glöm inte vem som banade vägen för dig

jag har nu läst underbara claras inlägg om abort, och rätten till fri abort fram till v. 22 (”när barn är foster”). clara själv filosoferar lite trevande kring huruvida det verkligen är okej med så sen abort och är noga med att inte uttala några alltför radikala pro-life-argument, men hennes inställning lyser tydligt igenom när hon konsekvent genom hela inlägget hänvisar till sent aborterade foster som ”barn”.

det är ju självklart att man anser att abort i v. 22 är mord, om man tycker att fostret är ett barn. ett barn är per definition en människa, en ung sådan, och handlingen att avsluta en annan människas liv kallas för mord. clara tycker alltså att sen abort är mord.

surprise. är alltid på min vakt när det kommer till underbara clara. hon är skitmysig för det mesta men ibland så ploppar det upp nåt som ger mig ”nääää”-känslor.

men den här underliga nykonservatismen som vinner mark hos unga tjejer idag, vart kom den ifrån? den är jättetydlig i kommentarsfältet till claras inlägg och den gör mig mörkrädd. jag har redan gått loss på twitter om det här men jag tänkte försöka brodera ut mina tankar i ett forum där babbel och dravel är lite mer tillåtet, haha LOLLLL.

nämen seriöst, jag blir så jävla förbannad när jag läser kommentarer från tjejer som uppenbart har noll jävla koll på fakta kring aborter, socialstyrelsens riktlinjer och sveriges lag. tjejer som har såna jävla benhårda och övertygade åsikter om att abort ”inte handlar om kvinnans rätt till sin egen kropp, utan barnets rätt till sitt eget liv” (HERREGUD?!!! foster har väl inte ens nån jävla vilja??), och bara argumenterar i konstiga känslomässiga formuleringar som att man ”begår” abort. senast jag kollade i SAOL så begås bara brott och misstag.

lika illa är det att clara själv i en kommentar påstår att antalet aborter i sverige styrs av våra lagar. FEL. helt jävla FEL. även om abort vore olagligt skulle de genomföras, de enda aborterna som styrs av lagarna är de där kvinnan inte skadas för livet eller dör. hur kan det vara något man missar?

alla dessa unga kvinnor, dessa obehagligt otacksamma unga kvinnor, som totalt har glömt bort vad abortlagstiftningen och kvinnorörelsen i övrigt har fört med sig för deras livssituationer och villkor. till exempel att de, och de själva, har rätt att avsluta en graviditet om de anser att de inte är redo för att bli föräldrar. inga killar, inga läkare, inga handläggare, inga präster, inga politiker. ditt liv i dina händer, ditt val att bli mamma när du själv är redo. och barnets rätt att födas när det är önskat.

katta har skrivit ett litet kärnfullt inlägg om samma ämne, läs här.

13 Kommentarer

 1. alltså. jag gick in där och läste för några dagar sedan och blev så SJUKT provocerad att jag hade svårt att sova på kvällen.
  1. för att det alltid handlar om kvinnornas ansvar och skam, inga förslag eller tankar om männens ansvar eller utveckling av manliga preventivmedel
  2. för att folk försöker ösa över sina personliga åsikter på andra.
  3. för att exempel som ”tänk om hon blivit vådtagen” tas till. jag tycker man får göra fem tusen jävla aborter om man känner för det – fattar inte moralpaniken.
  4. för att de vill sänka abortlagen för att ”sjukvården kan rädda tidigare” – sjukvården kan också inseminera med sperma utan att samlag sker, då skulle tex männen som är emot abort spara sin sperma där och kastrera sig själva.

  om man är religiös/tycker att liv uppstår vid sperma möter ägg så fine by me, inte försöker jag tvinga dem att göra abort för jag tycker de är absurda människor som inte borde få bli föräldrar. lika lite ska de ha att säga om hurvida jag, med min icke religiösa syn tycker att så länge fostret ligger i min kropp och inte klarar sig utan den är den en del av mig och inget annat. jävla idioter.

 2. Åh, don’t get me started. Jag blir så JÄVLA förbannad på denna sketna nykonservatism och religöst humbug. Precis som Carmen så kände jag mig så himla olustig efter jag hade läst Claras inlägg med tillhörande kommentarer, och hade jag läst det på kvällen hade jag inte heller kunnat sova. Istället gick jag omkring och var på alldeles bedrövligt humör hela söndagen efter att ha läst det precis när jag gick upp på söndagmorgon.

  Jag älskar dig och jag älskar ditt inlägg. Du är så bra och så vettig och så klok. Tänk om fler kunde vara som dig!

 3. Tack för ni finns, jag har fått slaganfall av all nykonservatism inne på Claras blogg. Skönt att det finns upplysta fyrar där ute. 🙂

 4. ja asså så länge såna där tendenser möter motstånd så är det inte kört!

 5. Tråkigt när folk inte kan uttrycka sina åsikter utan att kräka ur sig massa svordomar. Svårt att ta dem på allvar då. Men åsikterna och de grova språket stämmer väl överens, ungefär som orcherna i Ringen… Om aggressionerna är så svåra att man inte står ut med att någon har en annan åsikt, då det signaler om att något inte står rätt till, enligt min och flera experters mening. Kanske kan terapi hjälpa, att man får lära känna sig själv och vilka känslor som finns, varför de finns där och hur man kan kanalisera lite bättre.

 6. Jag tror att alla vinner på att behärska sig bättre och inte ge efter för vansinnigt mycket tokilska, för det gör ju att man låser sig i olika positioner, trappar upp vreden istället för att lyssna. Det är aldrig bra. Man ska kunna lyssna till åsiktsmotståndaren, kanske har han/hon en poäng som man själv missat även om man befinner sig i ett annat åsiktsläger…? Det är viktigt att lära sig att diskutera viktiga frågor med respekt om man vill vinna människors förtroende.

  • men det här var väl ändå ett alldeles särdeles slätstruket bidrag till debatten?

   • jag älskar att svära ju! kanske inte kan umgås med ”FÖR” och andra experter privat då… eller debattera med dem. så tråkigt.

    • Ja, men alltså alla diskuterar väl dessutom olika beroende på forum? Skön ”uppläxning”, då vet vi hur vi ska göra om vi vill komma överrens med någon abortmotståndare någongång! ❗

     • haha LOOOOL. exakt. här på whinar får man diskutera hur jävla aggressivt och svordomspepprat man vill. så länge man håller sig undan personangrepp. jävla fjant.

 7. Word! Pa allt som alla har sagt forutom ”FOR”. FOR borde hitta nan hobby.

 8. så sant, alla de där argumenten är ju som att spotta the mothers of all feminists i ansiktet! irriterande asså

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.