gush shalom

se och lär, vänner.

jag själv måste lära mig att inte låta bitterhet och ilska ligga i vägen för acceptans och förståelse. det är lätt att fokusera alldeles för mycket på deprimerande nyhetsartiklar om nya bosättningar på ockuperade områden, eller attitydsundersökningar som säger att majoriteten av israels judiska befolkning vill köra ut araberna ur landet. det enda man ska försöka fokusera på, är ju de andra. de andra, som bara vill vara vänner. de som är trötta på aggressivitet och hat och bara vill kunna leva sina liv utan oro och sorg, sida vid sida.

jag inser ju nu att de är många. jag håller på att läsa susan nathans bok ett annat israel, har endast kommit två kapitel in i boken men förstår redan nu vart det är på väg.

bilderna är hämtade från gush shaloms hemsida. bildbevis alltså, på att det finns israeliska judar som vill ha en tvåstatslösning! fred är så jävla underskattat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.