kvinnor utan män

jag var och såg shirin neshats kvinnor utan män på victoria med anahita och ellen igår. jag var inte alls beredd på hur bra den skulle vara. varendaste bildruta var så obeskrivligt vacker och filmen i sig… jag vet inte. jag sa att den var ”hypnotisk”, när vi pratade om den efteråt. har googlat och youtubat på filmen hela morgonen och kan inte riktigt få nog. absolut underbar.

känner mig så stolt över att det är en iransk film! vill bara smörja in mitt medvetande med visa, vackra, intelligenta, roliga och viktiga iranska kvinnor. de flesta heter shirin. haha. det betyder ”söt”. inte som i svenskans ”gullig” eller som socker smakar, utan mer som engelskans ”sweet”. det känns som om det ordet har en lite bredare innebörd.

jag hittade ett youtube-klipp på en bra radiointervju med shirin neshat, lyssna på det här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.