equality for all ✍

ni har säkert hört talas om det och sett namninsamlingen som cirkulerar på facebook. den om det nya lagförslaget i ryssland från medvedevs och putins parti, som vill göra en kriminell handling av att publicera böcker och artiklar och prata offentligt om HBTQ-frågor. det ska alltså bli olagligt. att prata om den delen av befolkningen. de kommer bli osynliga. det kommer bli STRAFFBART att skriva en bok som vidrör en annan läggning än den heterosexuella. eller prata om det i TV, i radio eller inför åhörare på något annat sätt. ja. jag behöver inte ens påpeka hur allvarligt det här är.

har ni skrivit på?

alltså. det här är nästan värre än att kriminalisera alternativa sexualiteter i sig. för oavsett vad så kan kampen för lika rättigheter fortsätta, skyddad av yttrandefriheten, om man fortsätter att samtala om det öppet och sprida förståelse och acceptans. men nu kan alltså samtalet tystna, helt tvärt.

man kanske tycker att det är lamt att skriva på namninsamlingar på internet och den här gör kanske ingen skillnad för rysslands ledare. däremot kan den ses som en uppmaning – från oss som skrivit på, till VÅRA ledare – att ta debatten med deras ryska politikerkollegor, sätta press på dem, och försöka få dem att förstå att det här inte är värdigt en nation som vill ansluta sig till den, öh, fria delen av världen.

målet för insamlingen är 200 000 signaturer, nu ligger det på strax över 170 000 st och det är två dygn kvar om jag har förstått det rätt. så skriv på för fan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.