konfundersam

image

Jag är på väg till en arbetsrättsföreläsning om diskriminering. Undrar hur många som hoppar över den. Säkert en tredjedel. Speciellt med tanke på hur många som klagade över att vi i nya civilrättskursen haft två föreläsare som var äldre än de tidigare. Några trodde att de skulle falla ihop inför åhörarna, råka bli virriga och andra tyckte bara att de var baaaawriiing för att de är så ooooold. Ja, jag fattar att ni tycker att arbetsrätt är skittrist när ni annars bara frågar om hur snabbt man blir delägare på en byrå och hur mycket en sån tjänar. Jävla pack.

En i min grupp hade på Facebook enligt henne själv jättemycket problem med att ”hitta något snällt att säga, som visar respekt för de nästan döda”. Det säger faktiskt nästan allt om intelligensnivån på de flesta av mina kursare. Det är liksom en legitim anledning att inte respektera folk för att de är äldre. Det påminner mig om en gång för länge sen då en klasskamrat sa ”Gud, ska HAN vara vår lärare?! Jag har svårt för att respektera homosexuella”, apropå att läraren ifråga verkade vara lite ”gay” enligt henne.

Ibland vill man faktiskt bara dö.

3 Kommentarer

  1. blir så ledsen av att läsa det här, men sen blir jag glad för att du är där och väger upp med din smarthet. det ger lite hopp iallafall.

  2. Men herregud vad trist, förstår frustrationen. På mitt program ser alla verkligen upp till de föreläsare som är betydligt äldre, de har ju varit med och sett så mycket mer och har så otroligt mycket mer erfarenhet även om vi ju självklart respekterar alla som står där framme eftersom de gör det av en anledning. Man går ju inte till en föreläsning för att sukta efter en Depp-kopia utan för att faktiskt lära sig något 🙂 Hoppas att inte alla är pengakåta nötter utan att du funnit några kursare med brains, det gör ju att man orkar med de andra.

    • jag har hittat dem nu! jag har hittat tre fantastiska underbara klokhetskvinnor som gör att jag känner mig hemma igen!!!!!!!!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.