igår fick jag en kommentar

den rakryggade personen bakom signaturen Jorel (med lika rakryggad mailadress: fwfew@gsfsd.com) har skrivit en konstruktiv och inspirerande kommentar till inlägget en ”liten parentes” om iran och israel:

Vad är det du vill säga? Att du har tänkt till? Att du har samlat information i ditt huvud och nu spottat ur dig det och lyckats lösa något sorts mirakel. Vem som helst med läsglasögon och tio minuter kan tänka fram din magiska slutats.
Iran är inte farliga. Israel är boven. Israel är ALLTID boven.

Du är en liten svensk grabb (eller tjej) som aldrig har upplevt kriget, aldrig har upplevt bomber, aldrig upplevt död. Och du har mage att sitta hemma i Sverige och kläcka ur dig kommentarer om något som är så flerbottnat att just att ta ställning är ett sätt att visa sin okunskap.

jag vill ta mig tiden att svara tydligt på detta engagerande inlägg i debatten och nu ska jag sluta vara sarkastisk.

hej jorel!

tack för att du delar med dig av din åsikt.  ja, vad ville jag säga den där vårdagen förra året? att jag har tänkt till? ja! det kanske var det jag ville säga! jag inleder faktiskt flera meningar med ”jag har funderat på…” – så ja, jag vill nog mest filosofera högt för mig själv i mitt egna forum där jag är enväldig härskare och inte har några som helst krav på mig att leverera något slags mirakulöst manifest, vilket du verkar anse att jag borde ha gjort.

du skriver ”Vem som helst med läsglasögon och tio minuter kan tänka fram din magiska slutats.” det där är en jävligt snipig grej att säga, dessutom slår du knut på dig själv eftersom att du uppenbarligen INTE har läsglasögon och tio minuter; du har inte kommit fram till min slutsats för du anser att jag har fel. det där är en self burn av rang, snyggt jorel!

vad resten av ditt inlägg beträffar så vill jag bara uttrycka min motvilja mot att du inte tycker att jag har någon rätt att ta ställning för att jag aldrig har upplevt bomber och krig personligen, och att du tycker att det tyder på okunskap att ta ställning. alltså VA? om endast de personligen inblandade hade rätt att ta ställning borde du rimligtvis också hålla käften, och om endast de personligen inblandade hade rätt att ta ställning skulle inget någonsin hända.

jag vet att situationen är flerbottnad och knivig och jag har aldrig påstått att jag vet allt. däremot vet jag att jag vet mer än många andra, jag är påläst på eget initiativ och jag tänker inte avsäga mig min odiskutabla rätt att vädra mina åsikter, även om DU verkar tycka att du har rätt att avgöra vem som får göra det och inte.

ps. ett skitbra tips till alla som vill skriva snipiga anonyma kommentarer vars enda mening är att få mig att känna mig dum och dålig; har ni skrivit kommentarer förut från samma ip-adress men med ert namn, bloggadress och/eller mailadress – var jääääävligt försiktiga för ni är ett musklick bort ifrån att få er identitet avslöjad. detta gäller även dig, bäste jorel. that’s right bitch: jag vet vem du är.

2 Kommentarer

  1. Alltså, att folk inte har lärt sig det där med ip-adresser ännu – ganska pinsamt faktiskt.

  2. Pinsamt men även intressant/praktiskt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.