som folk är mest kanske

jag FÖRSTÅR mig inte PÅ tupac shakur. han verkade vara lika obehaglig och oberäknelig som upplyst, begåvad, kärleksfull. han dömdes till 4,5 års fängelse för våldtäkt samtidigt som han langat rhymes om womanhood på det vackraste och mest kärnfulla sättet;

And since we all came from a woman
Got our name from a woman and our game from a woman
I wonder why we take from our women
Why we rape our women, do we hate our women?
I think it’s time to kill for our women
Time to heal our women, be real to our women
And if we don’t we’ll have a race of babies
That will hate the ladies, that make the babies
And since a man can’t make one
He has no right to tell a woman when and where to create one
So will the real men get up
I know you’re fed up ladies, but keep your head up

what the fuck, en dömd våldtäktsman som i ett annat sammanhang får mig att GRÅTA kärlekstårar för att det känns som att han FATTAR? och har ni hört ”dear mama”? jag gråter så jävla mycket när jag hör den. världens vackraste hyllningsepos till mammor, moderskap och den gränslösa och villkorslösa kärleken som en mamma är. och vem FAN döper en låt till ”never call you bitch again”, ber om ursäkt för att han kallat sin tjej för bitch och ägnar varje rad åt att prisa henne, andra tjejer och hata på snubbar som behandlar dem som piss? vem fan gör så? om man är dömd för våldtäkt?

jag förstår inte.

jag tänker samtidigt att det kanske inte gör så mycket för eftervärlden att tupac shakur är ytterligare än våldtäktsdömd man. för jag såg flera kommentarer till ”keep your head up”-videon, som handlade om hur texten satte sig i kommentarförfattarens skalle som ung pojke, och aldrig riktigt lossnade. att orden följt dem ända till vuxna dagar. eller hur någon annan skäms över att han aldrig riktigt greppat feminismens kärna förrän orden kommit ur en skitball snubbes mun. så någonstans tänker jag att tupacs tåg spårade ur, han fick psykbryt och blev till slut en sån man som han själv hatade; men i kölvattnet av det tragiska jävla skitlivet som slutade på ett ovärdigt sätt, så hann han kanske rädda ett par gossjälar undan kvinnohat för att han en gång varit upplyst, klok och fucking vältalig.

uppdatering

upptäckte nu att nån annan visst har slitit sitt hår över 2pacs dualitet. läs här

2 Kommentarer

  1. fint inlägg. har aldrig lyssnat på tupac och heller aldrig intresserat mig för honom riktigt.. men jag ska lyssna på de låtar du nämnde.

  2. Jag håller med dig om de Bra saker du nämnde om Tupac. Men man får inte undgå att det aldrig fanns bevis att han våldtagit en tjej. Han stod upp för mänsligheten så mycket och var en fin person. Jag är ett väldigt stort fan och ofta är det folk som inte hört talas om tupac som säger att han är en våldtäktsman och en DÅLIG människa. Där syftar jag inte på dig utan bla. en tjej som jag känner som hört att HM gjorde tröja med honom, och då sa hon att hon inte förstod sig på det för att han är en dålig människa och våldtäktsman. OJOJOJ hon får inte glömma vilken legend, hjälte, smart kille och talangfull rappare och poet han var. jag kunde inte ens svara henne. Alla kommer med rykten om artister och kändisar, som om Michael Jackson var pedofil för att han älskade barn? eller när han visade upp sitt barn från en balkong trodde folk att han skulle slänga ner barnet?? DET ÄR SAMMA SKIT. Men lyssna på låten changes med Tupac, och keep ya head up är en favorit! Dear mama har varit en favorit i många år och jag tröttnar aldrig på någon av hans låtar. Han visade sin kärlek och respekt till kvinnor. Rest in paradise Pac

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.