fars dag

hur får man en sifferblind matteidiot att välja till matte c som extra tillval i trean på gymnasiet? jo, man ser till att den sifferblinda matteidioten (inga namn) har en hängiven och klok guru till mattelärare. en som inte ser matteidioter som lågintelligenta, trubbiga eller hopplösa, utan bara på ett fördomslöst sätt förklarar för pubertala gymnasiepuckon varför matematik är relevant och absolut inte omöjligt att greppa.

jag hade en sån lärare. jäger kallade vissa honom för. ingen annan lärare har gett mig upplevelsen av att ett ljus har gått upp nånstans i mitt huvud, en höst lossnade det bara och jag FÖRSTOD. han orkade förklara för mig, fjorton extra gånger. det rimmade jävligt illa med min självbild, att det fanns något jag trodde att jag verkligen inte greppade, och jag började till slut misstänka att jag inte hade den kapaciteten som jag upplevt att jag hade. men jäger hjälpte mig att hitta tillbaks ut ur självtvivelslabyrinten och jag är så jävla glad att jag inte bara kapitulerade inför matten och accepterade att jag kanske inte förstår allting. det finns ingenting som man inte borde försöka förstå.

förra sommaren gick jäger bort i cancer. jag som aldrig brukar uppmärksamma handelsjippon som fars dag, har idag gått och tänkt på denna man som måste ha varit en sån jävla fin pappa. han hade fyra kids och jag är så ledsen över att de förlorat honom. jag tänker på allting han kunde lärt dom, allt de kunde upptäckt genom honom, om han är hälften så bra förälder som lärare så vet jag. jag har förstått att det är ett jävla lotteri med vilka föräldrar man föds till i den här världen och jägers barn har verkligen en far att vara stolta över i sina liv.

grattis på fars dag, kära jäger. och tack för allt.

och grattis till min egna lilla pappa. tack för den dumdristiga stoltheten du gav mig.

2 Kommentarer

  1. gud vad fint 🙁 <3

  2. åh vad fint :nose:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.