jag använder terminologi lånad från skadeståndsrätten och tillämpar den analogt på ett blogginlägg om snygga filmer). text, musik, osv. ni hajar.

om jag lyckas få tag på dvd-utgåvan ska jag försöka göra ett topp-10-inlägg om de vackraste scenerna. kanske får bli mitt vinterprojekt. nu ska jag möta upp mina ostar på studentpalatset och öva på att göra bodelningar hela jävla dagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.